برخی از باستان شناسان و محققان ادعا کرده اند که شواهد احتمالی در مورد محل فرود احتمالی کشتی حضرت نوح، که در کتاب مقدس توصیف شده است، کشف کرده اند. با این حال، این ادعاها بحث برانگیز بوده و توسط بسیاری از دانشمندان مورد تردید قرار گرفته است. در اینجا برخی از یافته های ذکر شده است:
1. کوه آرارات: کوه آرارات در ترکیه به طور سنتی به عنوان محل فرود کشتی نوح در کتاب پیدایش ذکر شده است. در سال 1959، یک باستان شناس به نام رون وایات ادعا کرد که بقایای یک کشتی باستانی را در کوه آرارات کشف کرده است. او و تیمش قطعات چوب و سایر مواد را جمع آوری کردند که به نظر می رسید از یک سازه بزرگ چوبی باقی مانده باشد. با این حال، بسیاری از محققان این یافته ها را به چالش کشیده اند و معتقدند که شواهد ارائه شده قانع کننده نیستند.
2. کوه جودی: در سال 2006، یک تیم باستان شناسی به رهبری رابرت بالارد، که برای کشف کشتی تایتانیک معروف است، یک مکان احتمالی را در کوه جودی در جنوب شرقی ترکیه شناسایی کرد. آنها یک ساختار سنگی عجیب و غریب را در ارتفاع 2000 متری کشف کردند که به نظر می رسید با توصیفات کتاب مقدس از کشتی نوح مطابقت دارد. با این حال، این یافته ها نیز بحث برانگیز بوده و برخی از دانشمندان معتقدند که این ساختار می تواند یک پدیده طبیعی باشد.
3. کاوش های دروغین در کوه آرارات: در سال 2010، یک گروه از باستان شناسان چینی و ترک ادعا کردند که بقایای کشتی نوح را در کوه آرارات کشف کرده اند. آنها گزارش دادند که یک سازه چوبی بزرگ را در داخل یک غار در ارتفاع 4000 متری کشف کرده اند. با این حال، این ادعا به زودی به عنوان یک کلاهبرداری رد شد، زیرا مشخص شد که این گروه از چوب های مصنوعی برای ساخت یک ساختار شبیه کشتی استفاده کرده اند.
4. کاوش های دره زاغه: در سال 2017، یک تیم باستان شناسی به رهبری پروفسور مایکل هیسینگ از دانشگاه ترابزون، ترکیه، ادعا کرد که شواهدی از یک سازه باستانی را در دره زاغه در نزدیکی کوه آرارات کشف کرده است. آنها قطعات چوب و سایر مواد را پیدا کردند که ممکن است از یک کشتی باستانی باقی مانده باشد. با این حال، این یافته ها نیز بحث برانگیز بوده و برخی از محققان معتقدند که این شواهد می تواند از یک سکونتگاه باستانی باشد