مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی تأکید کرد مسابقات جام جهانی هیچ اهمیتی ندارد و اصلا نباید به دنبال نتیجه بود.
به گزارش طرفداری، حسن رنگرز در دومین آزمون خود بعد از انتخاب به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، شاگردانش را برای حضور در مسابقات جام جهانی به جمهوری آذربایجان برده است. هرچند این مسابقات، نام «جام جهانی» را بر خود دارد و شاید در وهله اول، مهمترین تورنمنت بینالمللی در رشته کشتی به نظر بیاید، اما برخلاف فوتبال از اهمیت چندانی برخوردار نیست.
بعد از المپیک که بزرگترین رویداد برای کشتیگیران محسوب میشود، مسابقات قهرمانی جهان در درجه دوم اولویت قرار دارد. البته اتحادیه جهانی کشتی هر ساله جام جهانی را هم برگزار میکند، اما حضور برخی کشورها با دو تیم در این مسابقات نشاندهنده اهمیت و کیفیت نهچندان بالای رقابتها است.
حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی هم تأکید کرده به این مسابقات نگاهی نتیجهگرا ندارد و به دنبال فرصت دادن به کشتیگیران جوان و شناسایی نقاط ضعف و قوت شاگردانش است. جمشید خیرآبادی، مربی سابق تیم ملی نیز با او همعقیده است و تأکید دارد تمام مسابقات باید فدای المپیک شوند.
جمشید خیرآبادی در خصوص حضور تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت های جام جهانی آذربایجان اظهار داشت:
ببینید چیزی که باید فدراسیون و مردم عزیز کشورمان به آن توجه کنند این است که مسابقات جام جهانی مسابقات درجه سوم و چهارم بوده و نباید در چنین مسابقاتی نتیجهگرا باشیم. نباید به گونهای باشد که در هر مسابقاتی شرکت میکنیم، بخواهیم نتیجه خوبی کسب کنیم و قهرمان شویم. هر چند کادر فنی نتیجهگرایی را اولویت خود نمیداند ولی از کادر فنی این درخواست را دارم اصلا به فکر نتیجه نباشند و تمرکز خود را روی کشتی ورزشکاران بگذارند. این مسابقات نوعی رقابت تدارکاتی برای کشتیگیران فرنگی ما است تا بتوانند خود را به خوبی محک بزنند.
وی افزود:
این مسابقات به نظرم روند آمادهسازی کشتیگیران برای حضور در میادین بزرگی همچون المپیک است. هدف فدراسیون و کادر فنی تیم ملی، المپیک پاریس است و باید با توجه به برنامهریزی که دارند این کشتیگیران را برای این رقابتهای بزرگ و حساس آماده کنند. این دید هم باید در اجتماع و بین مردم جا بیفتد که تیم ملی؛ نه در کشتی بلکه در همه رشتههای ورزشی نمیتواند در همه رقابتها با دست پر برگردد. اگر بخواهیم در مسابقات بزرگ و مهم دست پر برگردیم باید به همه مواردی که هست توجه کنیم. در واقع اگر میخواهیم در رقابتهای المپیک دست پر باشیم باید بگویم که همه مسابقات را باید فدای المپیک کنیم.
خیرآبادی درباره تفاوت رقابتهای بینالمللی به فارس گفت:
علیرضا دبیر همیشه خودش به این موضوع اشاره دارد که مسابقات المپیک هزار است ولی مسابقات دیگر حتی ۵۰۰ هم نیست. در هر صورت باید این موضوع را باید جا بیندازیم که مسابقات جام جهانی یکی از مسابقات تدارکاتی برای کشتیگیران و کماهمیت است. وقتی چنین نگرشی در تیم ملی و اجتماع حاکم شود کشتیگیران هم میتوانند به راحتی در این رقابتها کشتی بگیرند تا کادر فنی هم کشتی گیرانی که میتوانند در آینده پشتوانه تیم ملی بزرگسالان باشند را شناسایی کند.
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی با اشاره به حضور کشورها با دو تیم در رقابتهای جام جهانی تصریح کرد:
این قانون اتحادیه جهانی کشتی است که هر کشور با دو تیم در رقابتهای جام جهانی شرکت کند و در مسابقات، کادر فنی به هر کشتیگیری که میخواهد اجازه بدهد کشتی بگیرد. این اتفاق بسیار خوب و پسندیده برای کشتی است، تنها یک اشکال دارد؛ آن هم هزینههایی خواهد بود که فدراسیون کشتی باید متحمل شود اما با حضور دبیر این موضوع هم برطرف شده است تا کشتیگیران با خیال راحت در این رقابتها حضور داشته باشند و تجربه کسب کنند. اندوخته تجربه برای کشتیگیرانی که میخواهند در آینده برای کشتی ایران افتخارآفرینی کنند بسیار حائز اهمیت است. امیدوارم کشتیگیران هم در این رقابتها به دور از هر نتیجه، کشتی خوبی بگیرند.