طرفداری- از هنگامی كه مشخص شده كارلو آنچلوتی در تابستان پیش رو به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ جایگرین پپ گواردیولا خواهد شد، برای دوستداران فوتبال خاطره رویارویی دو تیم بایرن مونیخ و رئال مادرید در مرحله نیمه نهایی رقابت های لیگ قهرمانان سال 2014 زنده می شود. این دیدار كه كارلو آنچلوتی پیروز آن بود تا كنون به تنها دوئل مستقیم این دو سرمربی بزرگ بدل شده است. در آن مرحله مادریدی ها با پیروزی 1:0 خانگی در بازی رفت، در بازی برگشت نیز توانستند با حساب 4:0 به یك برد تاریخی در استادیوم آلیانس آره نا مقابل بایرن مونیخ دست یابند و به فینال لیسبون رسیدند.
فصل 2013/14 اولین فصل حضور كارلو آنچلوتی در رئال مادرید محسوب می گشت كه این سرمربی ایتالیایی در انتهای آن برای مادریدی ها فتح لیگ قهرمانان اروپا و كوپا دل ری را به ارمغان آورد. اینكه چگونه كارلو آنچلوتی به این سرعت رئال مادرید را به چنین سطحی رسانده، به خوبی از چگونگی برد این تیم مقابل بایرن مونیخ در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان قابل ارزیابی و مشاهده است.
استفاده بهینه از ضربات ایستگاهی و تغییر سریع و بهینه منطقه بازی دو نكته كلیدی در رسیدن رئال مادرید به فینال لیسبون در آن فصل بوده اند. در واقع مادریدی ها در آن فصل تنها به دلیل برخورداری از سیستمی تهاجمی موفق به رسیدن به بازی نهایی نشده بودند، بلكه شاگردان آنچلوتی در آن فصل در بازی مقابل دورتموند در مرحله یك چهارم نهایی و مقابل اتلتیكو مادرید در فینالتیم از تملك توپ بیشتری نسبت به حریف نیز برخوردار بودند. آنچلوتی اما در بازی مقابل بایرن مونیخ و بارسلونا به شیوه ای متفاوت از تیم خود بازی گرفت، نه به این دلیل كه بازی با تملك بالای توپ با ایده های او منطبق نبوده و نه به این دلیل كه این سرمربی ایتالیایی در كادر خود از بازیكنان مورد نیاز برای اجرای چنین شیوه ای برخوردار نبود، بلكه به این خاطر كه در برخی از بازی های خاص تنها برای پیروزی بر حریفی مقتدر تنها نیاز به بهره گیری از شیوه ای متفاوت است.
شیوه مختص كارلو آنچلوتی در چنین بازی های خاصی بر مبنای ساختار مقتدر دفاعی، همانند آن روشی كه ژوزه مورینیو با بهره گیری از آن در اینترمیلان موفق به فتح لیگ قهرمان اروپا در سال 2010 گردید، بنا نشده است. این سرمربی ایتالیایی در بازی برگشت مقابل بایرن مونیخ از حضور بازیكنانی نظیر كریم بنزما، كریستیانو رونالدو، گرت بیل، آنخل دی ماریا و لوكا مودریچ بهره برد كه هیچ یك از مشخصاتی دفاعی برخوردار نیستند. از سوی دیگر كارلو آنچلوتی برای رسیدن به موفقیت در رئال مادرید نیاز به كادر بازیكنان مورد علاقه خود نداشته، چون از بین بازیكنان كادر تیم تنها گرت بیل در زمان حضور او در رئال مادرید به كادر تیم اضافه شده است. البته ذكر این نكته نیز ضروری است كه قبل از حضور این سرمربی ایتالیایی در مادرید نیز این تیم از كادر فوق العاده ای برخوردار بوده است.
