نفرات داوطلب شده برای انتخابات ریاست فدراسیون کشتی مشخص شدهاند.
به گزارش طرفداری؛ مهلت قانونی ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست فدراسیون کشتی پس از ۱۰ روز کاری، روز گذشته رسماً به پایان رسید تا مراحل مربوط به بررسی مدارک موردنیاز از سوی دبیرخانه انتخابات فدراسیون کشتی برای ارائه به وزارت ورزش و جوانان و سپس مراجع ذیصلاح نظارتی از امروز آغاز شود.
با توجه به این که مهلت قانونی ریاست علیرضا دبیر، رئیس فعلی فدراسیون تا ۲۶ تیرماه به پایان خواهد رسید و در تابستان پیشرو تیمهای ملی کشتی مسابقات مهمی نظیر رنکینگهای اتحادیه جهانی، رقابتهای قهرمانی جهان و نهایتاً بازیهای آسیایی را در پیش خواهند داشت؛ ثبتنامها با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان و در موعد قانونی خود به سرانجام رسید.
در حالی که بسیاری پیشبینی میکردند رئیس فعلی فدراسیون با توجه به چالشهای جدی اخیر خود با وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک بر سر مسائل مالی در انتخابات شرکت نکرده و ریاستش بر کشتی را در همان مدت ۴ ساله به پایان برساند، دبیر بهعنوان نخستین کاندیدا وارد کارزار انتخاباتی شد و ثبتنام خود را تمکیل کرد.
با وجود این که فرسایش کار اجرایی در کشتی پیش از این باعث شده بود تا دبیر چند بار اعلام کند که برنامهای برای حضور در انتخابات ندارد، بنا بر درخواست کارکنان فدراسیون کشتی و حتی تکمیل و جمعآوری مدارک دبیر توسط آنان، رئیس فدراسیون همان روز نخست خودش را کاندید کرد و سپس برای جراحی پای راست خود به اتاق عمل رفت.
با درنظر گرفتن اظهارات اخیر رئیس فدراسیون کشتی درباره عدم میل به استعفا و نکوهش این امر، بعید بهنظر میرسد که علیرضا دبیر بخواهد به نفع کسی یا حتی بدون ائتلاف انتخاباتی، از کارزار ریاست دوره دوم فدراسیون کنار بکشد. دبیر در این مسیر اما حداقل یک و حداکثر ۳ رقیب جدی را مقابل خود خواهد داشت.
عباس جدیدی، قهرمان اسبق جهان و نایبقهرمان المپیک بههمراه حمید بنیتمیم، نایبرئیس و سرپرست پیشین فدراسیون کشتی و مدیرکل ورزش و جوانان فعلی استان خوزستان و عبدالله عزیزی، رئیس معزول هیأت کشتی استان تهران که پیش از این از حامیان جدی دبیر برای ورود به انتخابات فدراسیون کشتی بوده؛ از مهمترین رقبای قهرمان المپیک ۲۰۰۰ سیدنی هستند.
مصطفی میرزایی رئیس سابق هیأت کشتی استان اصفهان، جمشید خیرآبادی رئیس هیأت کشتی استان کردستان، امید شایگان رئیس هیأت کشتی استان مازندران، مریم ارمآبادی داور بینالمللی کشتی، حمید سیفی و سعید کولیوند از قهرمانان و مدیران سابق فعال در کشتی نیز از جمله کسانی هستند که در این گود رقابتی ۱۵ نفره اعلام کاندیداتوری کردهاند.
بهطور قطع اعلام آمادگی و تکمیل مدارک افراد فوق، لازمه حضور قطعی آنان در انتخابات نیست چرا که نتایج نهایی بررسی مدارک، صلاحیت مدیریتی و سپس اهلیت نظارتی که بهترتیب توسط دبیرخانه انتخابات فدراسیون، وزارت ورزش و جوانان و نهایتاً مراجع ۴گانه قضایی و نظارتی مورد تقفد قرار خواهد گرفت، روشنگر نفرات نهایی انتخابات فدراسیون کشتی خواهد بود.
