90. روبرتو کارلوس (برزیل)
روبرتو کارلوس مدافع چپ تیم ملی برزیل در سه جام جهانی 1998، 2002 و 2006 بود و طی 17 حضورش در این رقابت ها، 13 پیروزی، 1 تساوی و 3 شکست کسب نموده است. روبرتو کارلوس را که همگان با نفوذهای سریعش و شوت های منحصر به فردش به خاطر می آورند، به برزیل کمک کرد تا فینال جام جهانی 1998 صعود کند، اما شکست در مقابل میزبان مسابقات موجب شد، برزیل موفق نشود از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. روبرتو کارلوس در تیم منتخب جام جهانی 1998 قرار گرفت. در جام جهانی 2002 روبرتو کارلوس باز هم خوش درخشید و این بار به همراه برزیل با غلبه بر آلمان موفق به کسب عنوان قهرمانی شد. وی برای دومین بار در تیم منتخب جام جهانی جای گرفت تا به عنوان یکی از بهترین بازیکنان تاریخ جام جهانی از وی یاد شود. کارلوس در جام جهانی 2006 نیز به همراه برزیل حضور داشت، اما شکست تلخ مقابل فرانسه در مرحله یک چهارم نهایی، مانع سومین حضور متوالی وی در فینال جام جهانی شد.
بازی برجسته کارلوس در جام جهانی: روبرتو کارلوس فقط یک بار و آن هم در مقابل چین در جام جهانی گلزنی کرد، اما شاید بتوان دیدار فینال مقابل آلمان در جام جهانی 2002 را که شاهد عملکردی بی نقص از وی در سمت چپ خط دفاعی بودیم، بهترین نمایش او در جام جهانی دانست.
89. رود کرول (هلند)
رود کرول مدافع چپ تیم ملی هلند در دو جام جهانی 1974 و 1978 بود و طی 14 حضور در این مسابقات، 8 پیروزی، 3 تساوی و 3 شکست را تجربه نمود. وی که از هوش تاکتیکی و توانایی شروع حمله پس از باز پس گیری توپ بالایی برخوردار بود و با هر دو پا پاس های فوق العاده ای می داد، در تمامی دیدارهای نارنجی پوشان در هر دو جام جهانی 1974 و 1978 حضور داشت و نقش بسزایی در شکل گیری بهترین هلند تاریخ ایفا کرد. پاس گل به یوهان کرایف در دیدار مقابل برزیل و یک گل 25 یاردی فوق العاده در مقابل آرژانتینی توسط وی ثبت شد، هر چند در فینال مقابل آلمان غربی ناکام ماندند. کرول در جام جهانی 1978 به عنوان سوئیپر در ترکیب هلند به میدان رفت و با بازنشستگی یوهان کرایوف، بازوبند کاپیتانی را نیز بر بازو بست و همچون دوره قبل عملکرد فوق العاده ای داشت، با این حال در دیدار فینال مقابل آرژانتین نتوانست مانع گل دوم حریف شود و هلند برای دومین بار متوالی، نایب قهرمان مسابقات شد. نکته جالب اینکه، رود کرول با عملکرد تحسین برانگیزش در هر دو دوره حضورش در جام جهانی، در تیم منتخب مسابقات جای گرفت.
بازی برجسته کرول در جام جهانی: رود کرول در مجموع بازی های خوبی در بازی هایش به نمایش گذاشت، اما اگر قرار به انتخاب یک بازی باشد، می توان به نمایش وی در مقابل برزیل در دور دوم مرحله گروهی جام جهانی 1974 اشاره کرد که به همراه سایر بازیکنان هلند با نمایش گذاشتن توتال فوتبال موجب غلبه بر مدافع عنوان قهرمانی مسابقات شدند. وی در این دیدار یک پاس گل نیز داد.
