دستیار سابق پژمان درستکار در تیم ملی کشتی آزاد به انتقاد از نتیجه ایران در مسابقات قهرمانی آسیا پرداخت.
مصطفی میرعمادیان، مربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در گفتوگو با طرفداری پیرامون عنوان سومی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات قهرمانی آسیا اظهار داشت:
بعضی جاها مثل همین مسابقات هستند که کادرفنی و فدراسیون باید هزینه بدهند. یک جاهایی هست که کادرفنی درباره ترکیب تیم تصمیم گرفته که باید پاسخگو باشد؛ یک جایی هم هست که چرخه انتخابی وجود داشته و ملیپوشان بر اساس آن برای یک مسابقه تعیین شدهاند که این نشان میدهد همه چیز بر گردن کادرفنی هم نیست.
وی در ادامه بیان داشت:
باید این موضوع را هم درنظر داشته باشیم که بخشی از تیمی که به مسابقات آسیایی رفت، جوان بود و بسیار کمتجربه. درست است که به علت وجود چرخه انتخابی، انتخاب ملیپوشان تا حدی از ید کادرفنی خارج شده اما بالاخره سرمربی تیم ملی باید پاسخگوی این نتیجه باشد. این هم نباید باشد که عدالت را رها کنیم، سلیقهای تصمیم گرفته و به دور از اتفاق نظر و دستورالعملها پیش برویم.
میرعمادیان درباره مهمترین مشکل تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات قزاقستان گفت:
نباید روی این نتایج سرپوش بگذاریم؛ وقتی کشتیگیران کمتجربه هستند و جوان، افراد باتجربه باید آنها را کوچ کنند و کنارشان باشند. اینها مثل حسن یزدانی و امثال او نیستند که حتی بدون نیاز به کوچ کنار تشک بتوانند نتیجه بگیرند و قهرمان شوند؛ جوانترها در چنین مواقعی که کار گره خورده و عقب هستیم، نیاز به یک مربی باتجربه و عنواندار دارند که بتواند آنها را کمک کرده و اصطلاحاً کار را در بیاورد. ما ۳ کشتی را در همین مسابقات آسیایی در ثانیههای پایانی از دست دادیم. کشتیهای اوزان ۷۴، ۷۹ و ۱۲۰ ما در لحظات آخر از دست رفت.
وی در واکنش به این که راهکار برونرفت از این موضوع چیست، عنوان داشت:
ما حتی کشتی علیرضا کریمی را هم به همین اتفاقات باختیم. برای امثال ارشک محبی خوب نیست که ۱۰ هیچ به یک کشتیگیر ژاپنی ببازد و کنار برود. بهنظر من باید یک تبصرهای در چرخه انتخابی تیم ملی قرار بدهند که سرمربی و کادرفنی هم حق و اختیار انتخاب و تغییر داشته باشند. چرخه که وحی منزل نیست؛ هم باید کادرفنی تقویت شود و هم تدبیری در چرخه ایجاد کنیم.
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران در مورد بیتجربگی شاگردان پژمان درستکار تصریح داشت:
سال گذشته وقتی میخواستیم به مسابقات آسیایی برویم، ۳ کشتیگیر داشتیم که تا به حال سوار هواپیما نشده بودند. من از درستکار خواستم که اینها را به تورنمنت دانکلوف ببریم تا ترسشان بریزد. در آن تورنمنت بچهها روی تشک بدنشان میلرزید اما وقتی در آن جا کشتی گرفتند، در فضای مسابقه بینالمللی حاضر شدند و توانستند در آسیایی نتیجه بهتری بگیرند. امسال هم ۴ کشتیگیر داشتیم که برای اولین بار ملیپوش شدهاند.
وی در تشریح بیشتر این مسئله گفت:
باید به این موضوع هم توجه میشد که هم بر اساس چرخه انتخابی و هم بر اساس شرایط موجود، این بچههای جوانتر حداقل یک تورنمنت خوب ببینند و سپس به قزاقستان اعزام شوند. برای ما این رتبه سومی آسیا خوب نیست. بچهها زحمتشان را کشیدهاند اما در مسابقات مهم که مثل پیشانی تیم ملی و فدراسیون است، نیاز به مربی بزرگ و مهم در جایگاه کوچ داریم. یک آدم باتجربه باید به کادرفنی تیم ملی اضافه شود تا مشکلات این چنینی پیش نیاید. ما ۲۹ سال قهرمان آسیا بودهایم و باید برای این موضوع در همان روز نخست یک اتاق بحران شکل میگرفت تا در روز دوم چنین اتفاقاتی رخ ندهد.
