پس از دو هفته مذاکره و مطرح شدن اسامی مختلف سرمربیان پیتسو موسیمانه جایگزین جواد نکونام شد. موسیمانه که پیش از این موفقیتهای چشمگیری با الاهلی مصر کسب کرده بود، اکنون مسئولیت هدایت استقلال را بر عهده گرفته است و هواداران امیدوارند تا او بتواند تیم را به سمت موفقیتهای بیشتری هدایت کند.
پیتسو جان همیلتون موسیمانه ۶۰ ساله اهل آفریقای جنوبی است. او یکی از طولانیترین دورانهای مربیگری و پرافتخارترین مربیان در تاریخ فوتبال آفریقای جنوبی را دارد. او ابتدا به عنوان دستیار در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ در سوپراسپورت یونایتد مشغول فعالیت بود و سپس تجربه دستیاری در تیم ملی آفریقا را نیز کسب کرد.
سال ۲۰۱۰، او ابتدا به عنوان سرمربی تیم ملی آفریقا و دو سال بعد به عنوان سرمربی تیم مامیلودی سانداونز منصوب شد. او در سال ۲۰۱۶ موفق شد قهرمانی لیگ قهرمانان آفریقا را با این تیم به دست آورد. طبق ردهبندی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال (IFFHS)، موسیمانه به عنوان دهمین مربی برتر جهان در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد. پس از قهرمانی در لیگ و جام حذفی آفریقای جنوبی، او در سال ۲۰۱۷ نیز بهترین مربی قاره آفریقا شد. این دستاوردها، موسیمانه را به تنها مربی تبدیل کرد که در دوران لیگ برتر فوتبال آفریقای جنوبی توانسته تمام جامهای داخلی را کسب کند. موسیمانه به عنوان موفقترین مربی تاریخ فوتبال آفریقای جنوبی شناخته میشود و با مامیلودی سانداونز پنج عنوان قهرمانی لیگ را کسب کرد. در اواخر سپتامبر ۲۰۲۰، او از سمت سرمربیگری مامیلودی سانداونز استعفا داد.
موسیمانه بلافاصله به عنوان سرمربی الاهلی مصر معرفی شد. او الاهلی را به نهمین قهرمانی در لیگ قهرمانان آفریقا رساند. این پیروزی باعث شد الاهلی به جام باشگاههای جهان ۲۰۲۰ صعود کند، جایی که در نهایت پس از شکست پالمیراس برزیل در ضربات پنالتی به مقام سوم رسید. او سپس با الاهلی قهرمان جام حذفی، سوپرجام آفریقا و قهرمان لیگ قهرمانان آفریقا شد. موسیمانه ظرف هشت ماه، سه قهرمانی با الاهلی کسب کرد. در دسامبر ۲۰۲۱، او یک سوپر جام دیگر آفریقا را در قطر مقابل راجا کازابلانکا به دست آورد. در تابستان ۲۰۲۲، الاهلی درخواست موسیمانه برای استعفا را پذیرفت.
موسیمانه سپس به عنوان سرمربی باشگاه الاهلی جده عربستان سعودی منصوب شد. او موفق شد الاهلی را از دسته اول به لیگ حرفهای برساند، اما سپس این تیم را ترک کرد و ادعا کرد که او و تیم فنیاش، چندین ماه حقوق دریافت نکردهاند. بلافاصله پس از جدایی از الاهلی جده، موسیمانه به همراه تیم فنیاش به تیم الوحده ابوظبی پیوست. چند ماه بعد، الوحده اعلام کرد که قرارداد موسیمانه با توافق متقابل فسخ شده است. در ژانویه ۲۰۲۴، موسیمانه به باشگاه ابهاء عربستان سعودی پیوست و قراردادی چهارماهه تا پایان فصل امضا کرد ولی نتوانست مانع از سقوط این تیم به دسته پایینتر شود.
