قهرمان وزنهبرداری آسیا و جهان در خصوص چالش تغییر وزن و تلاش برای دفاع از عنوان قهرمانی جهان صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، رسول معتمدی را میتوان ستاره نوظهور وزنهبرداری ایران دانست. این وزنهبردار 23 ساله بعد از کسب مدال برنز در مسابقات قهرمانی جوانان جهان 2018، در تمام تورنمتهای آسیایی و جهانی، مدال طلا را بر گردن آویخته است.
قهرمانی آسیا 2020، قهرمانی جهان 2021، بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی 2022 و قهرمانی آسیا 2022، رقابتهایی بودهاند که معتمدی با مدال طلا از آنها به ایران بازگشته است. نکته قابل توجه اینجاست که او در مسابقات قهرمانی آسیا 2022 بحرین، از وزن 102 کیلوگرم به 109 کیلوگرم رفت، اما باز هم قهرمان شد.
معتمدی حالا درباره مسابقات قهرمانی آسیا و همچنین رقابتهای جهانی پیش رو صحبت کرده و از میزان آمادگی خود گفته است.
رسول معتمدی در این باره اظهار داشت:
از مردادماه سال جاری ۲ تورنمنت سنگین بازیهای کشورهای اسلامی و مسابقات قهرمانی آسیا را تجربه کردم و این تصمیم به صلاحدید کادر فنی و فدراسیون بود. در منامه نتایج خوبی را کسب کردم اما من به این مسابقات به چشم رقابتی تدارکاتی برای وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۲ جهان نگاه میکردم. مردادماه در مسابقات وزنهبرداری بازیهای کشورهای اسلامی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم به روی تخته رفتم. در منامه وزنم هم ۱۰۲ کیلوگرم بود اما در دسته ۱۰۹ کیلوگرم حضور داشتم و به مدال طلا و سکوی قهرمانی رسیدم.
وی ادامه داد:
بدنم را در دسته ۱۰۹ کیلوگرم در چالش جدیدی قرار دادم. توانستم سه مدال طلا را کسب کنم و این رقابتی جدید بود. در سه تورنمنت قبلی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم وزنه زدم و وزن اصلی من هم ۱۰۲ است بنابراین باید برای مسابقات قهرمانی جهان این دسته آماده شوم.
معتمدی در ادامه به ایسنا گفت:
وزنه زدن در یک وزن بالاتر مانند هندوانه دربسته است و رقابت خیلی سخت و دشوار است. خدا کمک کرد و با دعای مردم ایران توانستم در یک وزن بالاتر طلا بگیرم و این مسئله انگیزه زیادی به من داد. برای خودم نیز جذاب بود که در یک وزن بالاتر رقابت کنم و بدنم را به چالش بکشم و ببینم درکجای مسیر ایستادهام. من در قهرمانی جهان رقیبانی از قطر و بحرین دارم که در قهرمانی آسیا آنها را محک زدم و برای مسابقه بعدی آنالیز کردم.
وی در خصوص اینکه در حرکت دوضرب ۲۱۷ کیلوگرم وزنه زد و از انجام حرکت سوم انصراف داد، تأکید کرد:
در یکضرب سنگین کار کرده و ۱۸۰ کیلوگرم را مهار کردم که تاکنون در هیچ مسابقه بینالمللی نتوانسته بودم این وزنه را بالای سر ببرم و وزنه باارزشی بود. قطعا جا داشت در دوضرب هم بیشتر از ۲۱۷ کیلوگرم وزنه بزنم چون تفاوت بین ۲۱۵ و ۲۱۷ کیلوگرم تنها دو کیلوگرم است و چیز خاصی نیست. از دید خودم انگار ۲۱۷ کیلوگرم حرکت اولم بود. من در دوضرب میتوانستم وزنه بیشتری را مهار کنم و نگاهم این بود که بهترین وزنه بردار مسابقات شوم.
