در سال ۱۹۹۴ نسل کشی در رواندا رخ داد که به دنبال آن بین ۸۰۰ هزار تا ۱ میلیون نفر کشته شده و به ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار زن و دختر تجاوز شد.
🔵علت
دلیل اصلی این نسل کشی اختلاف بین دو قوم اصلی رواندا یعنی هوتو ها (۸۵ درصد) و توتسی ها (۱۴ درصد) بوده است.
🔵ریشه اختلاف
توتسی ها و هوتو ها در واقع یک قوم بودند. یک زبان و فرهنگ مشترک داشتند و در یک منطقه زندگی میکردند. تا قبل از استعمار رواندا توتسی ها اشراف رواندا محسوب میشدند و در طبقه اجتماعی بالاتری نسبت به هوتو ها قرار داشتند.
زمانی که بلژیک رواندا را مستعمره خود ساخت روندی را پیش گرفت که منجر به اختلاف شدید بین این دو گروه شد. بلژیکی ها با تفکیک این دو گروه از هم به هوتو ها می گفتند که رواندا مال آنها است و توتسی ها مهاجر بوده اند. بلژیکی ها بر اختلاف افکنی تاکید بسیاری داشتند و در کارت شناسایی هایی که صادر میکردند قومیت فرد را مورد تاکید قرار میدادند که توتسی است یا هوتو. در آموزش بلژیکی ها به بر برتری نژادی هوتو ها تاکید می شد.
این روند سال ها طول کشید و در این بین کشمکش های بسیاری رخ داد و بار ها اختلافات نژادی سبب درگیری هایی بین این دو گروه شد. سر انجام در سال ۱۹۹۴ با سقوط هواپیمای رئیس جمهور وقت رواندا که از قوم هوتو بود نسل کشی بزرگ آغاز شد.
هوتو ها این اتفاق را به توتسی ها منسوب کردند و خود را مجاز به نسل کشی و تجاوز به زنان توتسی دانستند.
🔵واکنش بلژیک
بلژیک تلاش قابلی برای جلوگیری از این اتفاق نکرد و برای در امان بودن نیروهایش به آنها گفت رواندا را ترک کنند.
🔵واکنش فرانسه
فرانسه به هوتو ها سلاح میفروخت و درآمد کسب میکرد.
🔵واکنش سازمان ملل
سازمان ملل میگفت این اتفاق نسل کشی نیست؛ تکذیب می کرد و منفعل و بی عمل ماند.
گفتنی است این اتفاق ۱۰۰ روز به طول انجامید و تقریبا روزی ۱۰۰۰۰ نفر و ساعتی ۴۰۰ نفر در هر ساعت و هر روز این مدت کشته می شدند.
🔺نتیجه گیری شما از این اتفاق چیست؟