اولین آفریقایی روی نیمکت باشگاه ایرانی
سرمربی جدید استقلال اولین مربی است که از قاره آفریقا وارد فوتبال ایران شده و هدایت یک تیم ایرانی را برعهده میگیرد. اکثر مربیانی که در فوتبال ایران وارد شدند از کشورهای اروپایی و برزیل هستند و پیتسو موسیمانه در حالی هدایت آبیپوشان را برعهده گرفت که حضور یک مربی آفریقایی در فوتبال ایران عجیب به نظر میرسید.
موسیمانه دهمین سرمربی خارجی تاریخ باشگاه استقلال محسوب میشود. این باشگاه در طول سالهای گذشته، سرمربیانی همچون وینفرد شفر، آندرهآ استراماچونی و ریکاردو ساپینتو را در راس کادر فنی خود داشته که هر کدام در زمان خود تأثیرات قابل توجهی بر عملکرد تیم گذاشتند.
اولین سرمربی خارجی استقلال، زدراکو رایکوف بود که در آذر ۱۳۴۸ تا تیر ۱۳۵۰ سرمربی این تیم بود و تاریخچه سرمربیان خارجی استقلال با او آغاز شد. آخرین سرمربی خارجی قبل از پیتسو موسیمانه، ریکاردو ساپینتو بود که از ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ تا ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ در این سمت فعالیت میکرد.
زدراکو رایکوف (یوگسلاوی): آذر ۱۳۴۸ تا تیر ۱۳۵۰ و مرداد ۱۳۵۰ تا ۲۹ آبان ۱۳۵۵،
۲. ولادمیر جکیچ (آلمان/ یوگسلاوی): دی ۱۳۵۵ تا مهر ۱۳۵۷،
۳. یوگنی سکوموروخوف (روسیه): ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۳،
۴. یوگنی سکوموروخوف (روسیه): ۱۵ خرداد ۱۳۷۸ تا ۶ اسفند ۱۳۷۸،
۵. رولند کخ (آلمان): مرداد ۱۳۸۱ تا ۳۱ فروردین ۱۳۸۲،
۶. میک مکدرموت (ایرلند شمالی): ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ تا ۱۰ مهر ۱۳۹۶،
۷. وینفرد شفر (آلمان): ۱۰ مهر ۱۳۹۶ تا ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸،
۸. آندرهآ استراماچونی (ایتالیا): ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ تا ۱۷ آذر ۱۳۹۸،
۹. ریکاردو ساپینتو (پرتغال): ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ تا ۱۷ خرداد ۱۴۰۲،
۱۰. پیتسو موسیمانه (آفریقای جنوبی): از ۲۷ مهر ۱۴۰۳
سرمربی سابق احمد نورالهی
موسیمانه در فصل گذشته هدایت تیم الوحده امارات را برعهده داشت، جایی که احمد نوراللهی، بازیکن ایرانی و سابق پرسپولیس یکی از مهرههای کلیدی تیم او بود. نوراللهی تحت هدایت موسیمانه به عنوان یکی از بازیکنان فیکس تیم شناخته شد و در ده بازی که موسیمانه روی نیمکت الوحده نشست، او تنها در یک بازی استراحت کرد و در ۹ بازی دیگر به میدان رفت که در ۸ بازی فیکس بود و یک بار به عنوان بازیکن ذخیره به میدان آمد.
نکته جالب توجه این است که احمد نوراللهی به عنوان تنها بازیکن ایرانی تجربه همکاری با این سرمربی موفق را دارد. همکاری در الوحده امارات شاید بتواند به عنوان پلی برای ارتباط بهتر موسیمانه با بازیکنان ایرانی در استقلال باشد و تجربههای مشترک نوراللهی و موسیمانه شاید به درک بهتر فلسفه تاکتیکی او در استقلال کمک کند.
اولین چالش موسیمانه جدال حساس برابر النصر عربستان خواهد بود. او با تیم ابهاء، خاطرات خوشی از تقابل با این تیم پایتختنشین ندارد و حالا به دنبال جبران آن شکست هشت گله است. موسیمانه قرار است به زودی عازم تهران شود تا کارش را در استقلال به عنوان جدیدترین سرمربی آبیهای پایتخت آغاز کند.