88. گابریل باتیستوتا (آرژانتین)
گابریل باتیستوتا مهاجم سختکوش آرژانتین در سه جام جهانی 1994، 1998 و 2002 بود و طی 12 بازی در این مسابقات، 6 پیروزی، 2 تساوی و 4 شکست به دست آورد. باتیستوتا را که با شوت های وحشتناک و تمام کنندگی فوق العاده اش به یاد داریم، در جام جهانی 1994 به همراه دیگو مارادونا زوج قدرتمندی را در آلبی سلسته تشکیل داد، اما محرومیت مارادونا موجب شد، آرژانتین حتی نتواند در مرحله یک هشتم نهایی از پس رومانی بربیاید و خیلی زود از دور مسابقات کنار رود. باتی گل در همان اولین دیدارش در جام جهانی مقابل یونان موفق به هت تریک شد و با چهار گلی که در این مسابقات به ثمر رساند، برنده کفش برنز شد. در جام جهانی 1998 باتیستوتا بار دیگر و این بار مقابل جامائیکا هت تریک کرد تا پس از ساندور کوچیس، ژاست فونتین و گرد مولر به چهارمین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شود که در دو مسابقه هت تریک می کند و اولین بازیکنی شد که در دو جام جهانی مختلف موفق به زدن سه گل در یک مسابقه می شود. شکست در مقابل هلند در مرحله یک چهارم نهایی موجب حذف یکی از مدعیان اصلی مسابقات شد، تا باتیستوتایی که به ژاپن و انگلیس نیز گلزنی کرده بود، موفق نشود رنگ حضور در جمع چهار تیم برتر مسابقات را بچشد. وی با به ثمر رساندن 5 گل برنده کفش نقره ای جام جهانی 1998 شد. باتیستوتا برای آخرین بار در جام جهانی 2002 حاضر شد و با وجود گلزنی در مقابل نیجریه در همان دیدار اول، موفق نشد به همراه آرژانتین از مرحله گروهی صعود کند. وی با به ثمر رساندن 10 گل بهترین گلزن آرژانتین در تاریخ برگزاری جام های جهانی است.
بازی برجسته باتیستوتا در جام جهانی: شاید بتوان بازی در مقابل یونان را که وی موفق به ثبت اولین هت تریکش در جام جهانی شد، بهترین بازی یکی از بهترین بازیکن های تاریخ فوتبال در جام جهانی دانست.
87. گائتانو شیره آ (ایتالیا)
گائتانو شیره آ مدافع میانی تیم ملی ایتالیا در سه جام جهانی 1978، 1982 و 1986 بود و در 19 حضورش در این رقابت ها 9 پیروزی، 6 تساوی و 3 شکست به دست آورد. برخلاف بسیاری از مدافعان که به دلیل خشونت معروف می شوند، از جمله کلودیو جنتیله زوج وی در خط دفاعی یوونتوس و تیم ملی ایتالیا، شیره آ به دلیل کلاس بالا و روحیه جوانمردانه و ورزشکاری خود مطرح بود. وی هرگز در طول دوران حرفه ای خود از زمین مسابقه اخراج نشد. شیره آ که به عنوان یکی از بهترین لیبروها و سوئیپرهای تاریخ فوتبال شناخته می شود، با توجه به دید خوب، خونسردی بر روی توپ و توانایی بالای پاس دادن، نقش بسزایی در توسعه این پست فوتبالی داشت و شباهت زیادی میان بازی وی با فرانتس بکن باوئر وجود داشت. در جام جهانی 1978 شیرآ در تمامی بازی های آتزوری به میدان رفت و به ایتالیا کمک کرد تا در سه دیدار مهم مقابل آرژانتین، آلمان غربی و اتریش کلین شیت کند، هر چند شکست مقابل هلند مانع راهیابی تیمش به فینال مسابقات شد. در دیدار رده بندی نیز ایتالیا با نتیجه 2-1 مغلوب برزیل شد، تا در جایگاه چهارم مسابقات قرار گیرد. در جام جهانی 1982 قدرت رهبری شیره آ در خط دفاعی به این تیم کمک کرد یکی از بهترین ادوار خود را سپری کند. پس از سه تساوی ناامیدکننده در مرحله اول گروهی، در سخت ترین گروه تاریخ جام جهانی در مقابل برزیل و آرژانتین وی به همراه ایتالیا به دو برد دست یافت، تا پس از غلبه بر لهستان راهی فینال شوند. در دیدار نهایی نیز با پیروزی 3-1 مقابل آلمان غربی ایتالیا برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم قهرمان شد. شیره آ در جام جهانی 1986 به عنوان کاپیتان ایتالیا وارد زمین شد، اما شکست تلخ مقابل فرانسه در مرحله یک هشتم نهایی موجب شد تا او نتواند برای سومین دوره متوالی به جمع چهار تیم برتر مسابقات راه یابد.
