طرفداری | در مطلب امروز ده ورزشکار برتر تاریخ المپیک ایران به انتخاب تحریریه داخلی را مرور کرده ایم.
در المپیک، چهرههای ورزشی مختلفی برای ایران وارد مسابقات شدند و مدالهای مختلفی را هم به دست آورده اند. البته این احتمال وجود دارد لیست برترینهای المپیک ایران بعد از المپیک پاریس دچار تغییراتی شود. در حال حاضر هادی ساعی اول است ولی حسن یزدانی با کسب یک مدال طلا میتواند جایگاه او را بگیرد و صدرنشین این فهرست شود، آن هم در حالی که احتمالا حسن یزدانی یک المپیک دیگر هم برای ایران به میدان خواهد رفت.
ده ورزشکار برتر تاریخ المپیک ایران به انتخاب تحریریه رسانه طرفداری را در ادامه میخوانید:
حسین باقرشاهی
1- هادی ساعی: بدون تعارف تکواندو در ایران به بعد و قبل از هادی ساعی تقسیم میشود؛ مردی از جنس مدالهای خوش رنگ با کسب دو مدال طلا و یک برنز که قطعا در صدر این لیست قرار دارد.
2- غلامرضا تختی: جهان پهلوان تختی، درباره مدالها و عملکرد فنی غلامرضا تختی میتوان صحبتها کرد ولی او نه به خاطر مدالها بلکه به خاطر اخلاق و مرام بینظیرش در ذهن همه ما نقش بسته است، روحش شاد.
3- رسول خادم: معیارهای من برای انتخاب برترینها فقط به مسائل فنی مربوط نمیشود. اگر ما درباره تختی شنیدیم، رسول خادم را به چشم دیدیم. رفتار پهلوانانه او کنار یک طلا و یک برنز باعث میشود او در جایگاه سوم قرار بگیرد.
4- حسین رضازاده: غول ایرانی با دو طلایی که گرفت سالها حرف اول را در ورزش وزنه برداری جهان میزد و رکورهای بینظیری هم داشت.
5- محمد نصیری: سه مدال، آن هم از همه رنگ! مگر میشود حرف از بهترینهای ایران در تاریخ المپیک باشد و اسم هرکول ایرانی به چشم نخورد؟
6- حسن یزدانی: درباره او صحبت زیاد است ولی او شانس زیادی برای کسب مدال خوش رنگ طلا در پاریس دارد و ممکن است به زودی خودش را در این لیست به رتبههای بالایی برساند.
7- کیانوش رستمی: کسب مدال طلا و نقره بدون شک او را در فهرست بهترینهای ایران قرار میدهد.
8- احسان حدادی؛ یک مدال تاریخی نقره در رشته دو و میدانی که ایران هیچوقت در آن خوب نبوده و مدال نگرفته، نام حدادی را در تاریخ المپیک ایران ماندگار میکند.
9- امامعلی حبیبی: طلای ببر مازندران در المپیک 1956 و زمانی که کسب مدال خیلی سخت تر بود برای حضور در این جمع کافی است.
10- کمیل قاسمی: او در رشته سنگین وزن کشتی ایران، نقشی تاریخی داشته و دو مدال طلا و نقره را کسب کرده است.
مهدی حدادپور
1- هادی ساعی: نفر اول فهرست، افتخار تکواندو ایران است که در سالهای 2000 تا 2008 به ترتیب، برنز/ طلا و طلا گرفت تا امروز پرافتخارترین المپین تاریخ برای ما باشد.
2- حسین رضازاده: از 2 حضور در 2 المپیک 2 طلا گرفت و در آستانه سال 2008 به علت مصدومیت از همراهی تیم بازماند وگرنه او می توانست سومین مدال طلای خود را در المپیک بگیرد.
3- غلامرضا تختی: از حضور در 4 دوره المپیک پیاپی یک طلا و 2 نقره گرفت، تختی تا قبل از مدال گیری رضازاده و هادی ساعی پرافتخارترین المپین ما بود.
4- محمد نصیری: هرکول جیبی ایران در سبک وزن وزنه برداری در سه المپیک 1968 تا 1976 صاحب سه مدال طلا، نقره و برنز شد.
5- حسن یزدانی: یک طلا و یک نقره از 2 المپیک قبلی دارد و حالا مترصد این است که با گرفتن یک طلا به رتبه اول فهرست برسد یا با یک نقره کنار تختی به رتبه سوم مشترک دست یابد.
