لینک قسمت اول : http://www.tarafdari.com/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86/%D9%...
- در ماه جون 2014، زیدان جایگاه امن خودش در کنار آنجلوتی رو رها کرد و به عنوان سرمربی تیم دوم رئال مادرید یعنی کاستیا انتخاب شد. البته یه جورایی !! زیدان مدرک مربیگری خودش رو در فرانسه گرفته بود.اما این مدرک به زیدان اجازه نمی داد در اسپانیا سرمربی باشه. اسپانیایی ها کلاس های خاص خودشون رو داشتن که البته برای ستاره های سابق دنیای فوتبال به صورت فشرده و در 30 روز انجام می شد. به همین دلیل زیدان نه به عنوان سرمربی، بلکه به عنوان مدیر و مشاور فنی تیم معرفی شدو این مدیر آکادمی رئال مادرید یعنی سانتیاگو سانچز بود که به عنوان سرمربی انتخاب شد. اما در عمل این زیدان بود ترکیب می چید، سیستم انتخاب میکرد، تعویض می کرد، کنار زمین حظور داشت و بازیکنای تیمش رو هدایت می کرد.
- این اتفاقِ خیلی مهمی برای زیدان به حساب میومد. اما اوضاع خیلی زود در هم ریخته شد. کاستیا زیر نظر زیدان، در 6 بازی اول خودش فقط 1 بازی رو با پیروزی پشت سر گذاشت و همه رو نا امید کرده بود. مخصوصا اینکه اولین بازی این تیم زیر نظر زیدان هم در مقابل رقیب همشهری این تیم اتلتیکو مادرید بود که رئال بازی رو 2-1 شکست خورد.زیدان نتونسته بود توانایی کامل بازیکناش رو کشف کنه و سیستمی رو اتخاذ کنه که باعث موفقیت تیمش بشه. شاید برای اولین بار در تاریخ فوتبال، زیدان نمی تونست سرنوشت یک بازی رو عوض کنه !
- لاکومبِ به عنوان اولین مربی حرفه ای زیدان و کسی که دوست داشت به شاگرد قدیمی خودش کمک کنه، به دیدار زیدان رفت : " اولین روزی که من بهش سر زدم، زیدان خیلی کم رو بود و نمی تونست تیمش رو رهبری کنه. 15 روز بعد که دوباره بهش سر زدم، خیلی بهتر و مسلط تر شده بود اما هنوز نمی تونست تو بازی ها پیروز بشه ! " فلسفه ی زیدان نتیجه نمی داد. زیدان طبق گفته ی خودش می خواست " تیم یک فوتبال روون از خودش ارائه بده، از عقب زمین شروع به بازیسازی کنه و توپ میدان رو در اختیار داشته باشه. " اما بازیکناش توانایی انجام این سیستم و نوع بازی رو نداشتن. " من بهش کمک کردم و فهمیدیم که باید سیستم بازی تیمش رو عوض کنه. باید به جای اینکه دنبال توپ و میدان باشه، بیشتر بازی مستقیم رو در اولویت قرار بده. بازی که تاثیر بیشتری درون زمین داشته باشه."
- تغییرات زیدان نتیجه داد. سبک بازی تیم عوض شده بود و تیم کاستیا، از اواسط اکتبر تا ژانویه، 37 امتیار از 48 امتیار ممکن رو گرفتن و صدرنشین لیگ شدن. گیلمرو وارلا، مدافع چپ این تیم که به صورت قرضی از منچستر و به دستور شخصِ زیدان به این تیم اومده بود درخشش فوق العاده زیر نظر زیدان از خودش بروز داد.همینطور کاپیتان تیم یعنی سرجیو آگوزا کنترل مرکز میدان رو برای رئال در دست گرفت و رائول دی توماس مهاجم این تیم آقای گل مسابقات بود ! زیدان توانایی بازیکنانش رو کشف کرده بود.
- اما درست در اواسط فصل و زمانی که همه چیز خوب پیش می رفت، اتحادیه مربیان اسپانیا به نقش اصلی زیدان در تیم پی برد و آنخل گالان رییس مجمع، پیشنهاد برکناری زیدان از تیم رو - تا زمان کسب مجوز های رسمی از کشور اسپانیا - داد. پیشنهادی که مورد تایید اعضای کمیته قرار گرفت و زیدان به مدت 3 ماه از حظور در تیم محروم شد.
