شکست سنگین بارسلونا در فرانسه برابر پاری سن ژرمن نشان داد که زمان تغییر در کادر فنی و البته ترکیب بارسلونا فرا رسیده است.
در گذشته پپ گواردیولا بعد از جدایی از بارسا گفت: "زمانی که شاهد کاهش نور چشم بازیکنانم بودم، فهمیدم که زمان رفتن فرا رسیده است".
شکست با 4 گل در برابر پاری سن ژرمن نیز موید آن بود که یک خاموشی جمعی در چشمان انریکه و بازیکنانش به وضوح دیده می شود. گرچه سرمربی جوان بعد از پایان مسابقه، خودش را مسئول مستقیم شکست معرفی کرد اما کنفرانس مطبوعاتی بعد از دیدار را باید به مثابه لحظاتی بسیار دشوار برای فاتح سه گانه 2014 دانست.
در حال حاضر دو اتهام مهم در مقابل لوییس انریکه وجود دارد؛ ابتدا اینکه عدم وجود یک پلن B در سبک بازی بارسا یک بار دیگر برای این تیم دردسرساز شد و در مرحله دوم، یک بار دیگر عدم توانایی او در تهییج و بیدار کردن بازیکنانش بعد از نمایش بی کیفیت مشخص شد.
در پایان مصاحبه، انریکه با لحنی آشفته به سمت رختکن رهسپار شد و مبنای سوالات، نشاندهنده عدم احترام رسانه ها به فاتح سه گانه تاریخی سال 2014 بود.
انریکه در کنفرانس خود گفت: "به نظر می رسد شما مسابقه را با دقت تماشا نکرده اید. ما سیستم خود را از 3-3-4 به 1-3-2-4 تغییر دادیم و تلاش کردیم که تغییراتی در برابر یارگیری شدید حریف و عدم فضای لازم برای لیونل مسی در زمین به وجود آوریم".
اما به جز مطبوعات، به نظر می رسد روابط لوییس انریکه با بازیکنانش نیز تیره و تار شده و دیگر همانند گذشته نیست.
اما آندرس اینیستا و سرخیو بوسکتس، در پایان این دیدار "نگرش غلط" را عامل اصلی باخت نمی دانستند و معتقد بودند که سردرگمی در رویکرد تاکتیکی، دلیل اصلی بروز این نتیجه فاجعه بار بوده است.
بوسکتس در این خصوص گفت: "پاری سن ژرمن پرس شدیدی روی بازیکنان ما انجام داد و از لحاظ تاکتیکی نیز آنها نمایش بهتری ارائه دادند".
همچنین اینیستا در پایان بازی گفت: "ترکیب لغوی "نگرش غلط" را نمی پسندم و استفاده از آن را برای این تیم و بازیکنانش صحیح نمی دانم. در نهایت ما در حال صحبت کردن در مورد فوتبال هستیم و زمانی که استفاده از این کلمات لزومی ندارد، من نیز از آنها استفاده نخواهم کرد".
اما نمی توان انکار کرد که بارسا در فرانسه نمایشی خارج از تصور هوادارانش ارائه داد و هیچ بهانه ای برای آنچه در آن مسابقه در زمین اتفاق افتاد وجود ندارد. گرچه نباید فراموش کرد که قرار نیست نه بارسلونا و نه هیچ باشگاهی دیگری در دنیای فوتبال برای همیشه در بالاترین سطح و قله افتخارات باقی بماند.
اما بسیاری از مدیران بارسا، مردم و روزنامه نگاران معتقدند بارسا تحت هدایت انریکه از فلسفه همیشگی خود فاصله گرفته و بیش از حد به مثلث هجومی و ویرانگر خود در خط حمله متکی شده است. گرچه با همین روش، بارسا مدت های فراوانی فاتح همه عناوین ممکن شد اما در فوتبال مدرن افکار سرمربیان بیشتر بر پایه ارائه ضدحملات است و دیگر مربیان از همین روش برای شکست بارسا و انریکه استفاده می کنند.
در تابستانی که پیش رو خواهیم داشت، قرارداد سه ساله لوییس انریکه به اتمام می رسد و تا امروز نیز نام های فراوانی برای جانشینی کسی که در طی این 3 سال و تا این مقطع 8 جام را برای بلوگرانا به ارمغان آورده مطرح شده است.
