طرفداری- تعطیلات لیگ برتر یکی از چالشهای فوتبال ایران طی ماههای گذشته است. تیم ملی در مسیر صعود به جام جهانی قرار دارد، پس اردوهای مختلفی را در نظر گرفته تا با آمادگی کامل رو در روی حریفان قرار بگیرد. از طرفی باشگاههای لیگ برتری نیز هزینههای سرسام آوری را متحمل شدهاند تا بهعنوانی در خور دست یابند. گروهی هدف شان بقا در لیگ برتر است و گروهی دیگر در اندیشه کسب عنوان قهرمانی بهسر می برند. تعطیلات چند باره لیگ برتر اما اعتراض باشگاه ها، مربیان و بازیکنان را در پی داشته است. پس مربیان باشگاهی ( البته جز یکی دو مربی)یک طرف ماجرا قرار گرفتهاند و کارلوس کی روش سویی دیگر.
روزنامه ایران ورزشی نوشت:
کارلوس کیروش بارها برنامههای تیم ملی را با سایر تیمها مقایسه کرده و از نظر خودش تفاوتی جز کمبود امکانات ندیده است. مشکلات زمین تمرین تیم ملی فقط به چشم کیروش آمده و نه هیچ چیز دیگری. او در قیاس با تیمهای حریف، هر گاه که صحبتی به زبان آورده، کمبود امکانات را در اولویت قرار داده و حرفی درباره برنامه ریزی آنها به زبان نیاورده است. بهعنوان مثال هرگز از کیروش درباره قیاس تعطیلات لیگ ایران و لیگ ازبکستان یا کره جنوبی چیزی نشنیدهایم. حتی در حد یک جمله کوتاه.
نگاهی به لیگ کره جنوبی می اندازیم. برنامه بازیهای این تیم نیز مانند تیم ملی ایران است. یعنی 15 مهر باید مقابل سوریه به میدان برود و 20 مهر خود را آماده بازی با ایران در ورزشگاه آزادی کند. لیگ کره جنوبی اما برای برگزاری این دو بازی حساس تعطیلی بلندمدتی را به خود نمیبیند. کی لیگ تا دوم اکتبر (11 مهرماه) برگزار می شود و تیم ملی کره جنوبی تنها 3، 4 روز قبل از بازی مقابل قطر تمرینات خود را آغاز می کند. یعنی کره جنوبی برای برگزاری بازی خانگی مقابل قطر و خارج از خانه مقابل ایران، تنها 4 روز زمان در اختیار دارد.
ازبکستان اما دیگر حریف ایران است. لیگ ازبکستان بر خلاف اخباری که شنیده می شود، تا همین دیروز پیگیری می شد. یعنی لیگ ازبکستان نیز چند روز دیرتر از لیگ ایران تعطیل شد تا از این حیث نیز تیم ملی یک گام جلوتر از حریفان خود باشد.
سری هم به لیگ چین و قطر می زنیم. لیگ چین امروز نیز پیگیری می شود. در حالی که تیم ملی چین باید چند روز دیگر به مصاف سوریه برود. چین 20 مهرماه نیز مقابل ازبکستان در تاشکند بازی میکند. لیگ ستارگان قطر نیز تا دیروز و با انجام دو بازی ادامه داشت. الوکره مقابل الخریطیات قرار گرفت و لخویا نیز در آخرین بازی قبل از تعطیلی لیگ ستارگان میهمان الغرافه بود. لیگ سوریه نیز در تعطیلات میان فصل قرار دارد و تا یکی دو ماه دیگر لیگ این کشور آغاز خواهد شد.
با نگاهی به تاریخ تعطیلی لیگهای چین، قطر، ازبکستان و البته کره جنوبی به نکته جالبی می رسیم. لیگ ایران سه روز زودتر از قطر، 4 روز زودتر از چین، سه روز زودتر از ازبکستان و البته 12 روز زودتر از کره جنوبی تعطیل شده است. آن هم برای برگزاری دو بازی در دو روز مختلف که همه تیمهای گروه قرار است به میدان بروند.
وقتی مربیان لیگ برتری از تعطیلی مکرر لیگ برتر گلایه می کنند و آن را دستمایهای برای اعتراض می دانند، از کیروش و مهدی تاج هیچ واکنشی مشاهده نمیشود. انگار تیم ملی در قیاس با تیمهای همگروه خود کمترین تعطیلی را داشته و بهترین برنامه ریزی را برای برگزاری بدون وقفه لیگ برتر انجام داده است.
قیاس با کره جنوبی، ازبکستان، قطر و چین نشان می دهد که مربیان لیگ برتری پر بیراه انتقاد نمیکنند و نسبت به تعطیلی مکرر لیگ جبهه نمیگیرند. وقتی چنین قیاسی، مستند و بدون ذرهای تردید وجود دارد، کیروش دیگر چه جوابی خواهد داشت؟ آیا درباره تعطیلی لیگ نباید حق را به مربیان لیگ برتری داد؟