معرفی زلاتان
زلاتان ابراهیموویچ (Zlatan Ibrahimovic) فوتبالیست کهنهکار سوئدی است که در سال 1981 به دنیا آمده و در حال حاضر 4۳ ساله است. ایبراکادابرا بازیکن اسبق باشگاههای یوونتوس، اینتر، بارسلونا و منچستریونایتد به حساب میرود و کسب عناوین قهرمانی متعدد از جمله لالیگا، سری آ، لیگ یک، لیگ هلند و لیگ اروپا در کارنامهاش دیده میشود.
نام کامل : زلاتان ابراهیموویچ |
|
تاریخ تولد : 3 اکتبر 1981 (11 مهر 1360)
|
|
محل تولد : مالمو - سوئد
|
|
قد : 195 سانتی متر
|
|
مهمترین عناوین و افتخارات :
پنج قهرمانی سری آ با میلان (2) و اینتر (3)
یک قهرمانی لالیگا با بارسلونا (2010)
چهار بار قهرمانی پاریسن ژرمن (16-2013)
قهرمانی لیگ اروپا با منچستریونایتد (2017)
دو قهرمانی لیگ هلند با آژاکس (2002 و 2004)
پانزده بار مرد سال فوتبال سوئد (12) و ایتالیا (3)
جایزه پوشکاش (2013)
پنج بار آقای گلی لیگ یک (3) و سری آ (2)
|
|
کودکی زندگی شخصی و ورود زلاتان به فوتبال
زلاتان در جاده کرانمان، رزنگارد، مالمو از یک پدر بوسنیای به نام سفیک و یک مادر کروات-آلبانیایی به نام جورکا گراویچ متولد شد و دلیل اینکه او برخلاف دیگر سوئدیهایی که میشناسیم پسوند «سون» ندارد، همین ریشه خانوادگی او است. پدر و مادرش زندگی شادی کنار هم نداشتند و از هم جدا میزیستند. آنها در دو سالگی زلاتان از هم جدا شدند.
در دو سالگی بزرگ شدن در کنار مادر و پنج برادر و خواهر و ناپدری برای او سخت و طاقت فرسا بود. او به سوتغذیه دچار شد و بدنش از حیث چربی و عضلانی به شدت تحلیل رفت. مادرش او را با قاشق چوبی کتک می زد و هنگامی که قاشق ها می شکستند، زلاتان مجبور بود یک قاشق نو بخرد چرا که به عقیده مادرش شکستن قاشق نتیجه اشتباه زلاتان بود.
پس از دوران سخت و عجیب زندگی در کنار مادر، ابراهیمویچ ناچار شد به خانه پدرش برود و با او زندگی کند، متاسفانه پدرش وابستگی شدیدی به الکل داشت و به شدت درگیری های بوسنی را دنبال می کرد، با تمام این اوصاف و بی توجهی های فراتر از حد تصور، زلاتان عاشقانه پدر و مادرش را دوست می داشت و با افتخارات فوتبالیش در آینده به نام خانوادگی خود اعتباری بی نظیر بخشید.
زلاتان سوئدی صحبت میکرد و احساس میکرد باید یوگوسلاو نامیده شود، اما مطمئن نبود. به مدرسه علاقهای نداشت. زلاتان فوتبال بازی میکرد. گاهی برای یک تیم محلی به نام بالکان بازی میکرد و عمدتا در زمین بازی بود. در مناطقی مانند جایی که او بزرگ شد؛ مهم نیست که فوتبال بازی کنید یا بسکتبال، مهم این است که چقدر تکنیک داشته باشید.
ابراهیموویچ در اوایل نوجوانی بازیکن ثابت باشگاه زادگاهش، مالمو بود. با این حال، 15 سالگی، خیلی نزدیک بود فوتبال را ترک کرده و سراغ کار در اسکله در مالمو برود، اما مدیرش او را متقاعد کرد که به بازی ادامه دهد. به عنوان یک پسر، قهرمان او رونالدو مهاجم برزیلی بود. یک بیننده مشتاق فوتبال ایتالیا، بازیکن دیگری که او او را تحسین می کرد، مهاجم پرکار گابریل باتیستوتا بود - بازیکنی با ویژگی های مشابه خودش.
