اختصاصی طرفداری - فصل 2017/18 لالیگا با قهرمانی بارسلونا به پایان رسید. پیش بینی اینکه تیم والورده قرار است با این اختلاف عجیب و غریب نسبت به رئال مادرید که در تاریخ کم نظیر بوده، بسیار کار دشواری بود. شاید خوش بین ترین هوادار بارسلونا هم انتظار چنین قهرمانی راحت و مقتدرانهای را در حضور غولی به نام رئال مادرید نداشت اما درایت والورده و تغییر سیستم هوشمندانه و کارآمدش، تاثیرگذاری را به تیم برگرداند و بارسلونا دوباره روی مسیر پیروزی افتاد. قطع به یقین، تلخ ترین لحظه فصل در المپیکو رقم خورد که بارسا علی رغم پیروزی 4-1 در بازی رفت، با سه گل به رم باخت و حذف شد. باختی که تا حدودی دو گانه بارسلونا را تحت الشعاع قرار داد. با هم به مرور فصلی که بر بارسلونا گذشت، میپردازیم.
نقل و انتقالات
بارسلونا در تابستان برای خرید یک مدافع راست و یک هافبک تدافعی جنگنده با قابلیت شرکت موثر در حملات برنامه داشت. به هر دو هم رسید. پس از تلاش فراوان و بی نتیجه برای خرید هکتور بیرین، نهایتا قرعه فال به نام نلسون سمدو از بنفیکا افتاد تا برای پر کردن جای خالی دنی آلوز به نیوکمپ بیاید. سمدو فصل خوب و امیدوارکنندهای داشت. نفر بعدی پائولینیو بود. سبک بازی پائولینیو متفاوت از چیزی است که عادت به دیدنش در بارسلونا داریم اما والورده به چنین بازیکنی اعلام نیاز کرد و بارسا هم با 40 میلیون یورو او را از گوانگژو اورگرانده چین به خدمت گرفت. پائولینیو خریدی موفق بود و تاثیرگذار ظاهر شد.
اما بی شک، مهم ترین اتفاقی که در تابستان گذشته رخ داد، جدایی نیمار از بارسلونا و انتقالش به پاری سن ژرمن بود. فوق ستاره برزیلی که درخشش عجیب و غریبی در تور پیش فصل آمریکای بارسلونا داشت، به کاری که از مدتها پیش به آن فکر میکرد، جامه عمل پوشاند و به عنوان گران ترین بازیکن تاریخ، به پیشنهاد شیخهای متمول قطری پاسخ مثبت داد. جدایی نیمار، شوک بزرگی به بارسلونا وارد کرد و برنامههای نقل و انتقالاتی باشگاه را به هم ریخت. داشتن 222 میلیون یورو پول نقد باعث شد تا دیگر باشگاهها بیشترین قیمت ممکن را روی بازیکنانشان بگذارند. بارسا از ابتدا برای پر کردن جای خالی نیمار، روی دمبله و کوتینیو دست گذاشت. عثمان به هر صورتی که بود، با انتقالی جنجالی و با 105 میلیون یورو به نیوکمپ آمد اما لیورپول در تابستان حاضر به فروش کوتینیو نشد. گرچه قرمزها بالاخره در زمستان تسلیم خواسته این ستاره برزیلی شدند تا بارسا به این هدفش نیز دست پیدا کند. کوتینیو با 120 میلیون یورو، گران ترین خرید تاریخ باشگاه به شمار میرود. ناگفته نماند که بارسا در اولین اقدام، دلوفئو را با 12 میلیون یورو برگرداند اما نه به دلایل ورزشی بلکه برای فروش او با رقمی بالاتر و کسب درآمد. اما جدایی نیمار باعث شد او در تیم ماندنی شود.
مروری اجمالی بر فصل
فصل با دو شکست تحقیرآمیز در سوپرکاپ اسپانیا برابر رئال مادرید شروع شد. جدایی نیمار به لحاظ روحی کاملا تاثیرش را روی بازیکنان گذاشته بود. از آن سو کهکشانیها در بهترین فرم روحی ممکن قرار داشتند و اولین جام فصل را از رقیب دیرینه ربودند. والورده تصمیم به تغییر سیستم بازی تیم گرفت. 4-4-2 روی کار آمد و فوق العاده نتیجه داد. بازیکنان در ابتدا با این سیستم آشنا نبودند اما با گذشت زمان، تیم به تغییرات عادت کرد. در هفتههای ابتدایی بارسا روی تعویضهای والورده و درخشش مسی و تراشتگن بازیها را با پیروزی پشت سر میگذاشت. شرایط جوری به نظر میرسید که مقاومت بارسا بالاخره شکسته خواهد شد اما چنین خبری نبود.
بارسا که حالا استحکام کم نظیری در خط دفاعی داشت و به سختی گل میخورد، شکست ناپذیر نشان میداد و اختلاف خوبی در صدر جدول ایجاد کرده بود. در کمال تعجب، نزدیک ترین رقیب بارسا، اتلتیکو مادرید بود نه رئال. همه منتظر بودند تا نمایش بارسا در برنابئو را ببینند. تیم والورده با یک بازی منطقی توانست انتقام باخت سوپرکاپ را به بهترین شکل بگیرد و با بردی 3-0، گام بلندی برای قهرمانی بردارد. تقریبا از آن زمان میشد قهرمانی بارسا را قطعی دانست.
بارسا در نیم فصل دوم هم با اقتدار ظاهر شد و گرچه در چند بازی به شکل کاملا جدی به دردسر افتاد اما نهایتا شکست نخورد تا با ثبت یک رکورد تاریخی در زمینه شکست ناپذیری متوالی در لالیگا، عنوان قهرمانی را از آن خود کند. همزمان تیم والورده با شکست همه رقبا، قهرمان کوپا دل ری هم شد تا هشتمین دو گانه تاریخ باشگاه در فصلی که هیچ کس انتظارش را نداشت، رقم بخورد. گرچه باخت غیرمنتظره به رم و حذف از مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، کام هواداران بارسلونا را تلخ کرد و انتقادات از والورده را به اوج خود رساند.
به صورت مختصر، بارسلونا فصل را بسیار بهتر از چیزی که در ابتدا انتظار میرفت، به پایان برد. کسب یک دو گانه به هیچ عنوان دستاورد کوچکی نیست. به خصوص اینکه رکوردی تاریخی در زمینه شکست ناپذیری هم به ثبت رسانده باشید. گرچه بارسا در هر تورنمنت نهایتا یک باخت داد. در کوپا به اسپانیول، در لالیگا به لوانته و در لیگ قهرمانان اروپا به رم. کفش طلا و پیچیچی هم به لیونل مسی رسید. والورده در اولین فصل کاملا نمره قبولی گرفت اما انتظارات از او با داشتن کوتینیو و دمبله آماده از ابتدای فصل آینده و شاید گریزمان، به طرز محسوسی بالا خواهد رفت. بارسا حالا قهرمانی اروپا میخواهد.
اتفاق مهم دیگری که برای بارسلونا در این فصل رخ داد، جدایی آندرس اینیستا بود. ال مانچگو پس از 22 سال، از بارسا جدا شد و به ویسل کوبه پیوست. بارسا حالا با رفتن ژاوی و اینیستا، کار سختی برای حفظ سبک همیشگیاش خواهد داشت. گرچه مسی هنوز هست.
تابلو نتایج بارسلونا در فصل 2017/18 لالیگا
تابلو نتایج بارسلونا در کوپا دل ری فصل 2017/18