جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین
تیم ایران با سرمربیگری حشمت خان مهاجرانی و برای اولین بار موفق به راهیابی به جام جهانی شد.
نتایج:
هلند ۳ - ایران ۰ (۱۳۵۷/۳/۱۳ - 3/6/1978)
در اولین بازی رسمی ایران در جام جهانی، راب رِنسِنبِرینک (Rob Rensenbrink) در دقایق ۴۰ ، ۶۳ و ۷۹ سه بار گلزنی کرد و موفق به ثبت هتریک شد.
اسکاتلند ۱ - ایران ۱ (۱۳۵۷/۳/۱۷ - 7/6/1978)
مرحوم آندرانیک اسکندریان در دقیقه ۴۴ بازی به اشتباه دروازه خودی را باز کرد.
پرو ۴ - ایران ۱ (۱۳۵۷/۳/۲۱ - 11/6/1978)
در سومین و آخرین بازی، ایران متحمل شکست ۴ گله شد.
خوزه ولاسکز(José Velásquez) در دقیقه ۲ و تئوفیلو کوبیلاس (Teófilo Cubillas) در دقایق ۳۷ و ۴۰ و ۷۹ برای پرو گلزنی کردند.
جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه
ایران با والدر ویرای برزیلی به جام جهانی راه یافت.مسئولان وقت ورزش و فوتبال مرحوم تومیسلاو ایویچ را جایگزین او کردند تا سکان هدایت تیم ملی در جام جهانی را برعهده بگیرد. اما شکست سنگین هفت بر یک مقابل آ اس رم در یک بازی دوستانه باعث شد مرحوم ایویچ برکنار و جلال طالبی سرمربی ایران در جام جهانی فرانسه باشد.
نتایج :
یوگوسلاوی سابق ۱ - ایران ۰ (۱۳۷۷/۳/۲۴ - 14/6/1998)
در اولین بازی در این جام جهانی، ایران باید به مصاف یوگوسلاوی سابق میرفت. به گفته و نصاحبه بازیکنان،مرحوم ایویچ تنها راه گلزنی یوگوسلاوی به ایران را ضربه ایستگاهیهای سینیشا میهایلوویچ فقید گوشزد کرده بود و از قضا این مدافع چپپا در دقیقه ۷۳ و روی یک ضربه ایستگاهی موفق شد دروازه نیما نکیسا را باز کند. میهایلوویچ در ۲۵ آذر ۱۴۰۱(۱۶ دسامبر ۲۰۲۲) به علت سرطان دار فانی را وداع گفت
آمریکا ۱ - ایران ۲ (۱۳۷۷/۳/۳۱ - 21/6/1998)
بازی قرن! از همان لحظهای که ایران و آمریکا در یک گروه قرار گرفتند،انتظارها بیر این بود که این بازی حواشی بسیاری داشته باشد. روابط سیاسی دو کشور به این مسابقه سایه سنگینی انداخته بود و به نظر میرسید بازی با جنجال خاصی انجام شود.اما دو تیم در زمین و در کمال احترام با یکدیگر روبرو شدند و بازی با کمترین تنش در خود زمین ادامه یافت. هرچند وی سکوها اتفاقاتی افتاد!
برایان مکبِراید(Brian McBride) در دقیقه ۸۷ بازی توانست یک از دو گل خورده را با ضربه سر جبران کند.
آلمان ۲ - ایران ۰ (۱۳۷۷/۴/۴ - 25/6/1998)
در آخرین بازی، ایران باید مقابل آلمان پرقدرت و پر از ستاره قرار میگیرفت. در دقیقه ۵۰ بازی، اولیور بیرهوف(Oliver Bierhoff) روی ارسال توماس هسلر اولین گل بازی را زد و یورگن کلینزمن(Jürgen Klinsmann) نیز در دقیقه ۵۸ و روی یک توپ ریباندی گل دوم را به ثمر رساند.
جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان
برانکو ایوانکوویچ کروات کار ناتمام سال ۲۰۰۲ با مرحوم بلاژویچ را این بار و تقریبا به راحتی تمام کرد و ایران را به جام جهانی آلمان رساند.انتظارات واقعگرایانه و غیرواقعگرایانه برای صعود از مرحلهی گروهی بیش از حد زیاد بود.هواداران با خود میگفتند که با مکزیک مساوی کرده،آنگولا رو برده و به دور بعد میرویم.اما واقعیت چیز دیگری بود.مصدومیت بازیکنان اصلی،کمتجربگی خود سرمربی،اختلافات درونی تیم و بین بازیکنان بزرگ و…همه باعث شدند برانکو نتواند آن تیم بزرگ و پرستاره را به مرحله حذفی برساند.
نتایج:
مکزیک ۳ - ایران ۱ (۱۳۸۵/۳/۲۱ - 11/6/2006)
در بازی نخست،ایران و مکزیک به مصاف هم رفتند.
عمر براوو(Omar Bravo) در دقیقه ۲۸ اولین گل را زد و در دقیقه ۷۶ روی اشتباه ابراهیم میرزاپور و مدافعان تیم ملی توانست دومین گل را نیز وارد دروازه کند. سه دقیقه بعد آنتونیو نائِلسون(Antônio Naelson) نیز با یه ضربه سر زیبا موفق شد سومین گل را به ثمر برساند.
پرتغال ۲ - ایران ۰ ( ۱۳۸۵/۳/۲۷ - 17/6/2006)
در بازی دوم پرتغال پر از ستاره انتظار ایران را میکشید. کریس رونالدوی جوان،لوئیز فیگو،دکو،پائولتا،مانیش و…بازیکنان پرتغال در آن بازی بودند. ایران نیمه اول را به خوبی پشت سر گذاشت و نمایش قابل تحسینی داشت. گل اول را دکو(Deco) در دقیقه ۶۳، روی حرکت زیبای فیگو و با یک شوت تماشایی از پشت محوطه جریمه به ثمر رساند. در دقیقه ۷۹ روی لوئیز فیگو خطای پنالتی شد و کریستیانو رونالدو ضربه پنالتی را گل کرد تا اولین گل خود در جام جهانی را زده باشد.
آنگولا ۱ - ایران ۱ ( ۱۳۸۵/۳/۳۱ - 21/6/2006)
در بازی آخر گمان بر این بود که با یک پیروزی خوب برابر آنگولا، ایران جام جهانی آلمان را با خاطره خوش ترک خواهد کرد. اما همان مسائل ذکر شده مانند اختلافات داخلی و درگیریهای بازیکنان و…باعث شد برانکو با ترکیب جدیدتر وارد بازی سوم شود.ایران بازی بسیار ضعیفی از خود به نمایش گذاشت و فلاویو آمادو(Flávio Amado ) در دقیقه ۶۰ موفق شد دروازه میرزاپور را باز کند.