همسر و فرزندان زلاتان
در سال 2002 بود که زلاتان عشق زندگیاش را ملاقات کرد. او و هلنا سگر در حالی باهم دیگر شروع به رابطه عاطفی کردند که هلنا گفته اوایل به خاطر روحیه تهاجمی ایبرا، او را نادیده میگرفته است. هلنا که سوئدی است، متولد 1970 و 11 سال از زلاتان بزرگتر است. او مدل، بازیگر و تاجر است.
این زوج دو پسر به نام ماکسیمیلیان و وینسنت دارند. ماکسیمیلیان در سپتامبر 2006 به دنیا آمد و الان 1۸ ساله است. دو سال بعد، در مارس 2008، وینسنت به دنیا آمد.
دوران ابتدایی فوتبال زلاتان
ایبرا دوران فوتبالش را در روزنگارد که یکی از باشگاههای شهر مالمو است شروع کرد و دو سال بین 1989 تا 1991 در تیم جوانان آنجا بود. در ادامه راهی تیم دیگر شهر مالمو یعنی بالکان افبیکی شد و 4 سال آنجا بود. در سال 1995 بود که تیم اول زادگاه زلاتان یعنی مالمو سراغش آمد و او را در سال 1995 به آکادمی خود برد.
زلاتان در 1999 به عضویت تیم اصلی مالمو درآمد و در دو فصلی که عضو تیم بود، 40 بار برای آنها به میدان رفت و 16 گل زد. او در پایان فصل با مالمو در رده سیزدهم قرار گرفته و به دسته پایینتر سقوط کرد، ولی در پایان فصل دوم، آنها دوباره به دسته اول برگشتند. در همان زمان بود که آرسن ونگر تلاش نافرجامی برای خرید Zlatan Ibrahimovic انجام داد و از ایبرا خواست در تستهای آرسنال شرکت کند؛ زلاتان همیشه این خاطره را تعریف و اعلام میکند او هیچ وقت تست نمیدهد!
زلاتان ابراهیموویچ در تیم ملی سوئد
زلاتان از سال 1999 به عضویت تیمهای پایه سوئد درآمد و در سال 2001 بود که برای اولین بار برای تیم ملی بزرگسالان بازی کرد. او که برای برههای چند ساله از 2016 تا 2021، در تیم ملی بازی نمیکرد، دوباره پیراهن زرد رنگ کشورش را پوشید. زلاتان که 12 بار مرد سال سوئد شده، 121 بار برای این کشور به میدان رفته و 62 گل هم زده است. او به همراه کشورش به توفیقی در رده ملی نرسیده است.
در 18 آگوست 2004 و در جریان یک دیدار با تیم ملی هلند، زلاتان با خطای شدیدی که روی هم تیمی وقتش در آژاکس، رافائل فن درفارت، کرد، او را با مصدوم و از زمین بیرون فرستاد. فن درفارت بعدها در چندین مصاحبه ایبرا را متهم کرد او را عمدا مصدوم کرده است.
شیوه بازی زلاتان
او همان کارهایی را به عنوان بازیکن انجام میدهد که به عنوان یک پسر شرور انجام میداد. او خود را به نمایش میگذارد، از قوانین طبعیت نمیکند، به چیزی گوش هم نمیدهد. ابراهیموویچ برای آنها قهرمان یکدندهای مانند محمد علی است. سوئدیها عاشق فوتبال هستند اما شیوهای زیبا از بازی آن ندارند. آنها دههها منتظر بازیکنی مانند ابراهیموویچ بودند. زلاتان یک بار گفت در جریان جام جهانی 2002 مردم سوئد در هر سه بازی به من به عنوان بهترین بازیکن تیم رای دادند، با اینکه در تیم نبودم. مردم من را دوست دارند. ایبرا هنوز اصرار به لمس توپ با کف پا دارد، وسواس دارد که با هر نقطه از پا به توپ ضربه بزند و همه اینها پیش از این است که گلزنی کند.