میرعمادیان در رابطه با دیگر مسائلی که از نظرش باعث نتیجه غافلگیرکننده تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات قهرمانی آسیا شده، اذعان داشت:
من فکر میکنم کادرفنی آن نزدیکی و صمیمیت موردنیاز را با بچههای تیم ملی نداشت. پس از المپیک ۲۰۲۰ توکیو و در آستانه مسابقات ۲۰۲۱ نروژ، من با کامران قاسمپور و حسن یزدانی شب و روزم را گذراندم و با هم تا حدی زندگی میکردیم که مانند پدر و فرزند شده بودیم. همهجا اعم از تمرین، تفریح، استخر، سونا، رستوران و ... را من با کامران و حسن بودم تا آن نزدیکی شکل بگیرد که نتیجهاش را هم با ۲ مدال طلا در مسابقات جهانی گرفتیم. اردوی بچههای آسیایی امسال هم با اردوی بزرگسالان مشترک بود که خواه یا ناخواه، کادرفنی با بچههای اصلی ارتباط و نزدیکی بیشتری داشتند و در کل آن اتمسفر لازم در اردوی تیم ملی شکل نگرفت.
وی راجع به شکست اعضای سنگینوزن تیم ملی در قزاقستان خاطرنشان ساخت:
باید قبول کنیم از نظر سنوسالی، موعد افت امثال مجتبی گلیج، محمدحسین محمدیان، یونس امامی و چند نفر دیگر رسیده و حتی حسن یزدانی هم دیگر آن حسن ۲۴ ساله نیست. الان فقط ۲ کشتیگیر سرحال و آماده داریم؛ کامران و رحمان. باید این کشتیگیران با شرایط ویژه تمرینی و مناسب سن و شرایطشان پیش بروند تا آسیبی ندیده و بهترین نتیجه را بگیرند. امیررضا معصومی هم البته که تجربه لازم و کافی در تقابل با کشتیگیران بزرگ خارجی را نداشت و تنهاش به تنه آنها نخورده بود. امیررضا هنوز خام است و زیاد جا دارد، جای نگرانی درباره او نیست.
این مربی سازنده کشتی استان مازندران در خصوص نگرانی اصلیاش تا مسابقات آینده تأکید داشت:
نگرانی اصلی من این است که ظرف ۴ یا ۵ ماه آینده، ۲ مسابقه سنگین و مهم به فاصله یک هفته تا ۱۰ روز در پیش داریم؛ یکی مسابقات جهانی صربستان و دیگری هم بازیهای آسیایی. اگر مانند همین مسابقات قهرمانی آسیا پیش برویم، خب شرایط بحرانی و نگرانکننده است. ما به ۲ تیم خیلی خوب و نزدیک به هم نیاز داریم تا در هر ۲ مسابقه بتوانیم نتیجه موردنظر را بگیریم و از حیثیت کشتی ایران دفاع کنیم.
میرعمادیان در پایان گفت:
باید تمهیداتی برپا شود تا یک تیم دیگر درست نزدیک به تیم اصلی داشته باشیم. این تیم آسیایی فاصله زیادی با تیم اصلی ما داشت. فشار در تابستان و پائیز آینده بسیار بالاست و گزینشی المپیک را هم در پیش داریم که کارمان اصلاً ساده نیست. دیگر نباید وارد بازی با وزن ستارههایمان مانند رحمان عموزاد شویم چون رحمان باید فقط برود و طلای جهانی بگیرد. باید سعی کنیم پشتیبانان خوبی برای این تیم اصلی بسازیم که مشکلی پیش نیاید. فضای المپیک است و شرایط هم پرفشار، باید با ۲ تیم آماده و تغییرات در کادرفنی، مهیای روزهای سخت سال بشویم.