6- کیانوش رستمی: در المپیک های 2012 و 2016 یک مدال نقره و یک مدال طلا گرفت، مدال نقره او به علت دوپینگ نفر دوم مسابقات به او رسید.
7- کمیل قاسمی: در سالهای 2012 و 2016 صاحب 2 مدال طلا و نقره شد، او در سنگین وزن کشتی تا امروز بهترین المپین ایران است هر چند در سال 2012 به علت دوپینگ نفرات بالاتر از خود صاحب مدال طلا شد.
8- رسول خادم: یک طلا و یک برنز دارد، در سال 1992 برنز و در سال 1996 در 90 کیلو طلا گرفت، او در سال 1996 کاروان ایران را بعد از 28 سال صاحب مدال طلا کرد.
9- قاسم رضایی: فرنگی کار مازندرانی، با یک طلا و یک برنز در سالهای 2012 و 2016 کم نام و نشان ترین مرد این فهرست بزرگ در تاریخ المپیک است.
10- امامعلی حبیبی: معروف به ببر مازندران دریافت کننده اولین طلای ایران در تاریخ المپیک در ملبورن 1956 که با یک طلا و یک عنوان چهارم بدون شکست در سال 1960 در رده دهم قرار دارد.
کیهان خوش سیما
1- هادی ساعی: هادی ساعی اولین ورزشکار ایرانی بود که تونست تو رشتهای غیر از کشتی و وزنهبرداری به مدال المپیک برسه و از این نظر، بدون درنظر گرفتن دو طلا و یک برنزی که طی ادوار این مسابقات کسب کرده، به نظرم مهمترین المپین تاریخ کشور به حساب میآد.
2- غلامرضا تختی: «آقا تختی» جدا از تاثیر مهمی که روی فرهنگ عامه ما داشته، تو المپیک هم فوقالعاده بوده و با یک طلا و دو نقره، از نظر کیفیت مدال، یکی از بهترین المپینهای تاریخ ایرانه.
3- رسول خادم: کشتیگیری که به عنوان ورزشکار، سرمربی تیم ملی و رئیس فدراسیون افتخار آفرید، یک اتفاق مهم رو رقم زده که اون کسب اولین مدال طلای کاروان ایران در المپیک پس از سال 57 ئه. خادم که یک نقره المپیک هم داره، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران در المپیکهای 2012 و 2016 بود که به کسب 2 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز ختم شد
4- حسین رضازاده: دو حضور در المپیک و دو مدال طلا؛ واقعا برای توصیف رضازاده نیاز به چیز بیشتری نیاز داریم؟
5- قاسم رضایی: شاید کمتر کسی بدونه اما طی تاریخ پرافتخار کشتی در المپیک، قاسم رضایی تنها فرنگیکاریه که به دو مدال رسیده؛ طلای 2012 لندن و برنز 2016 ریو. ما اسمهای بزرگی تو کشتی فرنگی داشتهایم اما عملکرد قاسم رضایی، شایسته تقدیر ویژهایه.
6- محمد نصیری: هرکول، تنها ورزشکار تاریخ کشور ماست که سابقه کسب هر سه رنگ مدال المپیک رو داشته. این اعجوبه وزنهبرداری در کنار ساعی و تختی، تنها ایرانیانی هستند که موفق به کسب سه مدال المپیک شدهان
7- سجاد گنجزاده: طی اولین و احتمالا آخرین موردی که شاهد حضور کاراته در المپیک بودیم، سجاد گنجزاده کار بسیار بزرگی کرد و در حالی که ازش حتی انتظار مدال نمیرفت، طلا گرفت و جاودانه شد.
8- کیانوش رستمی: بعد از رضازاده و نصیری، کیانوش رستمی تنها وزنهبردار ایرانیه که بیشتر از یک مدال المپیک کسب کرده؛ نقره 2012 لندن و طلای 2016 ریو
9- سهراب مرادی: بعد از المپیک 2012 لندن، سهراب مرادی با یه محرومیت 2 ساله به دلیل دوپینگ، سالهای مهمی از دوران حرفهایش رو بیرون نشست. بازگشت توفانی سهراب که با قهرمانی قدرتمندانه و قاطعانه در المپیک 2016 ریو همراه بود، از نظر حماسی در تاریخ ورزش کشورمون کمسابقهست.