بازی برجسته شیره آ در جام جهانی: اگر می خواهید با سبک بازی ستاره فقید فوتبال ایتالیا آشنا شوید کافیست فیلم فینال جام جهانی 1982 را نگاه کنید. نفوذ شیره آ در دقیقه 69 بازی و رد و بدل شدن چندین پاس میان بازیکنان آتزوری و در نهایت پاس گلی که به مارکو تاردلی داد و وی دروازه آلمان را گشود. شیره آ در خط دفاعی نیز عملکردی فوق العاده داشت.
86. کارلوس آلبرتو (برزیل)
کارلوس آلبرتو مدافع راست تیم ملی برزیل در جام جهانی 1970 بود و در تمامی 6 دیدارش در این رقابت ها پیروز شد تا یک بازیکن و کاپیتان همیشه برنده لقب گیرد. قدرت رهبری کارلوس آلبرتو بی نظیر بود به نحوی که در جام جهانی 1970 وی جلوتر از پله بازوبند کاپیتانی برزیل را بر بازو بست. گالوا بوئنو یکی از گوینده های مشهور برزیل در خصوص کارلوس آلبرتو گفت: "ما هرگز کسی را به قدرت رهبری کارلوس آلبرتو آن هم در آن نسل فوق العاده فوتبال برزیل نداشته ایم و کسی از این لحاظ حتی نزدیک وی نمی شود. ظهور یک کارلوس آلبرتو تورس دیگر غیرممکن است." وی به دلیل تکل های فوق العاده اش، قدرت بازیخوانی، کنترل توپ عالی و توانایی هایش در دریبل و بازیسازی که در آن زمان در مدافعان به ندرت دیده می شد، مشهور شد. برزیل جام را بسیار خوب شروع کرد و سه برد متوالی مقابل چکسلواکی، انگلیس و رومانی موجب شد، تا به عنوان تیم اول از گروه خود صعود کند. در مرحله بعدی و طی یک دیدار جذاب و دیدنی با نتیجه 4-2 از سد پرو عبور کرد و سپس در مرحله نیمه نهایی با نتیجه 3-1 اروگوئه را شکست داد تا راهی فینال شود. در دیدار نهایی نیز موفق شد یک طرفه ترین فینال جام جهانی را مقابل ایتالیا برگزار کند و با نتیجه 4-1 پیروز شود. با وجود اینکه برزیل به رهبری کارلوس آلبرتو در خط دفاعی فقط یک کلین شیت ثبت کرد، اما قدرت تهاجمی وی نقش بسزایی در انتخابش در میان بهترین بازیکنان تاریخ جام جهانی داشت. گل وی در دیدار فینال مقابل ایتالیا همواره در یادها خواهد ماند. کارلوس آلبرتو در تیم منتخب جام جهانی 1970 جای گرفت و این افتخار نصیبش شد که به عنوان کاپیتان برزیل جام ژول ریمه را برای همیشه به خانه آورد.
بازی برجسته آلبرتو در جام جهانی: بازی فینال جام جهانی 1970 که یک بازی بی نقص از آلبرتو را شاهد بودیم و گل شاهکار ویدر این دیدار که تیر خلاصی بر پیکر نیمه جان آتزوری بود.
85. تونی کروس (آلمان)
تونی کروس هافبک تیم ملی آلمان در دو جام جهانی 2010 و 2014 بود و طی 11 بازی در این رقابت ها، 9 برد، 1 تساوی و 1 شکست کسب کرد و 2 بار نیز دروازه حریفان را گشود. کروس که به واسطه دید خوب و توانایی پاس بالا، تکنیک خوب و شوت های از راه دورش مطرح است و یک هافبک سختکوش در میانه میدان است، به عنوان یک بازیکن نیمکت نشین راهی جام جهانی 2010 شد و در دیدار آخر مرحله گروهی مقابل غنا به مدت 9 دقیقه بازی کرد. وی در سه دیدار حساس آلمان در مرحله یک چهارم نهایی، نیمه نهایی و رده بندی نیز به عنوان یار جانشین به میدان رفت و در پایان مسابقات به همراه آلمان موفق به کسب عنوان سومی شد. اما در جام جهانی 2014 اوضاع متفاوت بود. کروس در میانه میدان به عنوان بازیکن ثابت به میدان رفت و شواین اشتایگر و خدیرا به تناوب زوج وی در این مسابقات بودند. آلمان کار خود را با برد پرگل 4-0 مقابل پرتغال آغاز کرد و برای تمامی رقبا خط و نشان کشید. صعود از گروه به عنوان تیم اول موجب شد آلمان با الجزایر برگزار کننده یکی از جذاب ترین بازی های جام جهانی در قرن بیست و یکم باشد و به سختی از سد تیم سختکوش آفریقایی عبور کند. پیروزی 1-0 مقابل فرانسه سبب صعود آلمان به مرحله نیمه نهایی برای چهارمین دوره متوالی شد. حریف این مرحله آلمان، میزبان رقابت ها برزیل بود، اما با جادوی کروس، آلمان یکی از پرگل ترین بازی های جام جهانی را رقم زد و با نتیجه 7-1 از سد حریف عبور کرد. در دیدار فینال نیز آلمان موفق شد با یک گل از سد آرژانتین عبور کند، تا پس از 24 سال بر بام فوتبال جهان بایستد. کروس در پایان مسابقات در تیم منتخب جام جهانی 2014 قرار گرفت.
