هیپاتیا فیلسوف و ریاضیدانی بود که در حدود سال 350 تا 370 پس از میلاد متولد شد. پدرش تئون بود که به عنوان آخرین استاد کالج اسکندریه تدریس میکرد، به همین دلیل هیپاتیا توانست به کمک پدرش به سطوح بالای علمی برسد و تبدیل به فیلسوف و ریاضیدانی بزرگ شود.
اگر شما هم مثل من به فیلم های دنیای باستان علاقه دارید، این فیلم به خوبی میتواند شما را سرگرم کند. و اگر به نجوم و بینش مردم باستان راجع به حرکت زمین و ستارگان علاقمند هستید، تماشای این فیلم را به شما پیشنهاد میکنم.
آگورا فیلمی در سبک بیوگرافی، تاریخی درام محصول کشور اسپانیا، مالت و بلغارستان به کارگردانی آلخاندرو آمنابار است. ریچیل وایس، اسکار آیزاک، همایون ارشادی و مکس مینگلا از بازیگران حاضر در این فیلم می باشند. آگورا در لفظ یونان باستان به معنای مجلس یا محفل و مکان تجمع است.
داستان فیلم:
فیلم آگورا زندگینامه هیپاتیا، فیلسوف اسکندریه مصر را به تصویر می کشد. هیپاتیا (ریچل وایس)، دختر تئون (مایکل لونزدیل) رئیس کتابخانه معروف شهر است. هر دوی آنان وقف حفظ و نگهداری علوم دنیای باستان هستند. او که از اشراف اسکندریه است، بخاطر دانش بالایی که داردبه عنوان یک فیلسوف مورد تحسین قرار میگیرد. او در تحقیقات خود سعی دارد مسیر ماه، خورشید و ستارگان را در رابطه با زمین کشف کند ...
نقد و بررسی:
این فیلم ما را به اسکندریه در شمال آفریقا می برد، شهری که مانند دیگ جوشان از اقوام مختلف تشکیل شده و مردم را از سرتاسر جهان به خود جذب میکرد، تنوع نژادی و ادیان که به وضوح مشخص است، فانوس دریایی معروف شهر بندری اسکندریه در سواحل مدیترانه و کتابخانه افسانه ای که تمام دانش جهان را در بر میگرفت. با این حال مضامین اصلی که این فیلم پوشش میدهد، تعارض مذهبی، بنیادگرایی، اسرار علم و تعصب افراط گرایان دینی که سبب دشواری احترام به عقاید است. هدف فیلم محکوم کردن افراط گرایان در هر زمان و هر کجا از دنیا است. این فیلم در سال 2009 اکران شد، درست وقتی که تروریست اسلامی بیش از هر زمان دیگری در معرض دید عموم قرار داشت. تعداد بسیاری از مردم، خصوصا مسیحیان این فیلم را بخاطر تصویر سازی بد از مسیحیان قدیم، محکوم کردند. اما این فیلم اتفاقاتی که در اسکندریه افتاد را به خوبی ترسیم میکند.
در بخش دیگری از فیلم، آگورا به زندگی و مرگ هیپاتیا میپردازد، کسی که به عنوان تنها شهید راه علم شناخته میشود که توسط رهبران مذهبی مسیحی به جادوگری متهم می شود. ریچل وایس در نقش هیپاتیای فیلسوف، عملکردی فراتر از انتظار ارائه می دهد. این فیلم او (هیپاتیا) را به عنوان پیشگام نجوم مدرن و شهید تفکر عقلانی معرفی می کند. او ماهیت خورشید محوری جهان را نشان می دهد.
در ضمن این فیلم، دومین تجربه بین المللی بازیگر بزرگ کشورمان، استاد همایون ارشادی است که در نقش آسپاسیوس ( برده و همکار آزمایشگاه نجوم هیپاتیا) ایفای هنر کردند.
تماشای این فیلم با خانواده توصیه نمیشود.