داوران ایرانی در مسابقات جام ملت های آسیا جوانان نقش پررنگی نخواهند داشت.
به گزارش طرفداری و به نقل از ورزش سه، بازی های مرحله نهایی زیر 20 سال آسیا از یكم الی هجدهم مارچ 2023 ( 10 الی 27 اسفند 1401 ) در تاشكند ازبكستان برگزار می شود و كنفدراسیون فوتبال آسیا اسامی كلیه برگزاركنندگان و عوامل اجرایی از قبیل: نمایندگان برگزاری مسابقه، افسران امنیتی، داوران و ... را به صورت رسمی اعلام کرد. نكته حاﺋز اهمیت در لیست اعلامی ای اف سی عدم حضور موثر نمایندگان ایران در بخشهای مختلف از جمله داوری است. بهطوریکه تنها نام فرهاد مروجی به عنوان كمک داور در این لیست دیده می شود، جاﺋیكه حضور داورانی از كشورهایی همچون هنگ كنگ، چین تایپه، بحرین، امارات، هند و... در این لیست پر رنگ است.
با توجه به حضور مهدی تاج در تشکیلات کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان نایب رئیس و هدایت الله ممبینی به عنوان یکی از اعضای کمیته داورانAFC انتظار می رفت، انتخاب های بیشتر از جامعه داوری ایران برای این مسابقات صورت گیرد و دست کم یکی از داوران ایرانی حاضر در لیست الیت برای قضاوت این بازی ها به عنوان داور وسط انتخاب شود که این انتخاب و سوت های خوب از سوی داور ایرانی می توانست، در سال های آینده داور ایرانی را نامزد قضاوت در بازی های مهمتر نماید، اما همانطور که اشاره شد شاهد هستیم که تنها یک کمک داور برای قضاوت بازی های جام ملت های آسیا در تاشکند انتخاب شده است. در حالی که مسابقات در یکی از کشورهای آسیایی میانه برگزار می شود و مهدی تاج به عنوان نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در بخش آسیای میانه انتخاب شده است.
نه فقط حضور داور ایرانی در این بازیها بلکه حضور نمایندگان ایران در سایر بخش ها هم بسیار کمرنگ است! بی تعارف با نگاه اجمالی به حوزه های دیگر اجرایی متوجه ضعف حضور نمایندگان ایرانی در بخش های مختلف می شویم. سالهای سال است که تنها مسعود مرادی و محسن ترکی به عنوان ناظر داوری در مسابقات بین المللی فعالیت می کنند و در بخش مدرسی هم جز معوصمه شکوری نفر جدیدی به این بخش اضافه نشده است. البته به تازگی رضا سخندان در بخش نظارت موفق به نمره های قبولی شده است اما به دلیل آشنا نبودن به زبان انگلیسی نتوانسته به عنوان مدرس انتخاب شود و به نظر میرسد فدراسیون فوتبال در ادامه مسیر باید در انتخاب افراد واجد شرایط برای حضور در فوتبال بین المللی به عنوان نماینده فوتبال ایران دقت بیشتر و انتخابهای بهتری داشته باشد تا مسابقات بین المللی در سطح آسیا با حضور نمایندگان بیشتری از ایران برگزار شود. حضور این ها در چنین مسابقاتی بی شک می تواند موجب انتقال تجربههای متفاوت به ایران شود که این می تواند همه جوره بر سطح کیفی فوتبال ایران در بخش داوری و سایر بخش ها تاثیر مثبت بگذارد.