بازی برجسته کروس در جام جهانی: برد 7-1 آلمان در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 2014 مقابل برزیل یکی از بهترین نمایش های تونی کروس در دنیای فوتبال بود. وی دو گل به ثمر رساند و با نمایشی خیره کننده به عنوان بهترین بازیکن این دیدار لقب گرفت.
84. گیرمو استابیله (آرژانتین)
گیرمو استابیله مهاجم تیم ملی آرژانتین در جام جهانی 1930 بود و طی چهار بازی در این رقابت ها، 3 برد و یک شکست کسب نمود و 8 بار دروازه حریفان را گشود. استابیله که به بازیکنی معروف بود که به راحتی از منافذ دفاعی عبور می کرد، در دیدار اول آرژانتین در مقابل فرانسه حضور نداشت، اما در اولین دیدارش در جام جهانی و در جریان برد 6-3 مقابل مکزیک موفق به ثبت هت تریک شد تا به دومین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شود که هت تریک می کند (تا سال 2006 تصور می شد که وی اولین هت تریک جام جهانی را ثبت کرده، اما در این سال توسط فیفا مشخص شد که برت پاتناود از آمریکا دو روز قبل از وی موفق به ثبت هت تریک شده است). وی در مقابل شیلی نیز دو بار گلزنی کرد، تا آرژانتین به عنوان تیم اول راهی مرحله حذفی شود. استابیله در مرحله نیمه نهایی و در دیدار مقابل آمریکا 2 بار دیگر گلزنی کرد تا آرژانتین با نتیجه 6-1 آمریکا را در هم بکوبد و راهی فینال شود. در دیدار نهایی نیز هر چند استابیله موفق به گلزنی شد، اما آرژانتین با نتیجه 4-2 مغلوب اروگوئه شد تا دست وی و تیمش از قهرمانی کوتاه بماند. استابیله در پایان مسابقات و با به ثمر رساندن 8 گل به عنوان اولین آقای گل تاریخ جام جهانی شناخته شد. وی همچنین در تیم منتخب جام جهانی 1930 جای گرفت و توپ نقره بهترین بازیکن را نیز کسب نمود.
بازی برجسته استابیله در جام جهانی: برای بازیکنی که در تمامی دیدارهایش در جام جهانی موفق به گلزنی شده، انتخاب یک بازی دشوار است، اما شاید اولین بازی وی که موفق شد مقابل مکزیک هت تریک کند را بشود بهترین بازی وی نام برد.
