مهدی رسول پناه مدیرعامل پیشین پرسپولیس در گفتگو با ورزش دات آنلاین در رابطه با پولی که از خصوصی سازی وارد پرسپولیس شد گفت: همانطور که میدانید به هر باشگاه مبلغی بالای ۳۰۰ میلیارد وارد شد و این پول مردم بود و برای افزایش سرمایه، مردم این سهامها را تهیه کردند و باشگاه موظف بودند طبق گزارش توجیهی که داشت، بر اساس دستور کمیته مصارفی که مسوولیتش با قربان زاده بود، پول را هزینه میکرد و ۱۰۰ میلیارد از این پولها بدهی برای بود، ۱۰۰ میلیارد هم برای سرمایه گذاری و الباقی برای باشگاه. با این وجود متاسفانه نه تنها بدهیها کامل داده نشد، بلکه همین پول هم به دین و تعهد شد. به غیر از این هم باشگاه وامهایی برای هزینه کردها گرفت و متاسفانه پرسپولیس با بدهیهای بزرگی روبرو شد.
وی افزود: هیئت مدیره استقلال دارد و بر اساس قانون شرکتها، هیئت مدیره مسوول همه چیز است و وقتی هیئت مدیره چیزی را مصوب میکند، مدیرعامل هم هزینه میکند اما چون این شرکتها در حال واگذاری هستند، بر اساس چیزی که من متوجه شدم، قربان زاده رییس کمیته مصارف برای شفافیت هزینه کردها بود اما متاسفانه میبینیم که نهایت امر با چه وضعیتی روبرو شد و پرسپولیس با یک ابر بدهی روبرو شده است. من سوالم اینجاست؛ کسانی که قصد ورود به مدیریت باشگاه را دارند، آیا در جریان این مسایل هستند؟ فردا نیایند و بگویند ما نمیدانستیم چه شد.
رسول پناه در ادامه صحبتهایش تاکید کرد: در نتیجه این بحث خصوصی سازی متاسفانه انگیزه درآمدزایی را کاهش داد و مدیران در انتظار ورود یک پول ماندند تا پول بیاید و هیچ کار مالی دیگری نکردند. به جز این، باشگاه هارا گران کردند و مدیران با خود گفتند پول که میآید پس ما قیمت هارا با دست و دلبازی بیشتری ببندیم. متاسفانه باشگاه با یک ابربدهی بزرگ مواجه شد و برخی با وام اداره کار خود را پیش میبرند!
وی درباره این بدهیها تصریح کرد: نمیدانم که چه کسی قرار است این وامهارا در زمان سررسید پرداخت کند و به قولی مدیران از کیسه خلیفه میبخشیدند! برای چه به مشاور حقوق میدادند؟ من در زمان خودم هیچ مشاوری نداشتم و تمام درآمدزایی ما از برند پرسپولیس بود. هیچ کس به ما کمک نکرد و همه هم میدانند. واقعا اکنون پرسپولیس با توجه به این موفقیتها در اوج است و باشگاه باید درآمدزایی کند. باشگاه یک بنگاه اقتصادی است. آیا مدیران این کار را کردند؟ پرسپولیس اکنون قهرمان همه جامها شده که جای افتخار دارد اما باشگاه چه درآمدزایی داشت؟ مدیران بیایند و در یک گزارش مالی هزینهها و درآمدها را نشان دهند.
مدیرعامل پیشین پرسپولیس درباره ادعای مدیران مبنی بر وجود شفافیت گفت: برخی میگویند ما شفافیت داریم. شفافیت اصلا یعنی چه؟ شفافیت یعنی بگویید پولها چگونه هزینه شده و انتشار گزارش هزینه کرد یعنی شفافیت. اکنون بازیکنی برای پرسپولیس گرفتهاند که حدود ۶۰ میلیارد برای باشگاه آب خورده است، چه کسی این پول را میدهد؟ آن بازیکن چقدر بازی کرد؟ این پول هارا از کجا در میآورید؟ آیا مدیران آینده برنامهای برای رفع بدهیها و درآمدزایی دارند؟ به عقیده من مدیران باشگاه و سازمان خصوصی سازی باید پاسخگو باشند.