معتمدی افزود:
اگر وزنه ببین ۲۲۵ تا ۲۳۰ کیلوگرم را مهار می کردم، بهترین وزنهبردار مسابقات میشدم اما به صلاحدید کادرفنی و بقیه دوستان چون مدال طلای من مسجل شده بود، از ادامه رقابت انصراف دادم. انشاءالله یک رقابت خوب در مسابقات قهرمانی جهان کلمبیا داشته باشم.
دارنده مدال طلای مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۱ جهان ادامه داد:
حضور در ۲ تورنمنت در فاصله زمانی کم، سخت است اما من برای موفقیت در آوردگاه جهانی و المپیک نیاز به کسب تجربه دارم. کادر فنی و فدراسیون نیز به همین خاطر من را در لیست اعزام قرار دادند. مسابقات جهانی امسال سطح بسیار بالایی دارد. این رقابتها نخستین گزینشی المپیک است و باید در آن یک رکورد مجموع خوب را به ثبت برسانم.
وی افزود:
هدف اصلی من حضور مقتدرانه در دسته ۱۰۲ کیلوگرم است و باید عملکرد خوبی در گزینشیها داشته باشم تا کارم به اما و اگر در روزهای پایانی کشیده نشود. البته دسته ۱۰۲ کیلوگرم یکی از شلوغترین دستهها به شمار میرود و قهرمانان نامداری در آن حضور دارند.
معتمدی که اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در جدال با فارس الباخ قطری به مدال طلای قهرمانی آسیا رسید، گفت:
حضور لسمن پارادز و فارس الباخ در قهرمانی آسیا نشان از سطح این رقابتها دارد و در جهانی نیز این ۲ قهرمان حضور دارند زیرا آنان به دنبال کسب مدال طلای جهان و المپیک هستند. برای رقابت با این نفرات باید خودم را آماده کنم. البته برای رقابت نخست باید نقاط قوت و ضعف خود و رقیبانم را شناسایی کنم. قرار است این کار با حضور مسئولان فدراسیون و کادر فنی تیم ملی انجام شود.
وی یادآور شد:
لسمن وزنهبردار یکضربزن است که رکوردهای خوبی به ثبت رسانده است. او با ۱۸۷ کیلوگرم از رکورد سهراب مرادی عبور کرد. من رکوردهای دوضرب خوبی دارم و در المپیک به مجموع مدال خواهند داد. میتوانم در دوضرب و مجموع، لسمن و فارس را به چالش بکشم.
دارنده مدال طلای وزنهبرداری بازی کشورهای اسلامی با اشاره به حضور نسل جوان در وزنهبرداری افزود:
هنرنمایی جوانان در چند تورنمنت گذشته موجب شده تا همه انتظار تکرار نتایج بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن را داشته باشند اما باید واقعبین باشیم زیرا در آن زمان تیم وزنهبرداری با ۶ سهمیه به لندن اعزام شد اما اکنون هر کشور سه سهمیه دارد و معلوم نیست چند سهمیه به ایران میرسد.
وی تصریح کرد:
همچنین رقبایی که اکنون در سطح جهان و المپیک حضور دارند باید دیده شوند. با سه سهمیه المپیک امکان تکرار نتایج المپیک ۲۰۱۲ وجود ندارد. امیدوارم حمایت لازم از وزنهبرداری شود تا بتوانیم همچون گذشته کمکحال کاروان ایران در المپیک پاریس باشیم. وزنهبرداری از نخستین رشتههای مدالآور المپیک برای ایران بوده است.
ملیپوش وزنهبرداری در خصوص شرایط جدید فدراسیون به ایرنا گفت:
بسیاری از مشکلات اردو و تمرین برطرف شد اما هنوز مشکلاتی وجود دارد که از گذشته باقی مانده است. تیم جدید اقدامات بسیار خوبی انجام داده و توجه ویژه به این رشته و قهرمانان دارند.