بدون تردید اما رقابت دبیر با جدیدی، بنیتمیم و عزیزی که از شاخصترین افراد ثبتنام کرده تاکنون هستند، از جنجالیترین و موردانتظارترین جدالهاست. قهرمان جهان و المپیک که اکنون بر مسند قدرت نشسته، تجربه رقابت با حمید بنیتمیم را در انتخابات ۱۳۹۸ فدراسیون داشت و البته که عباس جدیدی نتوانست به انتخابات دوره گذشته برسد.
جدیدی که همراه با دبیر سابقه عضویتی مملو از جنجال و درگیری با وی در شورای اسلامی شهر تهران را در کارنامهاش میبیند، در انتخاباتی که به ریاست رسول خادم منجر شد، اظهاراتی جنجالی و حاشیهساز را پشت تریبون از خود به یادگار گذاشت. روز گذشته هم جدیدی پس از یک بار حضور در حوالی فدراسیون و خروج از محل و مجدداً بازگشت به دبیرخانه فدراسیون، به نوعی با تردید به عنوان نفر آخر پا به انتخابات گذاشت.
عبدالله عزیزی هم که در دوره گذشته از حامیان اصلی دبیر بود، بنا بر اتفاقات هیأت کشتی تهران و افول شدید کشتی پایتخت، به مغضوب رئیس فدراسیون تبدیل شد تا این بار در قامت دشمن شماره یک دبیر و مدعی ریاست بر فدراسیون وارد گود انتخاباتی شود و حتی احتمال ائتلاف وی با یکی از ۳ ضلع مثلث مقابل رئیس فدراسیون وجود داشته باشد.
عملکرد قابل دفاع و مورد قبول علیرضا دبیر در بحث ساختوساز کمپ تیمهای ملی کشتی، خانههای کشتی، فدراسیون کشتی و بازگردانی کشتی استانها به چرخه پیشرفت و زایش با تغییرات گسترده در ترکیب هیأتهای استانی و شارژ مالی از راههایی بهغیر از محل تحصیل منابع وزارتی، باعث آن شده تا قهرمان سابق المپیک بخت اصلی تمدید ریاست لقب بگیرد.
در سمت مقابل اما برخی حواشی علیه دبیر که در چند ماه اخیر شدت پیدا کرده، میتواند تنها پاشنه آشیل رئیس فعلی فدراسیون باشد که البته باید درنظر داشت طبق اساسنامه فدراسیون کشتی، رؤسای هیأتها مهمترین رکن تأثیرگذار در مجمع هستند و بعید بهنظر میرسد که مدیرانِ خود دبیر بخواهند علیه وی جبهه گرفته و به جناح مقابل وی رأی بدهند.
در انتخابات سال ۱۳۹۸، عبدالمهدی نصیرزاده که اکنون عضو هیأترئیسه فدراسیون کشتی و رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورشاندام هم هست، جدیترین رقیب علیرضا دبیر بود که انتخابات را هم با رأی قابلقبولی به دور دوم کشاند اما فقدان چنین پتانسیلی در وهله نخست ثبتنام انتخابات ۱۴۰۲، شانس دبیر برای بقا در کرسی ریاست را افزایش داده است.
پیشبینیهای فعلی در صورت تأیید صلاحیت نفرات شناختهشده بدون ایجاد هر گونه حاشیه و ماجرا، انصراف رؤسای هیأت کاندیدا شده از انتخابات به نفع دبیر و رقابت رئیس فدراسیون با همتیمی سابق خود در تیم ملی کشتی آزاد خواهد بود که در این صورت، دبیر برای ۸ ساله شدن ریاست بر فدراسیون و تحقق سند راهبُردی مطلوب کار سختی را در پیش نخواهد داشت.