مطلب ارسالی کاربران
نتيجه اعتماد به مربيان ﺟﻮاﻥ ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان
ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان با قهرمانى در رقابتهاى زير ٢١ ساله ﻫﺎى اروپا ﻭ قهرمانى با بازيكنان كم تجربه ﻭ جوياى نام در جام كنفدراسيون ها آن هم در عرض كمتر از يك هفته توجه همه رسانه ها ﻭ كارشناسان ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ را به ﺧﻮﺩ جلب كرده است. يكى از دلايلى كه باعث ميشود ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ يك كشور در مسير پيشرفت ﻭ صعود قرار گيرد، اعتماد به مربيان جوانى است كه از انديشه ﻫﺎى نوين ﻭ دانش به روز فوتبالى برخوردارند. البته اين اعتماد بى جواب نمانده ﻭ منجر شد به اﻳﻨﻜﻪ به خيلى از استعدادهاى مربيگرى فرصت خودنمايى برسند ﻭ مربيان جديدى به سطح اول ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان اروپا معرفى شوند. حال ميخواهيم به چند مورد از نتيجه اعتماد به مربيان ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان بپردازيم:
• ١-يورگن كلوپ
• در سال ٢٠٠١ زمانى كه تيم كم نام ﻭ نشان ماينتس سوداى صعود بوندسليگا را داشت ، به بازيكن باسابقه تيمشان كه كارشناس شبكه معتبر ZDF هم بود متوسل شدند: يورگن كلوپ. دو سال اول زير نظر كلوپ، آنها در آستانه صعود به بوندسليگا بودند اما يك رتبه كم آوردند. در سال ٢٠٠٤ يورگن كلوپ بالاخره توانست آرزوى طرفداران ماينتس را محقق سازد ﻭ اين تيم را به بوندسليگا رساند. در سال ٢٠٠٥ يورگن كلوپ توانست ماينتس را به فينال جام حذفى ﻭ جام يوفا برساند. در جام يوفا هم تا مرحله يك چهارم پيش رفتند كه آنجا مغلوب قهرمان آن دوره جام يوفا يعنى سويا اسپانيا شدند. در سال ٢٠٠٨ يورگن كلوپ سكان هدايت بوروسيا دورتموندى را بر عهده گرفت كه روزگار خوبى را سپرى نميكرد. اوج ﻛﺎﺭ كلوپ در بوروسيا دورتموند بود بطوريكه عملكرد اين تيم زير نظر وى سال به سال بهتر شد به طورى آنها توانستند به دو قهرمانى در بوندسليگا، يك قهرمانى در جام حذفى آلمان، دو قهرمانى در سوپرجام آلمان، دو نائب قهرمانى در جام حذفى آلمان و يك نائب قهرمانى در ليگ قهرمانان اروپا دست پيدا كند. او ديگر آن مربى معمولى نبود ﻭ طبيعتا مشترى ﻫﺎى نامدارى به او پيشنهاد همكارى ميدادند. از بين اين مشترى هاى نامدار او ليورپول را انتخاب كرد. سال اول در حالى سرمربى ليورپول شده بود كه ليورپول در بحران به سر ميبرد اما اين تيم توانست به دو عنوان نايب قهرمانى در ليگ اروپا ﻭ جام اتحاديه انگليس دست پيدا كند. در سال دوم تيم كلوپ عملكرد بهترى از ﺧﻮﺩ نشان داد ﻭ با اﻳﻨﻜﻪ به جامى دست پيدا نكرد اما توانست بازيهاى خيلى خوبى انجام دهد ﻭ جواز حضور در ليگ قهرمانان اروپا را بدست آورد.
• ٢-توماس توخل
• در سال ٢٠٠٩ كه تيم ماينتس دوباره به بوندسليگا بازگشته بود، باز هم اين تيم به يك مربى ﺟﻮاﻥ ﻭ ٣٥ ساله اعتماد كرد: توماس توخل. اما عملكرد توخل در ماينتس فوق العاده بود بطوريكه اين تيم زير نظر وى توانست دو بار به مرحله مقدماتى رقابتهاى ليگ اروپا راه پيدا كند. اوج ﻛﺎﺭ او در سال دوم مربيگرى در ماينتس بود كه ركورد پيروزى ﻫﺎى پشت سر هم را در ابتداى فصل با تيم كم نام و نشان ﺧﻮﺩ شكست ﻭ تيمش به رتبه پنجم دست يافت. به واسطه عملكرد خوب وى با تيم ماينتس، در سال ٢٠١٥ باشگاه بوروسيا دورتموند توخل را بعنوان مربى اين باشگاه انتخاب كرد. او در اين دو سال با اين كه در رقابتهاى اروپايى توفيق آنچنانى بدست نياورد اما با اين تيم به دو عنوان نائب قهرمانى در بوندسليگا ﻭ جام حذفى ﻭ يك قهرمانى در جام حذفى آلمان دست پيدا كرد. دو روز پس از قهرمانى در جام حذفى آلمان بعلت اختلافات توماس توخل با مسئولين باشگاه، او به همكارى با زنبورهاى وستفالن پايان داد ﻭ از اين تيم جدا شد.
