تنهاخ با زحماتی فراتر از وظایف |
شجاعت تنهاخ را تحسین کنید...
او روی نام بازیکنی خط قرمز کشید که در فصل۲۰۲۱/۲۲ تاثیر گذار ترین بازیکن تیم بود و ۲۴ گل به ثمر رسانده بود؛ شاید این حرکت تنهاخ را حماقت بنامید ولی او به دنبال ایجاد فرهنگی درست در رختکن باشگاه بود؛ فرهنگی که بعد از رفتن سرالکس فرگوسن از دست رفته بود. توقعات و نگرش کادر فنی تیم نسبت به رونالدو روشن و آشکار و قابل درک بود؛ تحلیل های قبل از پیوستن این سرمربی هلندی خبر از آن میداد که رونالدو برای حضور در ترکیب فصل آینده تیم یا باید سبک بازی خود را عوض کند و به رویکرد پرسینگ از بالای تنهاخ تن بدهد یا باید قید حضور فیکس در ترکیب را بزند؛ جدای از این، رفتار و اعمال رونالدو نیز در اواخر برخلاف چیزی بود که از یک بازیکن فوق حرفهای انتظار میرفت. در اواخر فصل ۲۰۲۱/۲۲ در دیدار منچستریونایتد در برابر برنتفورد زمانی که قرمز پوشان شهر منچستر با نتیجه دو بر هیچ جلو بودند، در دقیقه ۷۱ رالف رانگنیک تصمیم به تعویض رونالدو گرفت و غر و لند های پس از تعویض این ستارهی پرتغالی که پیام ترسناکی از خود منتشر میکرد؛ پیامی با معنای برتر دیدن خود از تیم.
رونالدو در تابستان ۲۰۲۲/۲۳ به دلایل شخصی، تیم را در مسابقات تابستانی همراهی نکرد و به شایعات جداییاش دامن زد با این وجود تنهاخ به رونالدو اطمینان خاطر داد که با بازگشتش به فرم ایدهآل بدنی به او فرصت خواهد داد. رونالدو در ترکیب ابتدایی تیم در مسابقات لیگ اروپا قرار میگرفت و در لیگ برتر نیز گاه به عنوان بازیکن تعویضی و گاه به عنوان بازیکن فیکس بازی میکرد تا دیدار تاتنهام فرا رسید. ترک ورزشگاه توسط رونالدو برای تنهاخ فرصت مناسبی بود تا نشان بدهد قصد دارد با فرهنگ قالب در رختکن مبارزه کند.
![](https://s6.uupload.ir/files/az22afbl-1_xyk8.jpg)
تنهاخ رویکرد درستی را انتخاب کرده بود؛ او به رونالدو فرصت داده بود و رونالدو فرصت را پس زده بود و بار دیگر رفتاری نشان داده بود بر مبنای اینکه تیم در اولویت های آخرش است. کارشناس اسطوره های جعلی یونایتد که خود نیز در گذشته از نیاز به تغییر فرهنگ در رختکن و باشگاه صحبت کرده بودند اما در جدال تنهاخ و رونالدو طرف رونالدو را گرفتند و به زبان بیزبانی حرف خود را نقض کردند.
ریو فردیناند: با رونالدو باید طور دیگری رفتار شود، او خاص است.
گری نویل: اگر رونالدو منچستر را ترک کند، منچستریونایتد فصل را در نیمه پایینی جدول به اتمام خواهد رساند.
روی کین: حواشی اخیر رونالدو؟ او هم انسان است و ممکن است اشتباه کند
تنهاخ چنین کار مشکلی برای تغییر رویکرد رختکن دارد و به غیر از بازیکنان باید با کارشناس اسطوره های جعلی نیز دسته و پنجه کند؛ زحماتی فراتر از وظایف...
ساختار باشگاه از ایرادات تنهاخ است؟ |
تنهاخ مامور مذاکره و استعدادیابی است؟
منچستریونایتد بیشتر از اینکه به یک باشگاه ورزشی شبیه باشد در گذر زمان به یک باشگاه اقتصادی تبدیل شده؛ به یک گاو شیرده برای مالکان تیم؛ از زمان حضور گلیزر ها در باشگاه، موفقیت های ورزشی تیم در اولویت دوم قرار گرفته و اولویت اول کسب درامد بیشتر و بیشتر است. زیرساخت های ورزشی باشگاه، از برند تیم عقب تر مانده و این خبر از فاجعه میدهد؛ فاجعهای با منشأ عدم وجود مدیریت ورزشی. امکانات و زیرساخت ها در حدی ضعیف است که مالک جدید تیم یعنی سرجیم رتکلیف قصد بازسازی اولدترافورد یا تاسیس یک ورزشگاه جدید دارد و همچنین در نظر دارد که وضعیت کمپ کارینگتون را نیز ارتقأ دهد. از دیگر اقدامات مهم و تاثیر گذار رتکلیف در راستا بهبود مدیریت ورزشی تیم استخدام مدیر فنی جدید به جای ریچارد آرنولد و جان مورتاف است. در فوتبال امروزی Sporting Director و Technical Director نقش ویژه و بسزایی در تیم ورزشی باشگاه دارند. توجه شما را جلب میکنم به باشگاه برایتون که یک از نمونه های موفق مدیریت ورزشی در سال های اخیر است. با نگاهی به نقل و انتقالات باشگاه برایتون در فصول اخیر و شیوه درست سرمایه گذاری روی بازیکن با حداکثر بهرهمندی هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ ورزشی متوجه تاثیر غیر قابل انکار مدیریت ورزشی میشوید.
