پس از فتح ایران توسط یونانیان آمورش و پرورش و رشد فرهنگی در ایران زمین رو به افول رفت و آتشکده ها و دیگر مکان های آموزشی ویران گشت و فرهنگ و آداب رسوم یونانی در ایران ترویج یافت.
با روی کار آمدن حکومت ایرانی تبار اشکانیان مجددا خط و زبان پهلوی رایج و آتشکده های زرتشتی دوباره رونق یافت. که مختص طبقه اشراف و شاهزادگان و دبیران بود.
زبان پارتیان پهلوی و خطشان آرامی،یونانی،پهلوی و میخی بود.
اشکانیان در اوایل حکومت خود از زبان یونانی در نگارش کتیبه ها و بر روی سکه ها استفاده می کردند اما به مرور زمان از اواخر قرن اول ميلادي استفاده از زبان يونانی كنار نهاده شد و زبان پارتی جايگزينش شد.
اشكانيان بر روی پوست آهو مينوشتند. از جمله سه نوشته مربوط به دوران پادشاهی اشکانیان در اورامان كردستان كشف شده است كه هر سه بر پوست آهو نگارش يافته است و دو برگ آن به خط يونانی و سومي به زبان پهلوی و خط آرامی مي باشد البته اشكانيان از كتان و پاپيروس نيز جهت نگارش استفاده ميكردند.
پارتيان به سبب ايرانی بودن و گرايش داشتن به سنت های كهن كوشش داشتند تا نهاد های آموزش و پرورش را به سبک پيشين زنده نمايند به گونه ای كه در نيمه دوم حكومت اشكانی آتشكده ها رونق بسيار يافتند و آموزش و تعليم به توسط مغان استحكام نسبی يافت و حتی برای گروه های اشراف و خاندان برگزيده آموزشگاه هايی داير گرديد.
اشكانيان به جوانان خود سوارکاری و تيراندازی و شيوه های مختلف جنگ را می اموختند و به طور كلی ميتوان اذعان داشت تربيت آنها متناسب با احتياجات وطن بود. البته اشكانيان خواندن و نوشتن نيز می آموختند ولی اين امر مختص طبقات اشراف و ممتاز جامعه بود.
مطالبی که در زمان اشکانیان آموزش داده می شد: علوم ديني، خواندن و نوشتن، حساب، علم الاشيا و دروس علمی مانند كشاورزی، و البته لازم است ذكر گردد كه اشكانيان نيز مانند هخامنشيان در روش تدريس به جنبههاي عملي آموزش توجه ويژه داشتند و حتی به هنگام ضرورت معلم شاگرد را تنبيه مينمود.