این روزها که مارکت موسیقی ایران و جهان از آثار بی محتوا و یکبارمصرف اشباع شده ، حمیدرضا قربانی خواننده و آهنگساز کشورمان سعی کرده با خلاقیت و نبوغ خود آثاری متفاوت و منحصر به فردی را تولید و به مخاطبین حرفه ای موسیقی عرضه کند. البته باید خاطرنشان کرد که تعداد هنرمندانی که پایبند به اصول حرفه ای و خلاقیت در ساخت آثارشان هستند کم نیست
در ادامه با برخی از آثار قربانی آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
حمیدرضا قربانی که با شناخت صحیح از موسیقی جهانی در سالهای اخیر اقدام به تولید آثار موسیقایی خود به همراه هنرمندان مطرح جهان کرده است نظر منتقدين و مفسرین حوزه موسیقی را به خود جلب کرده است که در ادامه تعدادی از آنها را بررسی خواهیم کرد .
به گزارش خبرگزاری " Old Time Music " که سالهای طولانی به نقد و بررسی آثار مطرح موسیقی دنیا و سوالات مردمی در مورد آثار مهم میپردازد در مورد آهنگ "سلام " همکاری حمیدرضا قربانی با سارا رِبکا ( عضو سابق و خواننده ی اصلی گروه ایرلندی و جهانی سِلتیک ) و شِی واتسون هنرمند مطرح موسیقی آمریکایی چنین آمده است که :
یکی از قویترین جنبههای موسیقی، توانایی آن در برانگیختن احساسات و طنیناندازی عمیق با شنوندگان است. در مورد آهنگ سلام از حمیدرضا قربانی، شای واتسون و سارا ربکا، معنای پشت شعر دارای وزن و اهمیت است. این آهنگ مضامین اشتیاق، بازتاب و پیچیدگی ارتباطات انسانی را بررسی می کند.
هنگامی که برای اولین بار آهنگ "سلام" را می شنوید، ممکن است بلافاصله تحت تاثیر اشعار دلنشین و ملودی آرامش بخش قرار بگیرید. این آهنگ حس اشتیاق و نوستالژی را به تصویر میکشد و احساسات جهانی را که با تجربیات انسانی به وجود میآیند را به تصویر میکشد. به سفری دروننگر میپردازد که در آن فرد با میل به برقراری ارتباط مجدد با شخصی از گذشتهاش روبرو میشود، احساسی که بسیاری میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
در ادامه به گزارش : " Songtell " تفسیری از آهنگ " Caged" به معنای در قفس از حمیدرضا قربانی و شی واتسون که در سال "۲۰۲۲" به عنوان تک آهنگ منتشر شد را خواهیم خواند ؛
ترانه «در قفس» اثر حمیدرضا قربانی با حضور شای واتسون مضامین جدایی، حسرت و احساس گرفتار شدن در قفسی استعاری را بررسی می کند. اشعار حس فاصله را بین راوی و شخصی که مورد خطاب قرار می دهند، نشان می دهد و بر اشتیاق آنها برای حضور فرد تأکید می کند.
راوی خود را به عنوان زندانی توصیف می کند و فعالانه نقشه فرار خود را از این حبس می کشد تا دوباره با محبوب خود بپیوندد. راوی با وجود درد تلخ ناشی از غیبت فرد، آمادگی خود را برای صبر صبورانه برای بازگشت آنها ابراز می کند و لحنی امیدبخش و حسرت زده را منتقل می کند.
اشعار همچنین به احساسات تلخ راوی اشاره می کند، زیرا آنها اذعان می کنند که شخصی که آنها آرزوی او را دارند احساسات مشابه یا سرمایه گذاری در رابطه را ندارد. این محبت متقابل به عنوان منبع ثابت درد توصیف میشود، و راوی به طور استعاری بیان میکند که آنها دائماً برای نبود شخص در زندگی خود سوگوار هستند.
علاوه بر این، اشعار به آسیبپذیری راوی و ترس از گم شدن و فراموش شدن توسط محبوب خود در شهر میپردازد. احساس خیانت به تصویر کشیده شده است، زیرا خروج شخص بدون دلیل به تصویر کشیده می شود و راوی موضوع شایعات و حدس و گمان در میان دیگران است.
در مجموع، «قفس» به عمق احساسات اشتیاق، جدایی و مبارزه برای رهایی از حبس در قفسی استعاری می پردازد و در عین حال آسیب پذیری و اشتیاق راوی به محبت متقابل را نیز بیان می کند.
خب در ادامه باید گفت که : تولید آثار متفاوت موفق موسیقایی حاصل سالها کسب علم و تجربه در زمینه ی موسیقی ، زیبایی شناسی، سبک شناسی و زحمات بسیار زیادی است که همین موضوعات عیار و کیفیت هنرمندان را مشخص میکند.
حمیدرضا قربانی در حوزه ی موسیقی متن و تیتراژ میانی و پایانی سریالهای معروف دنیا مانند: سریال " جوان و بیقرار " ناممکن ها را ممکن ساخت و در اپیزودهای مختلف سریال نام برده در سال " ۲۰۲۱ " دست به تولید آثاری موفق همچون: " Enough " و " Deeper Kind " و ... زد که بازتاب بسیار قابل توجهی داشت. و او تقدیرنامه ی هنری موسیقی جهت بهترین آهنگسازی، میکس و مسترینگ و مهندسی صدا را برای آثارش در این سریال پرطرفدار از تهیه کنندگان آن دریافت کرد که جزوی از افتخارات هنری وی محسوب میشود.