۱.روسیه (Russia)
روسیه (Russia) در صدر فهرست بزرگترین کشورهای جهان است، این کشور به تنهایی ۱۱ درصد از مساحت کل کره زمین را به خود اختصاص داده و کشور روسیه حدود ۱۷ میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد. وسعت کشور پهناور روسیه به اندازهای است که بخشی از آن در قاره آسیا و بخش دیگر این کشور در قاره اروپا واقع شده و با کشورهای نروژ، فنلاند، استونی، لتونی، لیتوانی، لهستان، بلاروس، اوکراین، گرجستان، آذربایجان، قزاقستان، چین، مغولستان و کره شمالی مرز مشترک دارد.
کشور روسیه دارای خط ساحلی وسیعی در امتداد اقیانوس منجمد شمالی و اقیانوس آرام هم است، این کشور در طول تاریخ فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته و تا به امروز توانسته تمامیت ارضی خود را به میزان قابل توجهی حفظ کند. البته این کشور پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی بخشی از خاک خود را از دست داد و بسیاری از استانهای این کشور به صورت کامل استقلال خود را اعلام کردند و از کشور روسیه جدا شدند.
۲.کانادا (Canada)
کانادا (Canada) در رتبه دوم بزرگترین کشورهای جهان به لحاظ وسعت قرار دارد، این کشور هم دقیقا همانند کشور پهناور روسیه در نیمکره شمالی زمین در مجاورت قطب شمال قرار گرفته است و به لحاظ آب و هوایی یکی از کشورهای سردسیر جهان میباشد که مساحتی در حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع دارد. کانادا بزرگترین کشور قاره پهناور آمریکا است و حدود ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد. کوهها، جنگلها، دشتها و یخچالهای قطبی را میتوانید در بخشهای مختلف کشور کانادا مشاهده کنید، تنوع پوشش گیاهی و دما را میتوانید با سفر از شمال تا جنوب کشور کانادا به خوبی از نزدیک لمس کنید.
استانداردهای زندگی در کشور کانادا در سطح بسیار بالایی قرار دارد و کانادا جز کشورهای پیشرفته و مهاجر پذیر در جهان میباشد، زیرا جمعیت این کشور در مقایسه با مساحت آن بسیار کم است. بزرگترین مرز خشکی و خط ساحلی دنیا هم مربوط به کانادا میباشد. این کشور از طرف شمال با اقیانوس منجمد شمالی، از غرب با اقیانوس آرام و از سمت شرق با اقیانوس اطلس مرز مشترک آبی دارد و بخش جنوبی این کشور خط مرزی پهناوری با ایالات متحده آمریکا دارد.
۳.جمهوری خلق چین (People’s Republic of China)
جمهوری خلق چین (People’s Republic of China) در رتبه سوم بزرگترین کشورهای جهان قرار گرفته و مساحتی در حدود ۹.۷ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد. این کشور پهناور جز پرجمعیت ترین کشورهای جهان هم است، کشور چین بیش از یک میلیارد نفر جمعیت دارد و مساحت این کشور در مقایسه با جمعیت آن کاملا مناسب است. کشور چین بعد از روسیه دومین کشور بزرگ قاره آسیا و اولین کشور بزرگ منطقه آسیای میانه میباشد. وسعت کشور چین به حدی زیاد است که اختلاف دما و ساعت قابل توجهی را در بین قسمتهای شمالی و جنوبی این کشور میتوان مشاهده کرد.
۴.ایالات متحده آمریکا (United States of America)
در رتبه چهارم بزرگترین کشورهای جهان، ایالات متحده آمریکا (United States of America) قرار دارد. کشور آمریکا پس از کانادا دومین کشور بزرگ قاره آمریکا و دومین کشور بزرگ انگلیسی زبان جهان است. کشور آمریکا مساحتی در حدود ۹.۳ میلیون کیلومتر مربع دارد، ایالتهای کشور آمریکا بسیار زیاد است و به دلیل وسعت زیاد این کشور تفاوت فرهنگی محسوسی در ایالتهای مختلف این کشور وجود دارد. اختلاف ساعت بین ایالتهای کشور آمریکا هم یکی از نکات جالب در این کشور پهناور است، برخی از ایالتهای این کشور با هم بیش از ۴ ساعت اختلاف ساعت دارند. کشور آمریکا از شمال با کشور کانادا، از جنوب با مکزیک هم مرز است. این کشور پهناور پس از هند و چین با ۳۷۷ میلیون نفر جمعیت، سومین کشور پرجمعیت جهان هم میباشد، همچنین این کشور خط ساحلی بسیار طولانی در مجاورت آبهای اقیانوس آرام دارد.
۵.برزیل (Brazil)
برزیل (Brazil) در رده پنجم فهرست بزرگترین کشورهای جهان قرار دارد، برزیل جز پهناورترین کشورهای جهان است که در قاره آمریکا جنوبی واقع شده و مساحتی در حدود ۸.۵ میلیون کیلومتر مربع دارد. خطوط ساحلی برزیل بسیار طولانی است، شهرهای ریودوژانیرو پایتخت این کشور برزیلیا و سائوپائولو در مجاورت دریا قرار دارند و بخشی از خط ساحلی این کشور پهناور در مجاورت این دو شهر است. بخش عظیمی از جنگلهای معروف و بزرگ آمازون هم در کشور برزیل قرار دارد، برزیل جز پر جمعیت ترین کشورهای جهان هم است و در این رتبه بندی در رده ششم پرجمعیت ترین کشورهای جهان قرار دارد. قهوه، فوتبال و جنگلهای آمازون سه نماد اصلی این کشور پهناور در قاره آمریکا جنوبی است، برزیل در نیمکره جنوبی زمین واقع شده و آب و هوای گرم و مرطوبی دارد. کشور برزیل با کشورهای آرژانتین، بولیوی، پاراگوئه و پرو در خشکی مرز مشترک دارد.