![](https://s6.uupload.ir/files/picsart_12-28-12.14.37_ojfx.jpg)
دن اَشوُرت مدیر ورزشی وقت باشگاه برایتون در دوران حضور خودش چنان سیستم استعدادیابی قوی را در باشگاه به اجرا در آورده بود که بازیکنانی مثل مویسس کایسدو در لیگ اکوادور و الکسیس مک آلیستر در لیگ آرژانتین نیز از چشمان آنها دور نمانده بود؛ این وضعیت را مقایسه کنید با شرایط منچستریونایتد در زمینه استعدادیابی و مذاکره برای جذب یا فروش بازیکن. در فصول اخیر بر همهی اهالی فوتبال عیان شده که یونایتد برای جذب هر بازیکن چیزی حدود دو برابر ارزش واقعی بازیکن پول پرداخت میکند. از نمونهی آخر هنرنمایی مدیریت ورزشی یونایتد برای جذب بازیکن میتوان به پرداخت ۷۴ میلیون یورو برای راسموس هویلند اشاره کرد. یکی دیگر از مضحک ترین نقل و انتقالات یونایند جذب لیساندرو مارتینز با قیمت ۵۷ میلیون یورو است؛ بازیکنی که با قیمت ۳۰ میلیون یورو در آستانه پیوستن بود در نهایت با پرداخت ۲۷ میلیون بیشتر توسط یونایتد هایجک شد.
تعجب مدیران آژاکس از پیشنهاد یونایتد برای لیساندرو مارتینز
در چنین وضعیت اسفباری، منتقدین تنهاخ خرید های گرانقیمت تیم را تقصیر سرمربی تیم میدانند غافل از اینکه ایراد را جای دیگر باید یافت؛ تنهاخ در آژاکس با حضور کادر مدیریت ورزشی شامل ادوین فندر سار و مارک اورمارس مثلث موفقی را ایجاد کرده بودند و بهنظر با شکل گرفتن ساختار مدیریتی مشابه وضعیت باشگاه بهبود پیدا کند.
به دنبال فلسفهی تنهاخ هستید؟ |
انتقادات هر روز از سرمربیانی که صرفاً چند بازی نتیجه نگرفتهاند هر روز مسخرهتر میشود؛ نویسندگان به دنبال یافتن فلسفهی سرمربی هستند که منچستریونایتد را فصل گذشته به قهرمانی EFL Cup رسانده و سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را برای این تیم کسب کرده؛ آرسنال، منچسترسیتی، تاتنهام، لیورپول و چلسی را برده و تیمش را در مقام سوم لیگ برتر انگلیس قرار داده پس احتمالا منتقدان از نعمت خدادادی بینایی محروماند اما شرایط در این فصل برامده از بسیار ها اتفاق ویژه است که غیر قابل پیشبینی بوده است...
![](https://s6.uupload.ir/files/skysports-erik-ten-hag-man-utd_6071244-1_upr.jpg)
تنهاخ از ابتدای فصل دو فولبک سمت چپ خود یعنی لوک شاو و تایرل مالاسیا را مصدوم دید به طوری که مجبور شد از چند بازیکن متفاوت در این پست استفاده کند؛ دیوگو دالو، سرخیو رگیلون و سوفیان آمراباط. این موارد همچنین درباره زوج های استفاده شده در خط دفاع و میانی نیز صادق است؛ رافائل واران، لیساندرو مارتینز، جانی ایوانز، ویکتور لیندلوف، هری مگوایر و ویلی کامبوالا بازیکنانی بودند که در خط دفاعی برای تیم به میدان رفتهاند. از هفت بازیکن نام بُرده شده در خط دفاع میانی تاکنون شش بازیکن مصدوم شدهاند و این نشاندهنده شرایط سخت تنهاخ برای رسیدن به ثبات تاکتیکی در تیمش است.
در فصل اخیر نیز سرمربی فاتح لیگ قهرمانان اروپا و جهان یعنی پپ گواردیولا نیز با از دست دادن بازیکنان کلیدی خود یعنی رودری، کوین دیبروین و هالند در اجرا سبک بازی خود و کسب نتیجه دچار مشکل شده است و این شرایط برای تنهاخ نیز وجود دارد با این تفاوت که کیفیت بازیکنان جایگزین با بازیکنان اصلی نیز قابل توجه است؛ دست این سرمربی هلندی برای انتخاب مهره جانشین تا حدی تنگ شده که بازیکنان آکادمی تیم در مقطعی از فصل تبدیل به بازیکنان فیکس تیم شدند؛ از این بازیکنان آکادمی میتوانیم به کوبی ماینو و هانیبال مجبری اشاره کنیم؛ بازیکنانی که هیچ گونه سابقه بازی در لیگ برتر انگلیس نداشتند و برای اولین بار تحت سرمربیگری تنهاخ این فرصت به آنها داده شد.
با این شرایط مصدومیت ها و در دسترس نبودن بازیکنان اصلی خود، ناتوانی در اجرای سبک بازی امری طبیعی است و نکوهش کردن اریک تنهاخ کاری غیرمنصفانه...
نتیجه گیری مشخص است؛ تنهاخ در حال گذراندن دورهی سختی در منچستریونایتد است که تمامی سرمربیان سابق باشگاه نیز در این شرایط قرار گرفتهاند. تکرار مکرر این شرایط برای همهی سرمربیان سابق بیانگر ایراداتی فراتر از سطح سرمربی تیم است؛ حال با این وجود چطور برخی معتقد که این سرمربی هلندی بازندهای است که پشت مدیریت پنهان میشود سوال بزرگی است!
پ.ن: به شدت مایل بودم که این مطلب رو بعد از شکست منچستریونایند منتشر کنم تا تصور و برداشتی مبنی بر این که صرفا این مطلب هیجانی و برامده از شادی پیروزی برابر استونویلا است به وجود نیاید.