انتخابات فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد اما امکان دارد خطرات جدی این فدراسیون را تهدید کند.
به گزارش طرفداری، مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک روز چهارشنبه (24 اسفند 1401) برگزار و در نهایت عابد حقدادی به عنوان رییس جدید این فدراسیون انتخاب شد. عابد حقدادی، زهرا اینچه درگاهی، مقداد قلندرپور، حبیب نوظهوری و علی خسروی نامزدهای ریاست فدراسیون بودند و یوسف الطبا هم از کشور سوریه به عنوان نماینده فدراسیون جهانی ژیمناستیک در محل برگزاری انتخابات حضور داشت.
سید محمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان و آرش فرهادیان مدیرکل امور مشترک فدراسیونها وزارت ورزش و جوانان نیز در مجمع حاضر بودند؛ این در حالی است که نتایج احراز صلاحیتها تا زمان آغاز مجمع اعلام نشد و حتی یکی از کاندیداها حین برگزاری مجمع متوجه شد اجازه حضور در انتخابات را ندارد!
وقتی زهرا اینچه درگاهی رییس پیشین فدراسیون ژیمناستیک متوجه شد تایید صلاحیت نشده به همراه تعدادی از اعضا، مجمع را ترک کرد. در اساسنامه صراحتا قید شده شرط برگزاری انتخابات، حضور دو سوم اعضای مجمع است؛ در حالی که ۲3 نفر از اعضا مجمع را ترک کردند و مجمع از رسمیت افتاد اما پولادگر، مجمع را با تبصره نصف به علاوه یک برگزار کرد.
البته این اتفاق تنها تخلفی نبود که در مجمع فدراسیون ژیمناستیک رخ داد. انتخابات با اساسنامه وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، نه اساسنامه جهانی و در واقع نماینده فدراسیون جهانی نیز بنا بر ادعای رییس پیشین فدراسیون، به نوعی فریب خورد. الطبا هرچند در پایان، انتخاباتی که تعدادی از خبرنگاران پشت در ماندند و اجازه ورود به مجمع پیدا نکردند را تایید کرد اما هم نامه معترضان به دست او رسید و هم اعلام کرد هرچه در مجمع رخ داده را به اطلاع فدراسیون جهانی میرساند.
همچنین طبق اساسنامه، نماینده وزارت ورزش نه رییس مجمع است و نه حق رای دارد ولی پولادگر هم ریاست مجمع را بر عهده داشت و هم رای خود را به درون صندوق انداخت؛ تخلفی آشکار که اگر برای فدراسیون جهانی محرز شود، تعلیق انتخابات نزدیکترین گزینه به فدراسیون ایران خواهد بود.
نکته قابل تامل دیگر اینکه عابد حقدادی سرپرست منصوب وزارت ورزش در دور اول 18 رای آورد و در دور دوم نیز 20 رای در سبد خود داشت؛ در حالی که 22 تن از اعضا همراه با اینچه درگاهی، مجمع را ترک کردند؛ یعنی رییس پیشین به صورت بالقوه آرای بیشتری از رییس جدید داشته و آرای رییس منتخب وزارت ورزش در نقطه صفر از اینچه درگاهی کمتر بوده است.
اینچه درگاهی در این باره اظهار داشت:
در مجمع اعلام کردند انتخابات طبق اساسنامه وزارت ورزش برگزار میشود اما مترجم برای ناظر فدراسیون جهانی چیز دیگری را ترجمه کرد و گفت: انتخابات طبق اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک برگزار میشود.
وی ادامه داد:
من نسبت به این موضوع معترض شدم و با زبان انگلیسی گفتم مترجم امانتداری را رعایت نمیکند. پولادگر گفت انگلیسی صحبت نکنم چون این کارم توهین به مجمع است. من هم گفتم اعتمادی به مترجم شما نیست.
رییس پیشین فدراسیون ژیمناستیک تصریح کرد:
طبق ماده ۱۸.۱ اساسنامه فدراسیون و ماده ۱۵.۱ اساسنامه وزارت ورزش، حضور دو سوم اعضای مجمع در زمان رایگیری لازم است. قبل از شروع انتخابات، ۲۳ نفر از مجمع بیرون آمدیم و نامههایش موجود است. در مجموع اعضای مجمع ۴۸ نفر بودند. مجمع از رسمیت خارج شد اما ادامه دادند. انتخابات باید لغو میشد و حالا هم باطل است.
اینچه درگاهی در بخشی از صحبتهایش هم نکتهای را بیان کرد که واکنش وزارت ورزش را به دنبال داشت. او گفت:
شاید به خاطر زن بودنم است که با حضورم در مجمع انتخابات مشکل دارند. من هم جزوی از مردم ایران هستم و حق دارم که خواهش قانونی کنم تا فرصت داده بشود و تکلیفم مشخص بشود. فکر میکنم به جای اینکه برای زنان دیگر کشورم الگو بشوم، برای آنها تبدیل به درس عبرت شدهام.
آرش فرهادیان مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی هم در پاسخ به ایسنا گفت:
در این خصوص باید نهادهای امنیتی نسبت به موضعگیری درگاهی ورود پیدا کنند که چنین ادعایی را مطرح میکند. وزارت ورزش چه زمانی مخالف حضور زنان در پستهای مهم بوده که این بار مخالفتی داشته باشد؟ در حال حاضر در خیلی از فدراسیونها زنان کاندیدای انتخابات هستند یا در سمتهای مهم حضور دارند. متاسفم برای او که در چنین شرایطی چنین موضعگیریهایی دارد.
با توجه به اتفاقاتی که رخ داد و مجمعی که معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان مدیریت کرد، این فدراسیون به سمت ابطال انتخابات و تعلیق پیش میرود، به ویژه اینکه طبق گفته اینچه درگاهی، ناظر فدراسیون جهانی اعلام کرده برگهای را امضا نخواهد کرد.