رسول پناه درباره دلیل عدم حضور نمایندگان سهامداران خصوصی در مجامع عنوان داشت؛ یکی از ایراداتی که ما میگرفتیم همین بود. بحث شفافیت مجامع مهم است و این مجامع باید در جامعه شفاف سازی میشد. اول اینکه اینها آمدند و ۱۰٪ افزایش سرمایه دادند که سهام پرسپولیس و استقلال فروخته نشود. به نظر من با این نوع فروش، دوستان قصد دارند مجامع را کنترل کنند و بحثی که پیش آمده بین وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی برای انتخاب هیئت مدیره، باید بگویم که متولی اصلی ورزش بدون شک وزارت ورزش است اما چون این شرکتها در حالی واگذاری هستند، وزارت امور اقتصاد و دارایی متولی میشود که آن هم به سازمان خصوصی سازی وکالت داده است. اکنون این که قصد دارند ترکیبی از نمایندگان هر طرف برای هیئت مدیره بچینند، آیا یک خطر بزرگی برای باشگاهها نیست که دو دستگی در هیئت مدیرهشان ایجاد شود؟ فکر کنید ۳ تا را یکی انتخاب کند و ۲ تا را دیگری، قاعدتا آن ۳ نفر قدرت انتخاب مدیرعامل را دارند و به نوعی دو دستگی در ارکان پایینتر باشگاه ایجاد میشود. همان وقتی که وزارت ورزش تمام اعضا را انتخاب میکرد هم دو دستگی ایجاد میشد، اکنون که خیلی آشکارا این کار را خواهند کرد و باید هر دو نهاد مدیریت کرده و حواس خود را نسبت به چنین موضوعی جمعتر کنند.
مدیرعامل پیشین پرسپولیس درباره افرادی که باید در هیئت مدیره دو باشگاه حاضر باشند خاطرنشان کرد: اولا باید مدیرانی بیایند که به بدهیها واقف و آگاه باشند، دوما باید به مدیریت آشنا باشند و سوما به عقیده من هیچ مدیرعامل خبرهای جرئت نمیکند چنین خطری را بپذیرد و قبول مسوولیت کند چه در استقلال و چه در پرسپولیس، مگر با تزریق پول. دو باشگاه با بدهی بزرگ مواجهاند و درآمدزایی ندارند، این یک خطر بزرگ است. مثلا برخی قراردادهای پرسپولیس برای فصل آتی باید تمدید شود و این یعنی قراردادهای جدید با قیمتهای بالاتر که مبلغی از آن به صورت پیش پرداخت در تعهدات باشگاه است. من با تجربه حضور در پرسپولیس میدانم که این تعهدات یعنی چه اما نمیدانم با این بدهیها چطور قرار است آقایان کار کنند؟ آنها باید پاسخگو باشند نه من.
رسول پناه درمورد قانون سقف قراردادها که به تازگی تصویب شده است، بیان داشت: من این قانون را در یک جمله توصیف میکنم؛ این قانون نپخته است. یعنی به نظرم باید اول چکش کاری میشد، معایب و مزایای آن سنجیده میشد و شفاف سازی در این قضیه نشده است و باید حتی باشگاهها، مدیران باشگاهها و کارشناسان ورزشی در ابتدا نظر خود را نسبت به این قانون میدادند و بعد درباره آن تصمیم گیری میشد.
مدیرعامل پیشین پرسپولیس در واکنش به اینکه آیا به فوتبال باز خواهد گشت یا نه، عنوان داشت: من فعلا خارج از فوتبال هستم اما هرجا که نیازی باشد شاید ورود پیدا کنم. البته فعلا قصدی ندارم اما برای پرسپولیس حتی به عنوان یک هوادار هم هر کمکی بتوانم میکنم، نه فقط اینکه در بحث مدیریتی حاضر شوم.
انتهای پیام/