در بازی رفت از مرحله نیمه نهایی در استادیوم سانتیاگو برنابئو، كارلو آنچلوتی توپ و میدان را در اختیار مونیخی ها نهاد و تیم خود را كمی به عقب كشاند. فشردگی و تجمع مادریدی ها در نیمه زمین خودی و بازی شواین اشتایگر در پست شماره ده در این دیدار سبب شد تا مونیخی ها دو برابر بیش از مادریدی ها بتوانند به سمت دروازه حریف هجوم آورند كه البته ضربات نهایی مونیخی ها به ندرت خطرناك بود و همه نه ضربه مونیخی ها توسط مدافعین مادریدی بلوكه شد. با وجود اینكه بایرن مونیخ در این دیدار با حضور بازیكنانی نظیر باستین شواین اشتایگر، تونی كروس و فیلیپ لام در خط میانی، كنترل بازی را به طور كامل در اختیار داشت، اما شاگردان پپ گواردیولا از توانایی لازم برای ایجاد موقعیت خطرناك در محوطه جریمه حریف برخوردار نبودند.
بازی سازی خونسردانه و صبورانه بایرن مونیخ كار دفاع را برای رئال مادرید در بازی رفت بسیار آسان نمود، چنین موضوعی باعث گردید كه گواردیولا برای بازی برگشت توماس مولر را پشت سر ماریو ماندژوكیچ برای ایجاد بازی مستقیم بیشتر در فاز تهاجمی در تركیب مورد نظر خود قرار داد و به احتمال زیاد چنین سیستمی در صورت اینكه مونیخی ها از حریف جلو بودند، می توانست جوابگو باشد، اما به جای آن مادریدی ها در بازی برگشت ظرف مدت چهار دقیقه دو مرتبه موفق شدند از روی ضربات ایستگاهی دروازه مانوئل نویر سنگربان مونیخی ها را باز نمایند.
شاید گل زنی های رئال مادرید در بازی برگشت را نتوان چندان با تصمیمات تاكتیكی مرتبط دانست، اما همین مسئله شرایط را برای مونیخی ها در ادامه كار بسیار دشوار نمود. همانند بازی رفت شواین اشتایگر و تونی كروس در آلیانس آره نا تلاش نمودند كه مانع از كارگردانی لوكا مودریچ در ضد حملات مادریدی ها شوند، اما بر خلاف بازی رفت پشت این دو بازیكن حامی دیگری در تركیب بایرن مونیخ وجود نداشت، چون فیلیپ لام در این بازی به سمت راست خط دفاعی منتقل شده بود. مادریدی ها پیش از پایان بازی در نیمه اول برای سومین بار از روی یك ضد حمله موفق به باز نمودن دروازه بایرن مونیخ شدند، گواردیولا در بین دو نیمه ژاوی مارتینز را به جای ماندژوكیچ به میدان فرا خواند، اما چنین تدبیری هیچ تغییری در فاز تهاجمی مونیخی ها پدید نیاورد تا مادریدی ها مقتدرانه به فینال لیسبون راه یابند.
رئال مادرید با دو پیروزی مقابل بایرن مونیخ به فینال لیسبون و دهمین عنوان قهرمانی خود در لیگ قهرمانان اروپا معروف به دسیما رسید، شاگردان آنچلوتی در بازی فینال تیم همشهری خود اتلتیكو مادرید را از پیش رو برداشتند، در حالی كه از مشخصاتی كاملا متفاوت با بایرن مونیخ برخوردار بود. كارلو آنچلوتی در آن زمان تنها برای رسیدن به موفقیت و مرتفع نمودن مشكلات متفاوت رئال مادرید تنها نیاز به یك فصل داشت،از چنین مسئله ای می توان به عنوان انتقادی از پپ گواردیولا استفاده نمود، چون این سرمربی اسپانیایی با وجود برخورداری از تیم و كادری فوق العاده و علی رغم بهبود بخشیدن به عملكرد بایرن مونیخ، هنوز به موفقیت چشمگیری در این تیم دست نیافته و برای از بین بردن چنین نقص و كمبودی تنها یك نیم فصل فرصت دارد. حال هواداران بایرن مونیخ امیدوارند كه كارلو آنچلوتی بتواند همان تغییرات مثبتی را كه در اولین فصل حضور خود در رئال مادرید به وجود آورد، در اولین تجربه خود در مونیخ نیز ضمن برطرف كردن برخی كمبودهابه وجود آورد و توانایی های خود را بار دیگر به اثبات رساند.