در حالی که اکثر قریب به اتفاق کارشناسان داوری ایران به قضاوت حاج ملک در دیدار استقلال - فولاد نمره منفی داده اند اما خداداد افشاریان همچنان از عملکرد این داور گیلانی دفاع می کند!
به گزارش طرفداری، در مسابقه حساس هفته هشتم لیگ برتر فوتبال ایران بین استقلال تهران و فولاد خوزستان صحنه های مشکوک و پر حرف و حدیثی را شاهد بودیم که آبی ها اعتقاد به نادیده گرفته شدن چندین پنالتی خود داشتند.
آنها با توجه به سابقه اشتباهات فاحش حاج ملک در فصول گذشته علیه تیم شان حتی صحبت از تعمدی بودن این اشتباهات به میان آورده و پیشنهاد شنود تلفن داوران را هم مطرح کردند. پیشنهادی که خشم رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال ابران را برانگیخته است.
افشاریان در حالی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده که داوری های فوتبال ایران در حد فاجعه تنزل پیدا کرده است. پنالتی صد در صد به اشتباه گرفته شده موعود بنیادی فر سر لیست داوران بین المللی ایران برای پرسپولیس برابر تراکتور را با هیچ متر و معیار فوتبالی نمی توان توجیه کرد!
در همین بازی استقلال مقابل فولاد هم حدااقل یک پنالتی مسلم آبی پوشان گرفته نشد تا اشتباه داوری در نتیجه بازی کاملا تاثیر گذار بوده باشد. با این حال خداداد افشاریان همچنان از عملکرد افتضاح داورانش دفاع کرده و اشتباهات مکرر آنها را لاپوشانی می کند.
علی خسروی دیگر عضو کمیته داوران فدراسیون که به عنوان یکی از کارشناسان داوری برنامه فوتبال برتر فعالیت دارد هم برای جا نماندن از قافله حمایت کورکورانه از قضاوت های پر از اشکال و ایراد داوران در هفته های ابتدایی لیگ یکی از صحنه هایی که استقلالی ها اعتقاد به پنالتی دارند را خطای مهاجم آبی تشخیص داده تا بر عجایب وضعیت داوری ایران افزوده باشد.
متاسفانه و با این روندی که داوری ایران در پیش گرفته است نمی توان چندان به اصلاح وضع موجود حتی با اضافه شدن سیستم کمک داور ویدیویی خوش بین بود! این را می توان از تضاد، تفاوت و تعدد نظرات کارشناسان در موارد و صحنه های گوناگون مسابقات دریافت.
وقتی قوانین مشخص و تدوین شده فیفا نادیده گرفته شده و تصمیمات مطابق سلایق و علایق داوران گرفته می شود و کارشناسان بر اساس دیدگاه شخصی نسبت به آن نظر می دهند قطعا کمک داور ویدیویی هم نمی تواند تغییری در جهت بهبود این شرایط ایفا کند.
مساله داوری اگر چه تنها بخشی از مشکلات ورزش، فوتبال و اساسا جامعه پر تنش ماست اما به واسطه ارتباط مستقیمی که با مسائل روحی و روانی جامعه دارد باید جدی گرفته شده و تلاش وافر برای بهبود وضعیت آن صورت گیرد.