دکتر ناصر ملکپور فوق تخصص جراحی : همه افراد چاق کاندیدای مناسب برای جراحی چاقی نیستند،
در حالیکه عده ای از مردم به دنبال ورزش و تناسب اندام هستند برخی دیگر به دلایل مختلف نظیر بیماریها، عادات غلط رژیم غذایی و یا برعکس دسته اول با کم تحرکی دچار افزایش وزن میباشند که این افزایش وزن از چند کیلو گرم تا بیش از ۱۰۰ کیلوگرم هم میرسد.
دکتر ناصر ملکپور علمداری فوق تخصص جراحی معتقد است افرادیکه دارای اضافه وزن معمولی بین ۱۰ الی ۳۰ کیلوگرم هستند بایستی با ورزش و تغذیه مناسب و بررسی هورمونهای بدن توسط پزشک متخصص غدد به وزن استاندارد برسند و اینطور نیست که یک شخص با افزایش وزن حدودا ۱۰ کیلوگرمی به دنبال جراحی های چاقی اعم از اسلیو ، بایپس معده و ...باشد، ضمن آنکه افرادیکه حتی دچار افزایش وزن های بسیار زیاد می باشند هم باید در وهله اول با ورزش و تغذیه مناسب به دنبال تناسب اندام باشند ولی اگر به جایی رسید که ادامه روند کاهش وزن میسر نبود به دنبال جراحی های چاقی نظیر اسلیو و بایپس معده تحت نظر یک پزشک آگاه و با تجربه بروند.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی چاقی هستند ؟
این پزشک فوق تخصص جراحی چاقی بیان داشت : افرادی که شاخص توده بدنی یا BMI آنها بیشتر از ۴۰ واحد است، یا در کنار شاخص توده بدنی بالای ۳۵ دچار بیماریهای مرتب با چاقی مثل فشار خون بالا،استئوارتریت مفاصل،دیابت و آپنه و… شدهاند، کاندیدای مناسبی برای جراحی های چاقی هستند.
برای این افراد توصیه می شود جهت تحمل بهتر جراحی از یکماه قبل از جراحی چاقی ورزشهای سبک مثل پیاده روی را شروع کنند واز حدود یکماه بعد از جراحی اسلیو یا بایپس معده، تحت نظر مربی آگاه به تمرینات بدنسازی بپردازند تا علاوه بر کاهش وزن مناسب،به تناسب اندام و حفظ عضلات بهتری دست یابند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درخصوص جراحی های چاقی اظهار داشت : در مجموع روشهای جراحی چاقی به منظور رسیدن به این سه هدف انجام میشوند:
کاهش حجم معده (حلقه معده،اسلیو)
ایجاد سو جذب (بایپس معده)
ترکیب این دو (دئودونال سوییچ)
بهترین روش جراحی چاقی کدام است؟
به طور کلی نمیتوان تعیین کرد که کدام یک از روشهای جراحی های چاقی بهتر و کدام بدتر هستند. این شیوهها هر کدام مزایا و معایبی دارند، با ریسکها و فرصتهای گوناگونی همراه هستند و نیاز است که با بررسی دقیق عادات غذایی افراد،نتایج اندوسکوپی و تشخیص پزشک انتخاب شوند.
پس از اینکه تمام روشهای رژیم غذایی، ورزش، و روشهای دیگر غیر تهاجمی را امتحان کرده و پاسخی دریافت نکردید، میتوانید به پزشک جراح چاقی این حوزه مراجعه نموده و با کمک ایشان بهترین روش جراحی چاقی متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید.
آیا جراحی چاقی برای بیمار عوارض دارد؟
جراحی چاقی مثل هر عمل جراحی ممکن است عوارضی مثل خونریزی،نشت از محل جراحی،امبولی ریه… داشته باشد که شما می توانید با انتخاب پزشک مجرب و رعایت نکات توصیه شده احتمال بروز انها را به حداقل برسانید.
آنچه باید بدانید این است که خطرات جراحی چاقی کمتر از چاق بودن بیش از حد است.
چاقی خطر بسیاری از بیماری ها همچون آرتروز، فشار خون بالا، سکته قلبی و مغزی را افزایش خواهد داد. علاوه بر این، آمار مرگ و میر زودرس در افرادی که جراحی چاقی انجام داده اند، با کاهش چشمگیری همراه است.
دکتر ناصر ملکپور فوق تخصص جراحی چاقی میگوید پس از عمل هر کدام از علایم زیر را داشتید فورا به پزشک خود مراجعه کنید:
١. تب،لرز
٢.درد شكم غير عادي
٣.تپش قلب
٤.افت فشار خون
٥.تنگي نفس
۶. تورم اندام تحتانی
پایان