• ٣-جوليان ناگلزمان
• در سال ٢٠١٥ تيم روستايى هافنهايم كه در بوندسليگا به شدت خطر سقوط را احساس ميكرد، براى بقا در بوندسليگا پس از اخراج دو مربى به مربى زير ١٧ سال ﻭ زير ١٩ سال هافنهايم كه تنها ٢٨ سال سن داشت متوسل شدند:جوليان ناگلزمان. او كه بعنوان جوانترين مربى تاريخ بوندسليگا در بدترين شرايط ممكن كارش را آغاز كرده بود، توانست يك شگفتى رقم بزند ﻭ هافنهايم را در بوندسليگا حفظ نمايد. اما اوج ﻛﺎﺭ ناگلزمان در فصل ١٧-٢٠١٦ بود كه با تيم كم نام ﻭ نشان ﺧﻮﺩ توانست به رتبه چهارم دست يابد و به مرحله مقدماتى رقابتهاى ليگ قهرمانان اروپا صعود نمايد آنهم در حاليكه يك نيم فصل كامل را بدون شكست پشت سر گذاشته بود. از جوليان ناگلزمان بعنوان پديده مربيگرى در آلمان و اروپا ياد ميشود.
• ٤-الكساندر نورى
• پس از سال ٢٠١٠ وردربرمن به ﻣﺪﺕ شش سال از روزهاى خوب ﺧﻮﺩ دور شد ﻭ ديگر آن قدرت سابق را نداشت بطوريكه حتى تا آستانه سقوط به دسته پايين تر پيش رفت تا اﻳﻨﻜﻪ در سال ٢٠١٦ سكان هدايت تيم به الكساندر نورى مربى ايرانى-آلمانى كه سابقه صعود با تيم دوم وردربرمن از ليگ ايالتى به دسته سه ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان را دارد، سپرده شد. زمانيكه كه نورى به وردربرمن آمد، تيمش از پنج بازى اول امتيازى بدست نياورد ﻭ در رده آخر جاى داشت. اما نورى توانست در وهله اول اين تيم بحران زده را از خطر سقوط نجات دهد ﻭ بعدبا پيروزى ﻫﺎى پى در پى برمن را در آستانه صعود به ليگ اروپا قرار دهد ﻭ در اين راه فقط يك گام كم آورد. حال هواداران وردربرمن به تكرار روزهاى خوب ﺧﻮﺩ اميدوار شدند.
• ٥-هانس وولف
• اشتوتگارت كه در سال ٢٠١٦ از بوندسليگا به دسته پايين تر سقوط كرده بود، در پى آن بود كه دوباره به بوندسليگا بازگردد اما در نيم فصل اول ناموفق عمل كرد. سران تيم اشتوتگارت در يك تصميم غيرمنتظره به هانس وولف ٣٦ ساله اعتماد كردند. وولف پيش از اين، فقط در آكادمى دورتموند بعنوان سرمربى زير ١٧ ساله ها ﻭ زير ١٩ ساله ها فعاليت ميكرد كه ماحصل تلاش او در اين تيمها دو قهرمانى با زير ١٧ ساله ها ﻭ يك قهرمانى با زير ١٩ ساله ها بود. او در نيم فصل دوم به قدرى خوب عمل كرد كه نه تنها اشتوتگارت به بوندسليگا برگشت بلكه به مقام قهرمانى ليگ دو دست پيدا كرد. او با مديريت ﻭ استعداد ﺧﻮﺩ نشان داده كه ميتواند اشتوتگارت را به روزهاى خوبش بازگرداند.
• ٦-رالف هازنهوتل
• تيم لايپزيگ كه تحت هدايت رالف رانگنيك در سال ٢٠١٦ توانست به بوندسليگا برسد، سكان هدايت ﺧﻮﺩ را به رالف هازنهوتل اتريشى سپرد. گفتنى است رالف هازنهوتل با تيمهاى آلن ﻭ اينگولشتات توانست كه به دسته ﻫﺎى بالاتر صعود كند ﻭ اينگشتات را براى اولين بار به بوندسليگا برساند. عملكرد لايپزيگ زير نظر هازنهوتل به قدرى فوق العاده بود كه اين تيم توانست در مقاطعى از فصل بايرن مونيخ نامدار را اذيت كند ﻭ در نهايت به نايب قهرمانى بوندسليگا دست يابد حتى بالاتر از بوروسيا دورتموند.
• ٧-ديويد واگنر
• تيم هاردسفيلدتاون كه در دسته ﻫﺎى پايين تر ليگ انگليس بازى ميكرد، در سال ٢٠١٥ سكان هدايت تيم ﺧﻮﺩ را به ديويد واگنر امريكايى سپرد. واگنر كه تمام دوران فوتبال ﺧﻮﺩ را در آلمان بوده است ﻭ پرورش يافته در ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان ميباشد، قبل از اين در تيم دوم دورتموند فعاليت ميكرد ﻭ اين تيم را از ليگ ايالتى به دسته سوم رساند. ديويد واگنر در سال اول فعاليتش توفيقى بدست نياورد ﻭ رتبه اى بهتر از نوزدهم حاصل نشد با اين حال مسئولين باشگاه براى يك سال ديگر به او اعتماد كردند. اما در سال ٢٠١٧ اوضاع براى اين مرد امريكايى فرق كرد بطوريكه ابتدا اين تيم در رتبه پنجم قرار گرفت ﻭ به پلى آف رفت. بعد در مرحله پلى آف توانست روياى هواداران هاردسفيلد را محقق سازد ﻭ اين تيم را به ليگ برتر انگليس برساند.
• موارد بالا اين نكته را به ما يادآورى ميكند كه اعتماد كردن ﻭ زير نظر داشتن ليگهاى پايين تر ميتواند ما را در پيدا كردن استعدادهاى ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ چه در عرصه مربيگرى ﻭ چه در عرصه بازيكن سازى يارى دهد ﻭ اين موضوع ميتواند سرعت رشد ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ يك كشور را به حد فزاينده اى زياد كند. مسأله اى كه مسئولين ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ آلمان كاملا به آن واقف هستند ﻭ به واسطه آن مربى ﻫﺎى مستعدى را به ﻓﻮﺗﺒﺎﻝ دنيا معرفى كردند.