- اوضاع بهم ریخت. زیدان در یک مصاحبه که خیلی عصبی و مظطرب به نظر می رسید عنوان کرد که گالان از " حسادت " رنج می بره و اینکه مدرک های لازم جهت سرمربی گری رو به جای اون دوره ی 30 روزه ی کشور اسپانیا، در فرانسه و در مدت 3 سال کسب کرده و نباید محروم بشه. حرفی که درست بود. زیدان مدارک رسمی رو داشت اما اتحادیه مربیان اسپانیا مدرک و تاییدیه کشور خودشون رو می خواستن. چهره های زیادی به طرفداری از زیدان پرداختن. روزنامه L’Equipe تیتر " بزارید کارش رو بکنه " رو برای این واقعه انتخاب کرد و یوهان کرویف نیز این چنین گفت : " من قطعا یک مربی کار بلد بدون مدرک کشور اسپانیا رو، به مربی ای که مدرک داره ولی نمی دونه داره چیکار می کنه ترجیح می دم. " مدیریت فنی فدراسیون فرانسه نیز نکته ی جالبی رو عنوان کرد : " جالب اینجاست زیدان، شخصی که در زمان بازی به همه چیز رسید می تونه در فینال لیگ قهرمانان روی نیمکت بشینه و مربیگری کنه، ولی توی اسپانیا نمی تونه !!! این تضاد خنده دار این قانون مسخره رو نشون می ده. "
- رئال مادرید به دیوان عالی شکایت کرد و برنده ی این داستان شد. زیدان به تیم برگشت اما مشکل بعدی خیلی سریع و ایندفعه داخل زمین گریبانش رو گرفت. مارتین اودگارد !! نوجوان 16 ساله ای که تنها 10 روز بعد از تولدش راهی رئال مادرید شد و توجه های زیادی رو به خودش جلب کرد. مشکل اینجا بود که اودگارد درست در زمانی که تیم کاستیا در بهترین فرم خودش بود و سیستم فوق العاده ای رو پیدا کرده بود راهی این تیم شده. مشکل بعدی هم اینجا بود که شایعه شده بود این بازیکن از پرز خواسته در طول هفته با تیم اصلی تمرین کنه و فقط آخر هفته ها و برای " بازی کردن " در تیم کاستیا حظور پیدا کنه !! مشکلات می رفت که برای باشگاه رئال مادرید پدیدار بشن اما زیدان خیلی خوب تونست با این مشکل روبرو بشه و حلش کنه.
- در باشگاهی که تبلیغات و اثرات اونا حرف اول رو در چینش بازیکن ها می زنه، زیدان از نظر خودش کوتاه نیومد و تا زمانی که اودگار خودش رو ثابت نکرد، بهش بازی نداد. " اودگارد خیلی بازیکن خوبی هستش و مسلما بهتر هم میشه. اما باید با کاستیا بمونه و رشد کنه. بمونه و در کنار زیدان به عنوان معلم خودش، پیشرفت کنه." روبن گیمنز، روزنامه نگار روزنامه مارکا حرف درستی می زد. چه معلمی بهتر از زیدان ؟!
- تور هاوگستاد، یک روزنامه نگار دانمارکی یکروز راهی اسپانیا شد تا وضعیت اودگار، هموطن پر سر و صدای خودش رو توی کاستیا ببینه " شاید خیلی ها بگن اودگارد به خاطر پرز و تبلیغات اونه که داره در این تیم بازی می کنه، اما وقتی به بازی های این بازیکن تو کاستیا نگاه کردم، دیدم اصلا اینطوری نیست و این پسر حقشه در ترکیب باشه. " اما چطور حظور این نوجوان با چنین تبلیغات بزرگ و توقعات زیاد در تیم، نه تنها براش مشکلی پیش نیوورد بلکه باعث پیشرفتش هم شد ؟! خب جواب کاملا واضحه، زیدان !! زیدان در طول فصل و در بازی ها، زمانی که توپ در اختیار تیمش بود اودگارد رو به مرکز میدان می فرستاد و از اودگارد در سیستم 3-3-4 به عنوان هافبک مرکزی بهره می برد. زمانی هم که تیم در حال دفاع کردن بود، نقش هافبکی هجومی در سیستم 1-3-2-4 رو بهش می داد. تصمیم هایی که جواب دادن و باعث پیشرفت و عملکرد درخشان این بازیکن نوجوان و پر آوازه شدن.
- با همه ی این تغییرات و و اثرات مثبت، تیم زیدان در آخر فصل به رتبه ای بهتر از رده ی ششم جدول دست نیافت. رده ای که معنی عدم حظور این تیم حتی در پلی آف رو می داد. پپ گواردیولا زمانی که در بارسلونای بی مربیگری می کرد، این تیم رو مستقیم به دور بعد فرستاد در حالی که زیدان حتی به پلی آف هم نرسیده بود. به همین دلیل بعد از جدایی آنجلوتی، منطقی به نظر می رسد که زیدان سکاندار تیم اصلی نشه و یک فصل دیگه رو با تیم دوم رئال سپری کنه.
- " در رئال مادرید، هر وقت که شما به موفقیت و اهداف خودتون نرسید، یعنی شکست خوردین. اما مسلما اگه تیم کمی بهتر بود و در طول فصل کامل در کنار هم بودن، خیلی بیشتر به صعود نزدیک می شدن. اونا مثل زمانی که امثال موراتا و خسه در تیمشون حظور داشتن خوب نبودن، اما خب بازیکنایی مثل آلوارو مدران و بورگانی در حمله خیلی خوب بودن. همچنین بازیکنی مثل یورنته در خط دفاع. " گیمینز خبرنگار روزنامه مارکا ،،،
- این فصل اما دیگه خبری از همون تعداد بازیکن های خوب هم نیست. مدران، بورگانی و یورنته به صورت قرضی راهی باشگاه های ختافه، اسپانیول و رایو وایوکانو شدن. آگازو، کاپیتان و مهره اصلی این تیم در خط میانی هم راهی MK Dons شد و هنوز نتوسنته در ترکیب ثابت این تیم حظور پیدا کنه. جانشین آگوزا در تیم چه کسی شد ؟! انزو زیدان، پسر زین الدین زیدان و سرمربی تیم ،،،،
پایان قسمت دوم / نویسنده : اندرو مورِی - مترجم : محمد حسین صفری