طرفداری- معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش می گوید موضوعاتی در کشتی مطرح شده اما اختلاف وزارت و فدراسیون نیست بلکه بحثی وجود دارد که باید در نهادهای بالادستی حل شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا داورزنی معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش درباره اینکه فرصت زیادی به بازیهای آسیایی نمانده اما هنوز لیست کاروان ایران نهایی نشده، اظهار داشت:
ستاد چند جلسه تشکیل داده است، دوستان در کمیته ملی المپیک هم جلساتی را با فدراسیونها داشتند. با توجه به اینکه برخی از رشتهها مسابقاتی را پیشرو دارند که محک آنها برای شرکت در جاکارتا محسوب میشود و این مسابقات قرار است فروردین و اردیبهشت برگزار شود بعد از ارزیابی آنها اگر شرایط مناسب بود اعزام به این رشتهها نیز صورت خواهد گرفت.
وی افزود:
لیست اولیه کاروان اعلام شده و اسامی تعداد زیادی از ورزشکارانی که شانس مدال در این بازیها دارند در این لیست وجود دارد اما اینکه این ورزشکاران قطعاً اعزام خواهند شد یا خیر حداکثر تا دو هفته آینده ستاد بازیها به جمعبندی میرسد. قرار است کاروان کیفی و افرادی که شانس مدال دارند به بازیها اعزام شوند. البته یک نظریه هم بود مبنی بر اینکه برخی از رشتههایی که شانس مدال ندارند برای آنکه شرایطی فراهم شود تا این رشتهها رشد کنند به بازیهای آسیایی اعزام میشوند.
معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش در خصوص اینکه با توجه به سهمیههای اعلام شده وزنهبرداری آیا ایران در بازیهای المپیک توکیو در خطر قرار دارد، تصریح کرد:
از سال 2013 به بعد روند بهبودی در وضعیت دوپینگ داشتیم، تصمیم گرفته شده در خصوص کم شدن تعداد سهمیهها در دنیا عمومی است که کشورهای زیادی را شامل شده است، ایران هم جزو آنها بود. روز گذشته جلسهای با وزیر ورزش، رئیس و دبیرکل کمیته و نصرالله سجادی برگزار کردیم، کمیته المپیک هم اعتراض خود را در این خصوص مطرح میکند، فدراسیون هم همینطور تا بتوانیم از شدت این تصمیم کم کنیم.
داورزنی افزود:
تصمیمی که گرفته شده به خاطر اتفاقات قبل بوده و فدراسیون جهانی وزنهبرداری با آمار افراد دوپینگی این تصمیم را گرفته و کمیته بینالمللی المپیک هم آن را تصویب کرده است. این کار ما را سخت میکند اما امیدوارم با پیگیریهایی که میشود شدت تصمیم را کم کنیم.
وی که در رادیو تهران صحبت میکرد در پاسخ به این سؤال که در کشتی اتفاقات زیادی رخ داد، خادم بازگشت اما هنوز با توجه به نامهای که نوشته آیا او ناراحتی دارد؟ و وزارت ورزش مخالف خادم است، تصریح کرد:
هیچگونه مشکل و اختلافی با خادم و فدراسیون کشتی نداریم. اینکه بین کشتی و وزارت ورزش تفکیک قائل شویم منطقی نیست. مسئولیت ورزش بر عهده وزارت است و وزارت باید پاسخگوی همه اتفاقات باشد. فدراسیون برنامههایی برای جاکارتا و المپیک 2020 دارد، دوستان هم زحمت کشیدند، یک مأموریتی فدراسیون دارد یک مأموریتی وزارت ورزش که از فدراسیونها به ویژه فدراسیونهایی که اولویت هستند نظارت میکند. از کشتی در چند سال گذشته به ویژه از زمان حضور سلطانیفر حمایتهایی که باید انجام میشده، صورت گرفته است.
داورزنی در پاسخ به این سؤال که حرف خادم چیست، گفت:
موضوعاتی است اما اختلافی بین وزارت و فدراسیون نیست، بحثهایی وجود دارد که باید در نهادهای بالادستی حل شود، جلساتی هم در این خصوص برگزار شده است.
معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش درباره اینکه آیا مشکلات مالی هم مطرح شده، یادآور شد:
جدا از فوتبال که شرایط خاص خود را دارد با توجه به تعهدی که وزارت ورزش داشته و تفاهمنامهای بین وزارت و فدراسیون کشتی امضا شده کمکهایی که به این فدراسیون صورت گرفته از همه فدراسیونها بیشتر بوده و دو برابر رشتههای دیگر به کشتی کمک شده است. از طرفی همه امکانات سختافزاری در استانها و میزبانیهای مسابقات مختلف همواره مورد حمایت وزارت بوده است. فدراسیون کشتی جزو فدراسیونهای اولویتدار ما است، ما صد درصد از کشتی حمایت میکنیم دوستان نگرانی نداشته باشند، تلاش میکنیم این تعامل تقویت شود. مردم انتظاراتی از کشتی دارند چرا که این رشته سبد مدالهای کاروان ایران را در بازیهای آسیایی و المپیک سنگینتر میکند.
داورزنی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه الان نزدیک جام جهانی هستیم اما بحث لباس تیم ملی مطرح شده، فاجعه رخ داده، برندهای جهانی باید به ما پول بدهند تا لباس آنها را بپوشیم اما حالا برعکس شده و ما به آنها پول میدهیم تصریح کرد:
سیاست کلی وزارت ورزش در سال 97 استفاده از برند داخلی است. برای کمک به اشتغال کشور به فدراسیونها و ادارات این ابلاغ صورت گرفته است، سال گذشته نیز بخشنامه 20 مادهای ابلاغ شد. بعد از بیانات مقام معظم رهبری سیاست وزارت ورزش این شد فدراسیونها از تولیدات داخلی استفاده کنند تا آنها هم در بهبود کیفیت گام بردارند تا ما شاهد این باشیم که کشورهای دیگر هم برند ما را استفاده میکنند. در فدراسیون فوتبال 18 رده داریم که 17 رده از برند داخلی استفاده میکنند.
وی افزود:
قرارداد اسپانسری که با فدراسیون فوتبال امضا شده بود به این صورت بود که آنها ضمن تهیه لباس تیم ملی پولی را به فدراسیون میدادند. در سال 96 طبق مصوبه دولت ورود کالاها و لباسهای برند خارجی به کشور ممنوع شد، بنابراین شرکتی که میخواهد اسپانسر شود وقتی میبیند ورود محصولش به یک کشور ممنوع است قراردادش را از اسپانسری به تجاری تبدیل میکند. فدراسیون تلاش کرده این قرارداد را با تخفیفهایی که گرفته تا جام ملتها به پایان برساند.
معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش در پاسخ به این سؤال که فرصت کمی تا جام جهانی باقی مانده اما هنوز لباس ایران طراحی نشده، گفت:
ما گفتهایم فدراسیونهایی که از قبل قرارداد داشتند قرارداد جدید نبندند، فدراسیون فوتبال هم با توجه به اصلاحی که در قراردادش دارد با برند موردنظر که شرکت اسپانسری به تجاری تبدیل شده تا جام جهانی و جام ملتها همکاری دارد اما بعد باید با برندهای داخلی قرارداد ببندد.
داورزنی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه الان وضعیت لباس ایران چه میشود، بارها دیدهایم اسپانسرهای میلیاردی میآیند اما معلوم نمیشود که چه اتفاقاتی میافتد، عنوان کرد:
وزارت ورزش نسبت به اتفاقاتی که میافتد بیتفاوت نیست و نظارت اجمالی بر مجموعه قراردادها دارد، سایر نهادها هم مانند سازمان بازرسی بررسی لازم را انجام میدهند، وضعیتی که الان در رسانهها مطرح میشود این طور نیست که وزارت ورزش بیتفاوت باشد بلکه رصد لازم را میکند و نظارت کلی دارد. دوستان نگران نباشند با توجه به حساسیت فوتبال این نگرانی در وزارت ورزش و هیأت رئیسه فدراسیون است هر جا که لازم باشد اصلاحات هم انجام میشود. هم در فدراسیون فوتبال، هم باشگاهها از جمله سرخابیها روند رو به بهبود است ما شفافسازی را داریم و نگرانیها برطرف خواهد شد.
داورزنی درباره اضافه شدن یک عضو به هیأت مدیره پرسپولیس، گفت:
این اصلاحات از اختیارات وزیر ورزش است در حال حاضر با توجه به اینکه باید یک عضو اضافه شود شاید این اتفاق بیفتد.
وی درباره ادامه همکاری گرشاسبی عنوان کرد:
درباره ادامه کار هیأت مدیره باید تصمیم بگیرد و وزارت ورزش وارد جزئیات نمیشود.