وزارت ورزش و جوانان بهزودی تغییراتی در ساختار اداری خود خواهد داشت.
به گزارش طرفداری؛ در اواخر دوره نخست وزارت مسعود سلطانیفر بر ساختمان وزارت ورزش و جوانان و سپس دوره دوم او در دولت دوازدهم، بحث ادغام برخی معاونتها در یکدیگر به جهت سیاستهای چابکسازی و جلوگیری از فربهی ادارات دولتی به وجود آمد که این مهم در سال ۱۳۹۷ بالاخره صورت گرفت و تغییراتی انجام شد.
طبق این اقدامات، معاونت فرهنگی و معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در یکدیگر ادغام شدند تا عبدالحمید احمدی از معاونت فرهنگی به کرسی معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارتخانه برسد و غلامرضا شعبانیبهار هم پس از این ادغام، راهی فدراسیون تیراندازی با کمان شود و ریاست آن جا را برعهده بگیرد.
این ادغام اگر چه روح و نیت مناسب و کارآمدی را با خود به همراه داشت اما نحوه پیادهسازی تغییرات و انتصابهای انجام شده بهخصوص در صندلی معاون و ادارات کل زیرمجموعه این معاونت، انتقادهایی را در پی داشت و در نهایت هم به انفعال بیحدوحصر معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی انجامید.
با تغییر دولت و اعطای رأی اعتماد به سیدحمید سجادی از سوی مجلس شورای اسلامی به عنوان نخستین وزیر ورزشی وزارت ورزش و جوانان، این انتظار وجود داشت که معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی از آن خاموشی و کرختی همیشگیاش دربیاید و با جوانگرایی و چابکسازی، اتفاقات مثمرثمری در آن رخ بدهد که تاکنون چندان میسر نبوده است.
در راستای همان سیاست ۴، ۵ سال پیش و طرح سازمان امور استخدامی کشور، باز هم شنیده میشود که تحرکاتی برای کاهش تعداد معاونتها این بار با تبدیل بخش فرهنگی معاونت به ادارهکل و زیرمجموعه شدن بخش همگانی در معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای به وجود آمده که وقوع آن چندان دور از احتمالات نیست.
بدین تفسیر در صورت انجام این تغییرات، ادارهکل امور فرهنگی جای معاونت را خواهد گرفت و انتقال بخش ورزش همگانی به معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، معاونتی جدید با همان رویه گذشته به نام معاونت ورزشی وزارت ورزش و جوانان ایجاد خواهد شد که در این شرایط، جایگاه سینا کلهر به عنوان معاون دیگر مستحکم نیست.
کلهر که در ابتدای ورودش به ساختمان وزارتخانه یک نشست خبری با اهالی رسانه برگزار کرد و وظیفه مهمی را در خلال برگزاری رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ از سمت وزیر برعهده داشت، نشان داد در این مدت چندان وفق ادعاها و وعدههای خود عمل نکرده و همان سیاست خاموشی و بیخاصیتی دوره گذشته در این وزارت هم ادامه یافته است.
بیتردید میتوان ادعا داشت که معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با این معاون که سابقه فرهنگیاش بیش از سابقه لاغر و محدود ورزشی بوده، هیچ خروجی خاصی نداشته و مانند همه ادوار گذشته منفعل عمل کرده که شاید این نکته را هم باید درنظر داشت که کل ساختار معاونت ایرادات بسیاری دارد، نه فقط یک معاون یا مدیرکل.
با این وضعیت اگر ابلاغات انجام شده و تغییرات در دستورکار قرار بگیرد، وزارت ورزش و جوانان از این به بعد ۴ معاونت ورزشی، اداری و پیشتیبانی، جوانان و توسعه ورزش بانوان را خواهد داشت که به خودی خود میتواند نوید روزهای بهتر در توسعه ورزش همگانی آن هم زیرنظر معاونتی مهمتر را بدهد.
بر همین اساس قرار است معاونت فرهنگی به اداره کل تبدیل شده و «اداره کل فرهنگی» آغاز به کار کند و حوزه ورزش همگانی نیز زیرمجموعه معاونت قهرمانی قرار بگیرد.
کلهر این شانس را دارد که مسئولیت اداره کل فرهنگی را برعهده بگیرد ولی اگر این موضوع را قبول نکند، احتمالاً از ساختمان سئول رفتنی میشود.
نکته دیگری که در این باره وجود دارد، افزایش فدراسیونهای زیرمجموعه معاونت قهرمانی است. در واقع فدراسیونهایی که پیش از این زیر نظر معاونت فرهنگی و ورزش همگانی بودند، باید فعالیتهای خود را از این پس زیر نظر معاونت قهرمانی انجام دهند.