۶.استرالیا (Australia)
استرالیا (Australia) ششمین کشور بزرگ جهان است، این کشور بخش عظیمی از قاره اقیانوسیه را به خود اختصاص داده و مساحتی در حدود ۷.۶ میلیون کیلومتر مربع دارد. نماد اصلی این کشور کانگورو است، استرالیا پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوعی دارد و دلیل این همه تنوع شرایط آب و هوایی این کشور پهناور است. استرالیا در میان آبهای اقیانوس قرار دارد و به همین دلیل با هیچ کشور مرزی مشترک در خشکی ندارد. استرالیا سومین کشور پهناور انگلیسی زبان در جهان است که حدود ۲۶ میلیون نفر جمعیت دارد که در مقایسه با مساحت این کشور جمعیت کمی است. جمعیت کم و وسعت زیاد این کشور باعث شده، استرالیا به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان در فهرست کشورهای مهاجر پذیر قرار بگیرد.
۷.هند (India)
هند (India) هم جز بزرگترین کشورهای جهان است، این کشور پهناور در رتبه هفتم این فهرست قرار گرفته و جز کشورهای بزرگ قاره آسیا است. اغلب مردم جهان کشور هند را به عنوان یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان میشناسند، این کشور بیش از ۱.۵ میلیارد نفر جمعیت دارد و همین موضوع باعث شده در این رده بندی در رتبه دوم پرجمعیت ترین کشورهای جهان قرار بگیرد. هندوستان پس از کشورهای روسیه و چین، سومین کشور پهناور قاره آسیا میباشد و بخشی زیادی از مساحت این قاره را به خود اختصاص داده است. کشور هند در خشکی با کشورهای پاکستان و نپال مرز مشترک دارد و بخشی از مرزهای این کشور از نوع آبی است.
مساحت هندوستان حدود ۳.۲ میلیون کیلومتر مربع میباشد و وسعت این کشور در مقایسه با جمعیت آن عددی قابل قبول محسوب میشود، البته کشور هند سالهای طولانی است که بر سر برخی مناطق با کشور پاکستان اختلاف دارد و اگر بتواند به این مناطق مسلط شود، مساحت این کشور آسیایی به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. هندوستان جز کشورهایی است که در نیمکره جنوبی واقع شده و آب و هوایی این منطقه بسیار متنوع و در اغلب روزهای سال گرم و مرطوب میباشد.
۸.آرژانتین (Argentina)
آرژانتین (Argentina) هم جز بزرگترین کشورهای جهان است، این کشور که در قاره آمریکای جنوبی واقع شده یکی از مشهورترین کشورهای جهان در حوزه فوتبال هم میباشد. مساحت کشور آرژانتین حدود ۲.۷ میلیون کیلومتر مربع است و جز کشورهای پهناور نیمکره جنوبی کره زمینی میباشد. در آرژانتین مردم محلی به زبان اسپانیایی صحبت میکنند، زیرا این کشور پهناور سالهای طولانی مستعمره کشور اسپانیا بوده، ولی در حال حاضر مساحت این کشور از اسپانیا بیشتر است.
کشور آرژانتین حدود ۴۴ میلیون نفر جمعیت دارد که در مقایسه با مساحت این کشور عدد کوچکی محسوب میشود، آرژانتین زادگاه فوتبالیست مشهور مارادونا هم میباشد و یکی از دلایل شهرت این کشور در جهان همین موضوع است. کشور آرژانتین در خشکی با کشورهای اروگوئه، پاراگوئه و بولیوی مرز مشترک دارد و بخشی از مرز این کشور با سواحل اقیانوس آرام است.
۹.قزاقستان (Kazakhstan)
قزاقستان (Kazakhstan) کشوری که تا چند دهه قبل بخشی از شوروی سابق بوده است و یک کشور روس زبان میباشد، در رتبه نهم بزرگترین کشورهای جهان قرار دارد و توانسته نام خود را به این شکل بر سر زبانها بیاندازد. مساحت کشور روس زبان قزاقستان فقط چند هزار کیلومتر مربع کمتر از مساحت کشور آرژانتین است و همین موضوع باعث شده این کشور در رتبه نهم قرار بگیرد.
قزاقستان در منطقه آسیای میانه قرار دارد و مساحت آن حدود ۲.۶ میلیون کیلومتر مربع است. مساحت کوچکی از کشور قزاقستان را نوار ساحلی تشکیل داده و بقیه قسمتهای آن خشکی است، قزاقستان با کشورهای روسیه، چین، ازبکستان و قرقیزستان مرز مشترک دارد. جمعیت این کشور حدود ۱۸ میلیون نفر است که در مقایسه وسعت آن جمعیت کمی میباشد.
۱۰.الجزایر (Algeria)
الجزایر (Algeria) در رتبه دهم فهرست بزرگترین کشورهای جهان قرار گرفته است، این کشور عربی با وسعتی در حدود ۲.۳ میلیون کیلومتر مربع در قاره آفریقا قرار دارد و پهناورترین کشور قاره سیاه است. حدود ۹۹ درصد جمعیت کشور الجزایر در قاره آفریقا مسلمان هستند، بیش از ۴۳ میلیون نفر مسلمان در کشور الجزایر زندگی میکنند که اغلب آنها سنی هستند.
این کشور مرز مشترک با کشورهای لیبی، نیجر، مالی، مراکش و موریتانی دارد و مساحت کوچکی از کشور الجزایر را نوار ساحلی تشکیل داده است. این کشور عرب زبان در طول تاریخ شاهد فراز و نشیبهای بسیاری را هم در طول تاریخ پشت سر گذاشته است.