10- جواد فروغی: احتمالا غافلگیرکنندهترین مدال تاریخ کاوران ایران در ادوار المپیک رو کسب کرده. در حالی که مطلقا هیچکس انتظار کسب مقام در رشته تیراندازی نداشت، جواد فروغی طلا گرفت تا این رشته هم به جمع رشتههای مدالآور المپیکی ایران اضافه بشه
سهیل مقدم
۱- غلامرضا تختی؛ نکتهای نیست، محبوبترین و ماندگارترین ورزشکار تاریخ ایران.
۲- محمد نصیری؛ تنها ورزشکار تاریخ ایران که هر ۳ مدال را در المپیک بهدست آورده است. نمیشود نام این اسطوره وزنهبرداری ایران را در بین ۳ نفر نهایی نیاورد.
۳- رسول خادم؛ مردی محبوب در ورزش ایران. حتی آنقدر لازم نیست به یک طلا و یک برنزش در المپیک اشاره کنیم. وی همچنین مربی حسن یزدانی و کمیل قاسمی در راه مدالهایشان در ریو ۲۰۱۶ هم بود.
۴-هادی ساعی؛ دو طلا و یک برنز المپیک. تکواندوکاری ماندگار در ورزش ایران.
۵- حسین رضازاده؛ یکی از بزرگترین وزنهبرداران تاریخ. کسی که تا پیش از ویرایش اوزان توسط فدراسیون جهانی وزنهبرداری هنوز بعد از سالها رکورد دوضربش دست نخورده مانده بود. اگر مصدومیت نبود وی در المپیک ۲۰۰۸ میتوانست در طلای المپیک هتریک کند.
۶- کيانوش رستمی؛ شاید مغرورترین ورزشکار ۳۰ سال اخیر ایران. قهر ها و آشتیها و تنهایی تمرین کردنها باعث شده وقتی نام کیانوش رستمی میآید این چیزها به ذهنمان خطور کند اما نمیتوانیم دو مدال ارزشمند وی در دو المپیک ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ را از یاد ببریم. برنز ۲۰۱۲ که بعد ها تبدیل به نقره شد و البته طلای نفسگیر ۲۰۱۶ که در حرکت پایانی آن تیانتائو چینی را شکست داد.
۷- قاسم رضایی؛ هرگز صلابت و آمادگی وی در المپیک ۲۰۱۲ را فراموش نمیکنم. رضایی طوری در آن بازیها بر حریفانش چیره میشد و بر آنها بارانداز می زد که گویی با حریفان رده سنی نوجوانان مشغول مقابله است. رضایی در المپیک ۲۰۱۶ نیز مدال برنز گرفت.
۸ - حسن یزدانی؛ فینال ۲۰۱۶ هنوز در ذهنها مانده است. کامبک خارقالعاده حسن ۲۱ ساله دربرابر انور گویدف که در ثانیههای پایانی تکمیل شد. شاید اگر دیوید تیلور نبود حسن یزدانی میتوانست برای عنوان پرافتخارترین کشتیگیر تاریخ جهان بجنگد اما جدای از تمام مسائل و حرف و حدیثها، یزدانی میتواند در المپیک پیشرو برای دومین طلای خود حرکت کند و شاید چهارمین مدال را نيز در لس آنجلس ۲۰۲۸ کسب کند.
۹- احسان حدادی؛ شاید خیلی از اهالی ورزش معتقد بودند میشد حدادی زودتر از دنیای بازی خداحافظی کند اما این دلیل نمیشود که فراموش کنیم چقدر از مدال تاریخی نقره او در لندن ۲۰۱۲ هیجانزده شدیم. مدالی که تا به امروز تنها مدال تاریخ کاروان ورزشی ایران در رشته دوومیدانی بوده است.
۱۰- جعفر سلماسی؛ سلماسی اولین مدال تاریخ ایران در بازیهای المپیک را بهدست آورده است، راستش آنقدر این موضوع برایم معنی دار است که علیرغم سنگین بودن کفه مدالی خیلی دیگر از ورزشکاران تاریخ ورزش ایران، نام این وزنهبردار را با تک مدال برنز ۱۹۴۸اش در بین ۱۰ نفر بیاورم.
محمدسجاد بشیری
1- هادی ساعی: دارنده دو مدال طلا و یک برنز در بازیهای المپیک است و از او میتوان به عنوان عامل شلوغی باشگاههای تکواندو ایران نام برد و میان تکواندوکاران جوان بهعنوان الگوی ورزشی یاد میشود.