بیوگرافی و رکورد های مهم زلاتان
برخی از رکوردها و شنیدنیهای جالب در زندگینامه زلاتان ابراهیموویچ به شرح زیر است:
همه او را با نام زلاتان می شناسند. واژه ای که طلایی ترجمه می شود، نامی که گردن مدافعان حریف را خم می کند و اسمی که وارد دیکشنری سوئدی شده است
زلاتان و کریستیانو رونالدو تنها بازیکنانی هستند که در تمام دقایق بازی فوتبال موفق به گل زنی شده اند
ایبرا کادابرا با پوشیدن پیراهن آژاکس، یوونتوس، اینتر، بارسلونا، میلان، پاریسن ژرمن و منچستریونایتد، تنها بازیکنی است که برای 7 باشگاه مختلف در لیگ قهرمانان بازی کرده است
زلاتان تنها بازیکنی است که در در کلاسیکر هلند، دلا مدونینای ایتالیا، دربی ایتالیا، ال کلاسیکو، له کلاسیک فرانسه، دربی منچستر، دربی شمال-غرب انگلیس و کلاسیکوی کالیفرنیا گل زده است.
ایبرا تنها بازیکنی است که در اولین تجربهاش در لیگ برتر، سری آ، لالیگا، لیگ یک و لیگ قهرمانان، گلزنی کرده است
ابراهیموویچ تنها بازیکنی است که توانسته هم برای اینتر و هم میلان، بیش از 50 گل بزند.
مهم ترین نقل قول های زلاتان :
من تقریبا در 15 سالگی فوتبال را رها کردم و برای کا رراهی کارخانه کشتی سازی شدم، اما مربی تیم مرا متقاعد کرد که آینده من در فوتبال شکل خواهد گرفت، در نهایت من تصمیم گرفتم فوتبال را رها نکنم.
من به لقب نیاز ندارم؛ برای ترس از من کافی است بازی هایم را ببینید.
فکر نمی کنم بتوانید حتی در پلی استیشن هم گلی به زیبایی گل های زلاتان بزنید، حتی با وجود این حقیقت که بازی های ویدیویی امروزه به واقعیت خیلی نزدیک شده اند
وقتی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا سال 2010 در نیوکمپ به اینتر باختیم و حذف شدیم، کنترلم را در رختکن از دست دادم و بر سر پپ فریاد کشیدم. به او گفتم تو [جرات] نداری و به جهنم برود. انتظار داشتم او جوابم را بدهد اما بزدل تر از این حرف ها بود. او بساطش را جمع کرد، مثل یک سرمربی موقت، رختکن را ترک کرد و هرگز درباره آن شب حرفی نزد
ویروس کرونا من را به چالش کشید و من برنده شدم اما شما ویروس را به چالش نکشید چون شما زلاتان نیستید
حس می کنم مثل شراب هستم؛ هر چه قدر سنم بالا برود، باکیفیت تر می شوم. من مثل بنجامین باتن هستم، پیر به دنیا آمده ام و جوان خواهم مرد
بهترین گلم؟ شاید گل قیچی از فاصله سی متری به انگلیس. انگلیسی ها همیشه می گفتند من مقابل آن ها گلی نزده ام. از آن گل خوشحال تر شدم یا تولد فرزندانم؟ نمی شود مقایسه کرد. تولد فرزند بهترین اتفاقی است که می تواند برای هر کسی بیفتد. فرزندانم از فوتبال متنفرند؟ وقتی خواستم دریبل زدن را به مکسیمیلیان و ونسان یاد بدهم، یکی از آن ها گریه می کرد و دیگری پرنده ها را نگاه می کرد. هر دو حالا امروز فوتبال بازی می کنند
کریستیانو رونالدو و لیونل مسی هر دو بازیکنانی بسیار قدرتمند هستند اما من مسی را ترجیح می دهم چون با یکدیگر هم تیمی بودیم.
نظر بدید و تبلیغ کنید.