اوزه بیو، سرمربی موفق سوسیداد در آستانه راهی کردن تیمش به لیگ قهرمانان است، همانند انریکه و گواردیولا، سابقه هدایت تیم دوم بارسا را در کارنامه می بیند و از سال 1987 تا 1995 بازیکن بارسا بوده و یکی از اسامی ذکر شده است.
اما به نظر می رسد در حال حاضر مناسب ترین گزینه، خورخه سامپائولی، سرمربی موفق سویا است که در سال 2015 با شیلی موفق به فتح کوپا آمریکا شد و امسال در لالیگا نیز در کنار بارسا و رئال، تیمش را به عنوان یکی از اضلاع قهرمانی معرفی کرده است.
بدون شک افکار عمومی در نوکمپ از سامپائولی استقبال خواهد کرد زیرا در حال حاضر در دنیای فوتبال هیچ تیمی به اندازه سویا نمایشی همانند بارسای گواردیولا با فسلفه مبتنی بر مالکیت و تلاش بی وقفه برای بازپس گیری توپ ارائه نمی دهد.
اما بی شک تغییر سرمربی، حلال تمام مشکلات کاتالان ها نیست و ترکیب این تیم خصوصا در خط دفاعی نیاز به بازبینی دارد. در سمت چپ مدافعان، شرایط بارسا با استفاده از سرخی روبرتو که ذاتا یک هافبک است به جای الکس ویدال مصدوم شرایط را برای این تیم دشوار ساخته و نمایش وی در پاریس، نشاندهنده نیاز مبرم بارسا در این منطقه است. ژائو کانسلو، مدافع پرتغالی والنسیا، محتمل ترین و بهترین گزینه برای تقویت این پست است.
همچنین در پست دفاع میانی، بارسا بی شک نیاز به خرید بازیکنی جدید دارد که مانولاس مدافع رم را می توان گزینه مناسبی به شمار آورد. البته اخبار حاکی از توافق شخصی او با اینتر برای انتقال در تابستان آینده است.
بعد از جدایی ژاوی، بلوگرانا هنوز جانشین شایسته ای برای او نیافته است و گرچه مارکو وراتی را به عنوان بزرگترین هدف این تیم در تابستان آینده می دانند، اما این ستاره جوان ایتالیایی بعد از دیدار سه شنبه شب تاکید کرد که شانس قهرمانی در لیگ قهرمانان در تیم فعلی او از بارسا بیشتر خواهد بود.
همچنین ماموریت دشوار سران آبی اناری ها در تابستان آینده، موضوع تمدید قرارداد لیونل مسی خواهد بود و مجموع این دلایل نشان می دهد که شاید این تیم باید به دنبال ستارگان گمنام تر و ارزان تر در ماه های آتی باشد.
با حضور احتمالی خورخه سامپائولی روی نیمکت بارسلونا، ممکن است شاهد حضور استفان انزونزی، هافبک مقتدر و فرانسوی سویا در ترکیب بارسا باشیم. دیدار برابر پی اس جی نشان داد که سرخیو بوسکتس فاصله فراوانی با روزهای آرمانی خود دارد و میدان دادن به آندره گومس تنها هدر دادن فضا و منابع مالی خواهد بود.
در خط حمله، پاکو آلکاسر بی شک یک خرید بدون مصرف دیگر بوده که باید به سرعت از ترکیب تیم جدا شود و اگرچه جایگاه مثلث هجومی این تیم دست نخورده باقی خواهد ماند، اما لزوم حضور یک مهاجم ذخیره باکیفیت برای ایجاد انگیزه در بین ستارگان کنونی بارسا بسیار ضروری به نظر می رسد.
بی شک ورود سامپائولی جان تازه ای به نیمکت بارسلونا می بخشد و از یاد نبریم که او از احترام ویژه ای بین بازیکنان برخودار است و نیمار و مسی هر دو پیش از این از وی خواسته بودند تا هدایت تیم ملی کشورشان را بر عهده بگیرد. ورود سرمربی موفق و فعلی سویا به جای انریکه، شاید دوباره نور امید را به چشم بازیکنان بارسا بازگرداند.