2- حسین رضازاده: مرد طلایی ایران در المپیک سیدنی و آتن؛ کسی که ندای یا ابوالفضل او سالن را به سکوت وادار میکرد و پس از چند ثانیه مدال طلا را بدست میآورد. او دارنده هشت مدال طلای جهانی و المپیک است و برای چندین سال قویترین مرد جهان بود.
3- غلامرضا تختی: اسم تختی که میآید پیش از قهرمانی در المپیک، ذهن و توجه همه به مرام و جوانمردی و خوی پهلوانی او جلب میشود. کسی که مردمداری او بیش از قهرمانی او در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن و دو نقره او در المپیکهای ۱۹۵۲ هلسینکی و ۱۹۶۰ رم شهره خاص و عام شده است.
4- محمد نصیری: وزنهبرداری از دیار پهلوانخیز کردستان است که القاب هرکول ایران و خروس طلایی ایران را داشت و تنها ورزشکار ایرانی است که سه مدال المپیک است که هر سه مدال طلای طلا، نقره و برنز را در کارنامه خود دارد.
5- حسن یزدانی: یکی از پرافتخارترین کشتیگیران ایرانی و یکی از مدعیان اصلی در هر رقابتی که شرکت میکند است. او دارنده یک مدال طلا و نقره المپیک در ریو و توکیو است و شانس بیشتر کردن مدالهایش در المپیکهای پاریس و لسآنجلس را نیز دارد.
6- کمیل قاسمی: کشتیگیری از دیار جویبار، مرد طلایی سنگینوزن کشتی ایران در المپیک ۲۰۱۲ بعد از مثبت شدن دوپینگ نفر اول و دوم، صاحب نشان طلا شد و در المپیک ریو مدال نقره را کسب کرد.
7- کیانوش رستمی: نام او با قهرها و آشتیهای متعدد در وزنهبرداری آمیخته است اما این قهرمان کرمانشاهی دارنده دو مدال برنز و طلای المپیک در لندن و ریو است.
8- سعیدمحمدپور: از او به عنوان بدشانسترین المپیکی تاریخ ایران یاد میشود. زمانیکه او در ۱۹ سالگی در المپیک ۲۰۱۲ لندن در رشته وزنهبرداری چنان وزنههایی زد که در وزن خود در طول تاریخ المپیک بیسابقه بود اما چهار وزنهبردار دیگر به علت دوپینگ وزنههای بهتری زدند و او پنجم شد اما بعد از گذشت بیش از ۶ سال و قطعی شدن دوپینگ نفرات اول تا چهارم، نشان طلا به سعید محمدپور رسید؛ نشانی که اگر همان موقع به او میرسید زندگی او متحول میشد و او با توجه به سنی که داشت در دو المپیک دیگر نیز شرکت میکرد و مدالآور میشد.
9- جواد فروغی: جواد فروغی مسنترین ورزشکار ایرانیست که مدال طلای المپیک را به ارمغان آورده است. او در اولین روز المپیک ۲۰۲۰ توکیو توانست مدال طلای المپیک را در رشته تیراندازی بدست بیاورد و زودهنگامترین مدال المپیک را برای ایران بدست آورد.
10- سجاد گنجزاده: در اولین و شاید آخرین حضور ورزش کاراته در المپیک، سجاد گنجزاده، کاراتهکا اسلامشهری ایران، در حالی که از او انتظار مدالآوری نبود، موفق شد مدال طلای المپیک را بدست آورد.
امیرمهدی وجدانی
1- هادی ساعی؛ بهترین المپیکی تاریخ ایران
2- حسین رضازاده؛ غول شکستناپذیر وزنهبرداری
3- غلامرضا تختی؛ آیینه تمامنمای پهلوانی
4- حسن یزدانی؛ پادشاه کشتی جهان
5- بهداد سلیمی؛ داوری و مصدومیتها نگذاشت بهداد بیش از این افتخار آفرینی کند
6- رسول خادم؛ کسی را بهتر از او در کشتی آزاد پیدا نمیکنید
7- کیمیا علیزاده؛ چه افتخاری بالاتر از اولین بانوی مدالآور کشور؟
8- حمید سوریان؛ ژنرال هفت ستاره
9- امامعلی حبیبی؛ اولینها همیشه در یاد میمانند
10- محمد نصیری؛ خروس طلایی ایران
مهدی پورپاکار
1- هادی ساعی 2- حسین رضازاده 3- غلامرضا تختی 4- محمد نصیری 5- حسن یزدانی 6- کیانوش رستمی 7- کمیل قاسمی 8- رسول خادم 9- قاسم رضایی 10- امامعلی حبیبی