جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین
اسکاتلند ۱ - ایران ۱ (۱۳۵۷/۳/۱۷ - 7/6/1978)
مرحوم ایرج داناییفرد زننده اولین گل ایران در تاریخ جام جهانی؛
در بازی مقابل اسکاتلند،مرحوم آندرانیک اسکندریان به اشتباه دروازه خودی را در دقایق پایانی نیمه اول باز کرده بود.
در دقیقه ۶۱ نیمه دوم، روی سانتر محمد صادقی برای غفور جهانی که با دفع توپ مدافع اسکاتلندی همراه بود مرحوم دانایی فرد پشت محوطه صاحب توپ شد که با یک دریبل زیبا از سمت چپ و شوت محکم توانست توپ را وارد دروازه اسکاتلند کرده و اولین گل ایران در تاریخ ادوار جام جهانی را به نام خود ثبت کند.
پرو ۴ - ایران ۱ (۱۳۵۷/۳/۲۱ - 11/6/1978)
در بازی آخر این دوره ایران باید به مصاف پرو میرفت. طبق صحبتهای علی پروین،بعد از تساوی مقابل اسکاتلند بازیکنان دچار کمی غرور شده بودند که پرو را میزنیم.
بازی اصلا برای ایران خوب پیش نرفت و تا دقیقه ۴۰ سه گل وارد دروازه زندهیاد حجازی شد. در دقیقه ۴۱ روی حرکت از سمت چپ مرحوم داناییفرد و سانتر او، دفاع پرو دفع ناقصی داشت که حسن روشن بدون استپ با یک شوت تک ضرب توپ را به گوشه دروازه فرستاد.
جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه
آمریکا ۱ - ایران ۲ (۱۳۷۷/۳/۳۱ - 21/6/1998)
در بازی دوم جام جهانی ۱۹۹۸، ایران باید به مصاف آمریکا میرفت. شاید بتوان گفت سیاسیترین بازی ممکن تاریخ این رقابتها!
اولین گل در دقیقه ۴۰ و با حرکت و همکاری مهدی مهدویکیا و و جواد زرینچه و سانتر زرینچه برای حمید استیلی و ضربه سر زیبای او به ثمر رسید.ضد حملات خطرناک ایران ادامهدار بود تا اینکه در نیمه دوم حمید استیلی در سمت چپ زمین توپگیری زیبایی را انجام داد و توپ را به علی دایی رساند. علی دایی نیز در مرکز زمین مانند یه مهاجم کلاس جهانی با یک بدن گذاری عالی و چرخش به چپ توپ را به مهدویکیا سپرد تا موشک ایرانی با یک نفوذ سریع و ضربهی بیرونپای زیبا دروازه کِیسیکِلِر(Kasey Keller) آمریکایی را باز کند
جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان
مکزیک ۳ - ایران ۱ (۱۳۸۵/۳/۲۱ -11/6/2006 )
در بازی نخست با مکزیک، ایران نمایش تقریبا پایاپایی با این تیم داشت و بعد از دریافت گل اول،حملات خود را برای جبران گل انجام میداد. در دقیقه ۳۶ بازی، روی سانتر مهدی مهدویکیا از کرنر رحمان رضایی با یک ضربه سر میتوانست دروازه را باز کند که اوسوالدو سانچز Oswaldo Sánchez توپ را در نزدیکترین فاصله به ضربه سر ریباند و یحیی گلمحمدی توپ برگشتی را به گل تبدیل کرد
آنگولا ۱ - ایران ۱ ( ۱۳۸۵/۳/۳۱ - 21/6/2006)
تیم از هم پاشیده و ناامید برانکو به بازی سوم با آنگولا رسید. همه در انتظار برد و یک خداحافظی آبرومندانه از جام جهانی بودند که باز هم امیدها ناامید شد! آنگولا گل اول را زد. در دقیقه ۷۵، مهدی مهدویکیا با ارسال از نقطهی کرنر باعث شد سهراب بختیاریزاده با یک ضربه سر زیبا دروازه آنگولا را باز کند تا ایران به تلخترین شکل ممکن از این دوره حذف شود.
جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل
بوسنی وهرزگوین ۳ - ایران ۱ (۱۳۹۳/۴/۴ - 25/6/2014)
در دو بازی اول با نیجریه و آرژانتین،ایران نتوانسته بود گلی بزند.در بازی با بوسنی و هرزگوین نیز تا دقیقه ۸۲ خبری از گل نبود که روی یک توپ برگشتی از سمت دروازه بوسنی و ارسال توپ به سمت چپ زمین، جواد نکونام به صورت عرضی پاسی ارسال کرد و رضا قوچاننژاد که گل صعود به جام جهانی را زده بود، توپ را درون دروازه جای داد تا تک گل ایران در این دوره باشد.
جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه
ایران ۱ - مراکش ۰ (۱۳۹۷/۳/۲۵ - 15/6/2018)
کارلوس کیروش این دفعه با تجربهی جام قبلی مصمم بود ایران را از سختترین گروه به مرحله بعدی برساند. بازی اول با مراکش برای این هدف بسیار مهم بود. بازی با حملات بیشمار مراکش آغاز شد و بیرانوند چند سیو مهم داشت. در یک ضد حمله سردار آزمون میتوانست در موقعیت تک به تک گل اول را بزند که با سیو مونیر المحمدی همراه شد. درحالی که انتظار میرفت بازی با نتیجه تساوی صفر صفر خاتمه یابد،ایران از سمت چپ صاحب یک ضربه ایستگاهی شد.دروقتهای اضافه و در دقیقه ۹۵ احسان حاجصفی با یک ارسال تند و تیز باعث شد عزیز بوهادوز مرتکب اشتباه شده و دروازه خودی را باز کند تا ایران بازی را ببرد
پرتغال ۱ - ایران ۱ (۱۳۹۷/۴/۴ - 25/6/2018)
این بازی علاوه بر تقابل دوباره رونالدو و تیم ملی ایران، به نوعی تقابل رونالدو و کیروش هم بود! رابطه این دو پرتغالی از خیلی مدتها پیش و از جام جهانی ۲۰۱۰ شکرآب شده بود و حتی قبل از بازی و در مصاحبههای کیروش این مسئله بروز داشت. بازی با گل بیرون پا و زیبای ریکاردو کوارشما ادامه داشت تا اینکه در دقیقه ۵۱ با اعلام کمک داور ویدیویی پرتغال صاحب ضربه پنالتی شد. بیرانوند ضربه رونالدو را مهار کرد و باعث شد روحیه تیمی بازیکنان افزایش یابد. در کمال تعجب ایران فشار زیادی به پرتغال میآورد تا گل تساوی را بزند تا اینکه در دقیقه ۸۹ روی سانتر رامین رضاییان سردار آزمون به هوا پرید تا ضربه سر را بزند و این ضربه به دست سدریک سوارز دفاع راست پرتغال برخورد کرد. داور پس از بازبینی مجدد صحنه اعلام ضربه پنالتی نمود. کریم انصاریفرد که به عنوان یار تعویضی به جای سعید عزتاللهی وارد زمین شده بود پشت پنالتی ایستاد و توپ را به گوشه بالای دروازه فرستاد تا نتیجه یک بر یک مساوی شود.
جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
انگلیس ۶ - ایران ۲ (۱۴۰۱/۸/۳۰ - 21/11/2022)
مهدی تاج پس از برگشت دوباره به ریاست فدراسیون فوتبال دراگان اسکوچیچی که تیم را به جام جهانی رسانده بود برکنار و دوباره کارلوس کیروش را سرمربی ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ کرد. به عقیده تاج ایران با اسکوچیچ مقابل انگلیس تحقیر میشد و سرمربیای مانند کیروش با ساختار دفاعی قدرتمند میتوانست از این تحقیر جلوگیری کند. اما گویا کارمایی درکار بود! بازیکنان انگلیس در نیمه اول با چهار گل ایران را درهم کوبیدند. در نیمهی دوم و در دقیقه ۶۵ مهدی طارمی روی پاس در عمق قلیزاده یکی از گلهای خورده را جبران کرد. در ادامه انگلیس دو گل دیگر زد تا تحقیر تکمیل شود. داور برای نیمهی دوم ۱۰ دقیقه وقت اضافه تعیین کرد و در دهمین دقیقه با اعلام کمک داور ویدیویی ایران صاحب یک ضربه پنالتی شد و مهدی طارمی برای بار دوم دروازه جردن پیکفورد را گشود.
ایران ۲ - ولز ۰ (۱۴۰۱/۹/۴ - 25/11/2022)
پس از تحقیرآمیزترین شکست در تاریخ ادوار جام جهانی، ایران باید به مصاف ولز میرفت. در برنامهریزی صعود به مرحله بعد،ایران باید این بازی را حتما میبرد.دیگر خبری از آن بازیهای دفاعی فشرده نبود و شاگردان کیروش با حملات خیلی زیاد دنبال گشودن دروازه حریف بودند اما نمیتوانستند موفق شوند. در دقیقه ۸۶ بازی، دروازه بان ولز به دلیل خطا در موقعیت تک به تک از بازی اخراج شد تا شاید با یک بازیکن بیشتر کار برای گلزنی ایران آسانتر شود. داور ۹ دقیقه وقت تلف شده اعلام کرد. در دقیقه ۹۸ روزبه چشمی روی توپ برگشتی و از پشت محوطه جریمه با یک شوت تماشایی گل اول را به ثمر رساند. یک دقیقه بعد روی ضد حملهی مهدی طارمی و اضافه شدن رامین رضاییان به حمله، طارمی این بازیکن را صاحب توپ کرد و او نیز با یک چیپ عالی موفق شد گل دوم را بزند تا ایران امیدوار به صعود باشد.
اما در بازی بعدی و در مقابل آمریکا،ایران شکست خورد و مانند ادوار قبلی از دور رقابتهای گروهی حذف شد.