83. ایکر کاسیاس (اسپانیا)
ایکر کاسیاس دروازه بان تیم ملی اسپانیا در چهار جام جهانی 2002، 2006، 2010 و 2014 بود و طی 17 بازی در این مسابقات 11 برد، 2 تساوی و 4 شکست کسب نمود. سن ایکر که در جوانی به اوج پختگی رسید، به دلیل مهارهای دیدنی و قدرت رهبری بالا یکی از بهترین دروازه بانان تاریخ است. کاسیاس در 21 سالگی دروازه بان اصلی لاروخا در جام جهانی شد و با وجود اینکه در چهار بازی ابتدایی اسپانیا در جام جهانی 2002 از حریفان گل دریافت کرد، اما عملکردی بسیار خوب در ضربات پنالتی مقابل جمهوری ایرلند داشت و دو پنالتی حریف را مهار کرد. در مرحله یک چهارم نهایی و در روزی که فاجعه داوری رخ داد، اسپانیا در ضربات پنالتی مغلوب کره جنوبی شد و در کمال شایستگی از دور مسابقات حذف شد. این اولین کلین شیت کاسیاس در جام جهانی بود. در جام جهانی 2006 مجدداً کاسیاس دروازه بان اصلی اسپانیا بود، اما شکست 3-1 مقابل فرانسه در مرحله یک هشتم نهایی، بار دیگر موجب حذف زودهنگام لاروخا شد. سرانجام بخت با اسپانیا یار بود و کاسیاس به عنوان کاپیتان این تیم در جام جهانی 2010 درخشید. علی رغم شکست در دیدار اول، اسپانیا از سد هندوراس و شیلی عبور کرد و راهی مرحله حذفی شد و از این به بعد کاسیاس در هر چهار بازی مرحله حذفی کلین شیت کرد تا سهم بسزایی در قهرمانی اسپانیا ایفا نماید. وی پس از جانپیرو کومبی (ایتالیا 1934) و دینو زوف (ایتالیا 1982) به سومین دروازه بانی بدل شد که به عنوان کاپیتان قهرمان جهان می شود. در پایان مسابقات نیز با حضور در تیم منتخب، جایزه دستکش طلایی بهترین دروازه بان جام را کسب نمود. کاسیاس با دریافت فقط دو گل در این جام به همراه فابین بارتز (فرانسه 1998) و جانلوییجی بوفون (ایتالیا 2006) رکورددار کمترین گل خورده در میان دروازه بانان تیم قهرمان جام جهانی هستند. گلی که کاسیاس در دقیقه 44 دیدار مقابل هلند در جام جهانی 2014 دریافت کرد موجب شد که رکورد کلین شیت وی در عدد 477 قطع شود و سومین رکورددار دقایق بسته نگه داشتن دروازه در جام جهانی باشد. شکست های 5-1 مقابل هلند و 2-0 مقابل شیلی موجب شد پایان بدی در جام جهانی داشته باشد و به همین دلیل رتبه ای بالاتر از 86 کسب ننماید. وی با مهار دو ضربه پنالتی به صورت مشترک، رکوددار مهار پنالتی در جریان بازی در تاریخ جام جهانی است.
بازی برجسته کاسیاس در جام جهانی: فینال جام جهانی 2010 دیداری است که همه به خوبی عملکرد فوق العاده کاسیاس را به یاد می آورند. کاسیاس در آن جام 5 کلین شیت کرد و حتی مقابل پاراگوئه یک پنالتی حریف را مهار کرد، اما همه او را با مهار دو تک به تک آرین روبن در فینال مسابقات به یاد خواهند آورد که قطعاً نقش بسزایی در قهرمانی اسپانیا ایفا نمود.
82. زبیگنیو بونیک (لهستان)
زبگنیو بونیک هافبک تیم ملی لهستان در سه جام جهانی 1978، 1982 و 1986 بود و در 16 حضورش در این مسابقات، 7 پیروزی، 5 تساوی و 4 شکست کسب نمود. وی به حدی بازیکن انعطاف پذیری بود که قابلیت بازی در نقش سوئیپر، تمامی پست های خط میانی و نوک حمله را داشت. بونیک که یک فوتبالیست شجاع و سختکوش بود، از سرعت زیادی برخوردار بود و به دلیل توانایی عبور از مدافعان شهرت خاصی یافته بود. وی که از خلاقیت بالایی برخوردار بود یکی از تکنیکی ترین بازیکنان دوره خود بود. با وجود اینکه بونیک در دو دیدار نخست لهستان در مرحله گروهی جام جهانی 78 به عنوان بازیکن ذخیره و در دقایق پایانی وارد زمین شد، در دیدار سوم مقابل مکزیک از ابتدا به میدان رفت و درخشش خود را از آن دیدار شروع کرد. وی دو گل به ثمر رساند تا لهستان با نتیجه 3-1 از سد مکزیک عبور کند و به عنوان تیم اول راهی دور دوم گروهی شود، هر چند لهستان در تقابل با برزیل و آرژانتین حرفی برای گفتن نداشت و از دور مسابقات کنار رفت. جام جهانی 1982 اوج درخشش بازیکن سیبیلوی تیم ملی لهستان بود. در مرحله اول گروهی با درخشش بونیک، لهستان بالاتر از ایتالیا قهرمان آن دوره از مسابقات به عنوان تیم اول گروه خود صعود کرد. بونیک زننده یکی از پنج گل تیمش مقابل پرو بود. اما بونیک در دیدار مقابل بلژیک در مرحله دوم گروهی، به عنوان یک ستاره موفق به هت تریک شد تا لهستان بالاتر از بلژیک و شوروی راهی مرحله نیمه نهایی شود. در جدال مقابل ایتالیا، لهستان ناکام ماند و از حضور در فینال بازماند، اما با پیروزی مقابل فرانسه در دیدار رده بندی، به دومین عنوان سومی خود در تاریخ جام جهانی دست یافت. بونیک با به ثمر رساندن 4 گل، کفش برنز جام جهانی 82 را کسب نمود و در تیم منتخب این مسابقات قرار گرفت. در جام جهانی 1986 بونیک به عنوان کاپیتان لهستان به میدان رفت و هرچند در مرحله اول گروهی به عنوان تیم سوم راهی مرحله حذفی شدند، اما شکست 4-0 مقابل برزیل، مانع پیشروی بیشتر لهستان شد.
