مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در خصوص بازگشت محمد بنا به کشتی صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، دو روز پیش حبیب اله اخلاقی دارنده مدال برنز جهان و مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در استان خراسان جنوبی حضور یافت.
اردوی تیم منتخب کشتی فرنگی نوجوانان استان خراسان رضوی زیر نظر حبیب الله اخلاقی دارنده مدال برنز جهان و مربی سابق تیم ملی به مدت دو روز در سالن شهید کوشه ای برگزار شد.
حبیب الله اخلاقی در خصوص حضورش در مناطق محروم خراسان جنوبی و آموزش کشتی به نوجوانان اظهار داشت:
بردن نام مناطق محروم شایسته مردمان سرزمین من نیست و با توجه به مردمان با استعدادی که در روستاها حضور دارند واژه کمبرخوردار مناسبتر از هر کلمهای است. زمانی که من در فدراسیون حضور داشتم ارتباطات خوبی را با هیأتهای کشتی استانها برقرار کردم که در این میان عباس سروری یکی از پرکارترین اعضای هیأت استانی است.
وی افزود:
در سال ۹۵ با اعتمادی که رسول خادم به من کرد به عنوان رییس انیسیتو فدراسیون کشتی انتخاب شدم و در آنجا تجارب بسیار زیادی را به دست آوردم و از بزرگان درسهای زیادی گرفتم. از همان زمان یادم است عباس سروری در خراسان جنوبی که مردم ارتباط زیادی با کشتی نداشتند دست به برگزاری مسابقات مختلف زد. بعد از آن هم کلاسهای مربیگری و داوری برگزار کرد، که در نوع خود قابل توجه بود. فعالیت عباس سروری باعث شد تا ما هم به بحث مربیان و داوران توجه بیشتری را داشته باشیم.
دارنده مدال برنز جهان در خصوص وضعیت کشتی استان خراسان جنوبی گفت:
این استان از سال ۹۵ به بعد که برنامههای مختلفی برای گسترش کشتی داشته است. پیشرفتهای بسیار زیادی را کرده است و وقتی در این استان حضور پیدا کردم این پیشرفتها را به چشم دیدم. در اسفند ماه مسابقات نوجوانان کشوری را در پیش رو داریم که انتظار زیادی هم از این نوجوانان نمیرود، اما پیشرفت بسیار خوبی را داشتند. در صدد این هستیم که قبل از شروع مسابقات نوجوانان کشور میزبان کشتیگیران نوجوان خراسان جنوبی در سالن میهن اسلامشهر باشیم.
اخلاقی در خصوص حس و حال خود درباره حضور در این استان و کار با این نوجوانان آن منطقه گفت:
من 2 روز صبح و بعد از ظهر با این نوجوانان تمرین و با آنها زندگی کردم. تمام این کشتیگیران را در سن خردسالی دیده بودم و بعد از چند سال دوباره آنها را دیدم. بعد از بازگشت از خراسان جنوبی دلتنگ این بچهها بودم حتی روز گذشته مربی آنها با من تماس گرفت و گفت بچهها هوای شما را دارند. این اتفاق بسیار خوبی است؛ سوای هر موضوعی ارتباط خوبی است که برای کشتیگیران میتواند به وجود بیاورد. چه بهتر که تمام کشتیگیران ما این ارتباط را با استانهای خودشان و مناطقی که کم برخوردار هستند، داشته باشد تا بتوانند بچههای این مناطق را خوشحال کنند.
وی در خصوص حضور محمد بنا و بزرگان کشتی در استان تهران عنوان کرد:
اینکه محمد بنا، اکبر فلاح، علیرضا رضایی و دیگر بزرگان آمدهاند تا در دل استان تهران فعالیت کنند اتفاق بسیار بزرگی است. این موضوع باید الگوی تمامی استانهای کشور باشد. کسانی که به هر نحوی ارتباطشان با تیمهای ملی قطع شده است و همکاری ندارند نباید از کشتی کنار بروند و باید در استانهای خود این انگیزه و علاقهمندی به کشتی را ببینند.
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی افزود:
به عنوان مثال محمدعلی گرایی که امیدوارم سالیان سال برای تیم ملی افتخار آفرینی کند اگر روزی از تیم ملی کنار رفت، کشتی را کنار نگذارد و در همان استان خود، کشتیگیران با استعداد را پرورش دهد. خیلی از کشتیگیران استان فارس شاید امروز الگویشان محمدعلی گرایی است که او باید بعد از کنار رفتن از تیم ملی به آنها توجه کند تا آنها هم خودی نشان دهند.
اخلاقی تصریح کرد:
ما در خیلی از مواقع دیدیم که چه کسانی که مربی بودند و چه کسانی که کشتیگیر بودند از تیم ملی که کنار رفتند کشتی را هم کنار گذاشتند و حتی در استانهای خود هم کار نکردند.
دارنده مدال برنز جهان در پاسخ به این سوال که محمد بنا میتواند الگوی سایر مربیان باشد تا بتوانند در استانهای خود به فعالیت در کشتی ادامه دهند، به فارس گفت:
امیدوارم این توجه در استانها هم صورت بگیرد هرچند زحمت کشتیگیران بر دوش مربیان سازنده است، اما وجود این بزرگان میتواند انگیزهای برای سایر مربیان و کشتیگیران باشد. محمد بنا با توجه به اینکه مربی قرن و بهترین مربی جهان بوده و آمده است تا کشتی را در استان تهران ادامه دهد. مربیان دیگر نباید به دنبال این باشند که من در تیم ملی بوده و اکنون در استان کار کنم؛ خودشان را از کشتی استان محروم نکنند. این اتفاق دو طرفه است که هم کشتی بر گردن ما حق دارد و ما هم و هم ما بر گردن کشتی حق داریم و باید این دین را ادا کنیم. امیدوارم دیگر بزرگان کشتی هم بیایند کمک کنند.
اخلاقی در پایان خاطرنشان کرد:
۱۵ اسفند ماه به عنوان رییس کمیته کشتی فدراسیون جهانی دانش آموزی به برزیل خواهم رفت تا مسابقات زیر ۱۵ سال دانش آموزی که در این کشور برگزار میشود را زیر نظر داشته باشم. این مسابقات المپیک دانش آموزی محسوب میشود. چرا که دانش آموزان کشورهای مختلف در ۲۰ رشته ورزشی با هم رقابت می کنند. بازدیدهای من هم برای این است که شرایط را بسنجیم تا مسابقات جهانی را در مردادماه سال آینده در ریو برگزار کنیم.