طرفداری- پس از تایید دوپینگ سیستماتیک روسیه در المپیک زمستانی 2014، کمیته بین المللی المپیک اولین اقدام را برای تنبیه روسیه انجام داد.
خبرگزاری Rossiya Segodnya نوشت که بنا به تاکید کمیته بین المللی المپیک، این ممنوعیت ها شامل بازی های اروپایی نیز خواهد شد. هنوز در باره سرنوشت برگزاری رقابت های از قبل برنامه ریزی شده در روسیه خبری انتشار نیافته است.
کمیته بین المللی المپیک اعلامیه خود را پس از گزارش روز دوشنبه سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ WADA منتشر کرد که تندترین اتهام ها علیه مسکو در باره استفاده از داروهای نیروزا مطرح و خواستار آن شده بود همه رشته های ورزشی روسیه تا آینده ای نامعلوم از حضور دررقابت های بین المللی رسمی از جمله المپیک و پارلمپیک ریو 2016 محروم شوند.
همزمان خبرگزاری Itartas اعلام کرد که ویتالی موتکو وزیر ورزش روسیه که کمیته جهانی مبارزه با دوپینگ WADA خواستار استعفای فوری وی شده است، اجازه نیافت در رقابت های المپیک ریو 2016 حضور یابد و کمیته بین المللی المپیک از پذیرش وی سرباز زده است.
این ممنوعیت می تواند گام نخست محرومیت کامل ورزش روسیه از حضور در تمامی رقابت های بین المللی باشد، زیرا سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ دوشنبه خواستار آن شد تمامی ورزشکاران روسیه در همه رشته ها از حضور در کلیه رقابت های رسمی بین المللی از جمله المپیک ریو 2016 به دلیل استفاده از مواد نیروزا محروم شوند.
کریگ ریدی رییس این سازمان با تاکید بر لزوم استعفای موتکو اعلام کرده که با تداوم مسئولیت وی به عنوان وزیر ورزش روسیه، سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ نمی تواند وظایف خود را در این کشور انجام دهد.
کریگ ریدی افزود:
گزارش کمیسیون تحقیق در روسیه نشان می دهد تا وقتی برخی مقام های وزارت ورزش از جمله وزیر برکنار نشوند، کار بررسی ضد دوپینگ در این کشور نمی تواند از سر گرفته شود.
از سوی دیگر وادا در گزارش دیروز خود تاکید کرده است، تا زمانی که فرهنگ مبارزه با دوپینگ در روسیه تغییر نکند، ورزشکاران این کشور باید از تمامی مسابقه ها از جمله المپیک محروم شوند.
بن نیکولز سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ نیز در توئیتر خود نوشت:
دیگر در مورد روسیه نباید هیچ چشم پوشی و اغماضی صورت گیرد، زیرا نظام دوپینگ در باره 30 رشته ورزشی این کشور بکار گرفته شده است.
تاکنون تیم دو ومیدانی روسیه به صورت کامل از حضور در رقابت های ریو 2016 محروم شده و فقط یک دونده زن روس که زیر نظر مربی آمریکا فعالیت می کند، اجازه حضور مستقل در این رقابت ها را دارد.
وزنه برداری روسیه در خطر جدی
پیش از این نیز اعلام شده بود که دو وزنه بردار زن و مرد روسی نیز به علت استفاده از مواد نیروزا محروم شده اند. فدراسیون بین المللی وزنه برداری نیز اوایل ماه جاری اعلام کرد که اگر نمونه های دیگر در دست آزمایش تیم ملی روسیه استفاده از داروهای نیروزا را تایید کند، وزنه برداران این کشور به صورت کامل از حضور رقابت های المپیک ریو 2016 محروم می شوند.
موتکو نیز چندی پیش با اعلام اینکه اتهام های مطرح علیه ورزشکاران روسی مبنی بر استفاده از مواد نیروزا یک فشار سیاسی است، گفت:
در زمان حاضر مساله استفاده از مواد نیروزا برای کشورهای زیادی مطرح است ولی در باره آنها اقدامی نمی شود.
براساس نتایج تحقیقات وادا که چندی پیش انتشار یافت، روسیه با 148 مورد تایید شده نقض مقررات برای سال 2014 در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با 123 و هند با 96 مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.
شرایط سخت و طرح اتهام های دوپینگ در حالی ادامه دارد که روسیه به عنوان میزبان رقابت های جام جهانی فوتبال 2018، برنامه های گسترده ای را برای تقویت جایگاه ورزش این کشور در جهان بویژه فوتبال و همچنین میزبانی از میلیون ها علاقه مند تدارک دیده است که در صورت تغییر نکردن وضعیت، امیدهای مسکو از برگزاری این رقابت های مهم جهانی با صدها میلیون بیننده کمرنگ می شود.