بازی برجسته بونیک در جام جهانی: دیدار مقابل بلژیک در دور دوم گروهی جام جهانی 82 که طی آن بونیک با یک هت تریک، سند پیروزی 3-0 تیمش مقابل بلژیک را امضا نمود و لهستان به عنوان تیم اول گروه راهی مرحله نیمه نهایی شد.
81. نیلتون سانتوس (برزیل)
نیلتون سانتوس مدافع چپ تیم ملی برزیل در چهار جام جهانی 1950، 1954، 1958 و 1962 بود و در 15 بازی در این رقابت ها، 11 پیروزی، 3 تساوی و 1 شکست به دست آورد و یک بار نیز دروازه حریفان را گشود. از وی به عنوان یکی از بهترین مدافعان چپ تاریخ فوتبال یاد می شود و برزیلی ها وی را بهتر از روبرتو کارلوس می دانند. سانتوس به دلیل دانش فراوانش از ورزش فوتبال و اسرار بازی به "دائرةالمعارف" مشهور شد. او در هر دو زمینه دفاع و حمله یک بازیکن کلاس جهانی بود و از تکنیک بسیار خوبی نیز برخوردار بود. سانتوس با وجود اینکه در لیست بازیکنان سلسائو برای حضور در جام جهانی 1950 حضور داشت، در این مسابقات به میدان نرفت، اما همراه با برزیل به مقام نایب قهرمانی دست یافت. در جام جهانی 1954 در سه بازی از چهار بازی برزیل به میدان رفت، اما شکست در مقابل مجارستان قدرتمند، مانع پیشروی وی و تیمش شد و در مرحله یک چهارم نهایی حذف شدند. سانتوس در این دیدار به دلیل درگیری با ژوزف بوژیک از زمین بازی اخراج شد. در جام جهانی 1958 درخشید و گل فوق العاده اش در مقابل اتریش بسیار مشهور شد. توپ ربایی اش از میانه میدان، یک و دویی زیبا و در نهایت یک ضربه حرفه ای درون دروازه حریف، تنها گل سانتوس در جام جهانی را رقم زد (ویسنته فیولا سرمربی برزیل اصرار داشت که وی نفوذ نکند، اما این گل موجب شد که آن را فراموش کند). برزیل در این مسابقات همه رقبا را از پیش رو برداشت و با دو برد 5-2 مقابل فرانسه در نیمه نهایی و سوئد در فینال، اولین قهرمانی خود در تاریخ جام جهانی را جشن گرفت. سانتوس با عملکرد خوبش در تیم منتخب جام جهانی 1958 قرار گرفت. نیلتون سانتوس در جام جهانی 1962 نیز در ترکیب ثابت برزیل به میدان رفت و به این تیم کمک کرد از سد تیم های بزرگی همچون اسپانیا، انگلیس، شیلی و چکسلواکی عبور کند و قهرمان جام جهانی شود. نیلتون سانتوس با کسب دو عنوان قهرمانی و یک نایب قهرمانی پس از پله پرافتخارترین بازیکن تاریخ جام جهانی است. سانتوس در سال 1998 توسط فیفا به عنوان بهترین مدافع چپ تاریخ لقب گرفت و در تیم منتخب قرن جای گرفت.
بازی برجسته سانتوس در جام جهانی: بازی فینال جام جهانی 1958 مقابل سوئد، که نیلتون سانتوس یکی از بهترین عملکردهای خود را به نمایش گذاشت و در کنار پله و گارینشا جزو بهترین بازیکنان زمین بود.
100 بازیکن برتر تاریخ جام جهانی (بخش اول)