اختصاصی طرفداری - سید لاو در مقاله اش به طعنه نوشته "سکوهای استادیوم های لالیگا در این فصل پر خواهند بود" و سپس افزوده "... این پر کردن یک دستور است". اتحادیه فوتبال اسپانیا اعلام کرده باشگاه هایی را که 70 درصد سکوهای استادیوم های شان پر نشوند جریمه خواهد کرد و این جریمه برای آنهایی که 50 درصد سکوها پر نشوند دو برابر خواهد شد! نکته این است سکوها باید در نماهایی که در تلویزیون نشان داده می شوند پر باشند که یعنی حالا شغل عده ای شمارش تعداد سکوهای پر و خالی خواهد بود. ولی اتحادیه فوتبال اسپانیا چگونه به باشگاه هایی که سکوهای شان پر نشوند کمک خواهد کرد؟ با بلیط های سوبسیدی؟ ایجاد شرایط سفر طرفداران؟ دپورتیوو آلاوز که به لیگ یک بازگشته از چه کمک هایی بهره خواهد برد؟
واقعیت چیست؟ طی فصل پیش 43.7 درصد سکوهای لیگ یک و لیگ دو و سه خالی ماندند و فقط رئال مادرید و ایبار بیش از 80 درصد سکوهای شان را پر کردند و فقط هشت باشگاه بالای 75 درصد قرار گرفتند. در عین حال فقط ختافه و اسپانیول میان تیم های لیگ یک کمتر از 40 درصد سکوهای شان را پر کردند.
یادتان باشد اسپانیا کشور بزرگی است با جمعیتی کمتر از ایران (حدود 46 میلیون نفر)، دو باشگاه یعنی رئال مادرید و بارسلونا 60 درصد طرفداران را به خود اختصاص داده اند و فرهنگ سفر هم چندان در اسپانیا برخلاف انگلیس یا هلند و فرانسه باب نیست. برخی تیم ها با طرفداران کمتر هم بهتر از برخی تیم ها با طرفداران بیشتر نتایج بهتری کسب می کنند و برخی باشگاه ها استادیوم های بیش از حد بزرگی دارند و هر چه به در و دیوار می زنند نمی توانند سکوهای شان را پر کنند.
با این وصف اسپانیایی ها طی سال های اخیر آقای فوتبال اروپا بوده اند، نبوده اند؟سه رباینده اخیر لیگ قهرمانان و سه برنده اخیر لیگ اروپا جملگی اسپانیایی بوده اند. رقابت قهرمانی لالیگا سه اسبه شده و درخشش شورشیان آتلتیکو مادرید غنایی به مسابقات بخشیده است. خیلی ها اعتقاد دارند معجزه لستر سیتی پیش از این در لالیگا با قهرمانی آتلتیکو مادرید رخ داده بود. فصل پیش سه تیم بالای جدول لالیگا جمعا فقط 15 بار باختند.
حقیقت این است لالیگا در وجه مالی نمی تواند با لیگ برتر انگلیس که 8.5 میلیارد پوند قرارداد بین المللی بسته رقابت کند. به همین دلیل پل پوگبا راهی اولدترافورد شده و نه سانتیاگو برنابئو. ولی این فصل دلگرم کننده تر به نظر می رسد و کنترل مالی باشگاه ها بر درآمد ها بهتر شده است. از اعتصاب و جنجال کمتر خبری به گوش می رسد و قرار است فاصله درآمد سایر باشگاه ها با رئال و بارسا کاهش پیدا کند. پیش از این رئال و بارسا بیش از 160 میلیون یورو درآمد تلویزیونی را صاحب می شدند و تیم سوم به 50 میلیون هم نمی رسید. اشاره دائمی مقامات اسپانیایی به تعداد تماشاگر بیشتر تحت تاثیر آمار لیگ برتر انگلیس ابراز می شود، در حالی که تفاوت اصلی انگلیس و اسپانیا در این است تماشاگران انگلیسی طرفدار تیم شهر و محله خود هستند و مثل اسپانیا 60 درصد شان طرفدار تیم های بالای جدول نیستند. به هر حال ترمیم قراردادهای تلویزیونی دلگرم کننده است. آمار نشان داده 81.69 درصد درآمد ختافه در فصل پیش از پخش های تلویزیونی بوده، در حالی که آتلتیکو مادرید کمترین وابستگی را به درآمد تلویزیونی داشته، فقط 25.89 درصد از همه درآمدش.
بازیکنان لالیگا تدریجا به این باور رسیده اند که شرایط بهتر خواهد شد. نکته طعنه آمیز این است که تورم در لیگ برتر به نوعی لالیگا را درگیر کرده است. یعنی با بالا رفتن ارقام پرداخت شده به بازیکنان در لیگ برتر، بیش از 30 اسپانیایی را راهی انگلیس کرده و بازار لیگ برتر بدل شده به بازار صدور بازیکن از لالیگا. ولی از سوی دیگر مربیان بزرگ هم راهی انگلیس شده اند: یورگن کلوپ، ژوزه مورینیو و پپ گواردیولا. چیزی که لالیگا توانایی رقابت با آن را ندارد. ولی اگر از ژرمن ها بپرسید می گویند "... فوتبال انگلیس روحش را به پول فروخته و به همین دلیل هم تیم ملی انگلیس بدل شده به تیم درجه سه اروپا".
در چنین قابی لالیگا در زمینه دیگری از لیگ برتر جلو زده: با به چنگ آوردن بزرگ ترین ستاره ها. این که لیونل مسی، کریستیانو رونالدو، لوییز سوارز و گرت بیل در اسپانیا بازی می کنند چیزی نیست که بی اهمیت قلمداد شود. این امر نشان می دهد باشگاه های اسپانیایی حداقل در یک زمینه بهتر از همتایان اروپایی شان کار کرده اند، در نمایش فوتبال زیبا به مدد بزرگ ترین ستاره ها. همین جا باید دوباره برگشت به آمار قهرمانی های لیگ قهرمانان و لیگ اروپا تا عملکرد بهتر اسپانیایی ها روشن تر شود.
امسال از ستاره بزرگ جدیدی در اسپانیا خبری نیست، ولی میان تازه واردها آلوارو موراتا و آندره گومز شاخص هستند. البته شاید مارکو آسنسیو ستاره شود و آردا توران هم در حدی که از او انتظار داشتند بازی کند. امسال هم برنده توپ طلا از لالیگا خواهد بود، مثل هفت سال گذشته. طی هشت سال اخیر برنده کفش طلا هم از لالیگا بوده اند. بهترین گلزن آخرین جام جهانی در اسپانیا بازی می کند: هامس رودریگز در رئال، همین طور بهترین گلزن یورو 2016: آنتوان گریزمان در آتلتیکو مادرید.
فصل پیش یازده دیدار لالیگا با نتیجه 3-2 پایان یافتند، بسیاری از گل ها در واپسین دقایق به ثمر رسیدند، نتایج پرشماری وارونه شدند. بازگشت رئال مادرید به کورس قهرمانی با تغییر شکست 0-2 از رایو وایکانو به پیروزی 3-2 رقم خورد. رایو سقوط کرد. لوانته تیم آخر شد، ولی همان که سقوط شان حتمی شده بود رویای قهرمانی آتلتیکو را در قدم های آخر بر باد دادند. به همین دلیل دیگو سیمونه گفت "... همین ها هستند که فوتبال را جذاب می کنند". حالا اگر سری به رسانه های اسپانیایی بزنید با شعار "Hy Liga " روبرو می شوید. این که لالیگا شروع شده و این به معنای آغاز هیجان و شور و طراوات است.