لمپارد اوفسکیبررسی کشتی آزاد قهرمانی جهان 2022 : نابغه های ایرانی مغلوب اعجوبه های آمریکایی
قرعه های بدشانسی برای ایران
اولین مورد جالب توجه برای بررسی مسابقات قرعه تیم ایران در برابر قرعه آمریکا رقیب اصلی این تیم برای قهرمانی تیمی بود . در وزن 86 یزدانی- تیلور و در وزن 79 نخودی ـ باروز در رنک یک و دو وزن خود قرار داشتند و امکان برخورد آنها تا فینال نبود. در وزن های 61,65,70,97,120 شانس برد کشتیگیران ایران بیشتر از حریفان آمریکایی بود ک هیچ یک از کشتیگیران ایرانی به آنها تا فینال برخورد نکردند . اما قرعه به شکلی رقم خورد که در دو وزن 57و74 ک احتمال برد حریفان آمیکایی بیشتر بود قبل از فینال و در نیمه نهایی به حریفان آمریکایی برخورد میکردند. و اتفاق تلخ دیگر 300 گرم پر خوری امیر محمد یزدانی و حذف او به دلیل اضافه وزن بود ک شانس بالایی حتی برای کسب مدال طلا داشت .
نبود روسها وکام شیرین آمریکاییها
در سالهای اخیر ایرانیها در رقابت رودرو برابر روسها برتری داشته اند ک البته این عملکرد بعد از دوره رسول خادم محسوس میباشد اما در کشتی رودرو مقابل آمریکاییها بیشتر مغلوب بوده اند . اما روسها به نسبت ایرانیها بردهای بیشتری برابر آمریکاییها داشته اند .
بررسی تیم ایران
تیم ایران در دو وزن 57 و 70 و 97 مدالی کشب نکرد . سرلک در یک غافلگیری به حریف چینی ک تا نیمه نهایی هم پیشرفت مغلوب شد ک بسیاری این شکست را به دلیل چندین بار وزن کم کردن او میدانند . در وزن 97 محمدیان رقابت انتخابی را در آخرین ثانیها از گلیچ که سال قبل هم در شش ثانیه آخر رقابت نیمه نهایی را به اسنایدر باخته بود برد و دوبنده تیم ملی را پوشید . اما باز هم مثل بسیاری از مسابقات مهم دیگر ک عملکرد خوبی نداشت با یک برد راحت و یک برد سخت و دو شکست مقام پنجمی مشترک را کسب کرد تا عملاْ آخرین فرصت خود برای درخشش در سن 30 سالگی را از دست بدهد .
در اوزان 97,86و74 عملکرد نخودی و قاسمپور و حسن یزدانی مطابق پیشبینها بود .
اما در 74,65 و 61 امامی و عموزاد و اطری عملکرد بهتری از پیشبینیها داشتند و عموزاد 20 ساله نوید ظهور یک ستاره جدید را داد .
بررسی عملکرد تیم آمریکا
آمرییکاییها از 10 کشتیگیر 9 نفرشان موفق به کسب مدال شدند . نکته جالب توجه اینکه آنها در وزن 120 کیلو مدال نگرفتند که استیوسن قهرمان المپیکشان راه کج کرده و در مسابقات کشتی کج به میدان میرود .
عملکرد خارق العاده تیم آمریکا همه را شگفت زده کرده . آنها در اوزان 70 و 65 و 61 دو نقره و یک برنز کسب کردند که حساب خاصی از قبل روی این اوزان برایشان نمیشد باز کرد .
بعد از قهرمانی آمریکا بعضی افراد دو نوع حدس و گمان در مورد آینده کشتیگیران آمریکایی مطرح میکنند :
یک : کشتیگیران مثل اسناید و کاکس و تیلور و باروز پا به سن گذاشته و جایگزینی این ستاره ها کار مشکلی است
دو : آمریکاییها در سبک کشتی خود به بلوغ رسیده و آینده به این سبک از کشتییگیران تعلق دارد
مشخصات اصلی کشتیگیران آمریکا
1. جدا کشتی گرفتن
2. زیرگیری انفجاری
3.قدرت بدنی و استقامت و هوازی بالا
4. بدلکاری و در پیچ و خم ها و درگیرهای کشتی شامل صفت هایی مثل زبل بد افت و چغر بد بدن میباشند
بررسی کشتیهای رو در روی ایران و آمریکا
یک : جدا کشتی گرفتن آمریکایی ها در اخطارها اغلب به نفع ایرانیهاست و حتی دیدیم ک حسن یزدانی از همین موضوع بارها از تیلور پیش افتاده .
دو : در مورد قدرت بدنی و تنفسی هم ایرانیها در سالهای اخیر بهتر شده اند و کمتر مسابقه ای میبینیم ک نکته اصلی باخت ایرانیا کم آوردن در قدرت بدنی و هوازی باشد.
سه : بارزترین نکته در کشتی های چند سال اخیر ایران در مقابل اعجوبه های آمریکایی این بوده ک ایرانیها اغلب موارد ک تعادل حریف را بهم میزنند یا زیر میگیرند نمیتوانند امتیاز بگیرند و حتی بدل میخورند ولی در مقابل کشتیگیران آمریکا وقتی تعادل حریف را بهم میزنند یا زیر میگیرند بسیار راحتتر امتیاز میگیرند و حتی ایرانیها از ترس خود در خاک مینشینند تا اتفاق بدتری رخ ندهد.
کشتیگیر آمریکایی مثل تیلور وقتی در موضع ضعف باشد به کنار تشک میرود و دوزانو مینشیند وقتی حسن یزدانی میخواهد به پشت او برود از ترس بدلکاری حریف نمیتواند کاری بکند.
نکته اصلی کشتی آمریکاییها در واقع توانایی و علاقعه آنها به درگیری نشسته بروی تشک و بهم پیچیدن با حریف میباشد در واقع تنها نکته قابل توجه آنها در سرپا سرعت بالای زیرگیریشان و بعد بردن کشتی به سمت بهم پیچیدن و بدلکاری میباشد .
بارزترین ویژگی کشتیهای ستارگان آمریکا :
نوع کشتی آمریکایی ها نشان از این دارد آنها تمرکز و تمرین اصلیشان را بروی حرکات دفاعی و بدلکاری و فن زدن در درگیری پس از بهم پیچیدن با حریف گذاشته اند .
در واقع آمریکایی ها بهم پیچیدن کشتیگیران تمرین اصلیشان هست و با جدا کشتی گرفتن و زیرگیری برق آسا و ریتم خاصشان جهت کشتی را به آن سو میبرند
چرا ایران از آمریکا عقب است؟
نتایج تیم ایران خوب و حتی عالی بود بجز سرلک و زارع ک مدال طلا از دستش سر خورد هیچکدام از کشتیگیران ایرانی به حریفانی نباختند ک باید میبردن . باختهای ایرانیها به حریفانی بسیار قدرتمند و قابل احترام و عنواندار بود و عملکرد امامی و نخودی و اطری و قاسمپور و عموزاد بسیار قابل توجه بود .
اما مهمتری عقب ماندگی ایران از آمریکا نه در سخت افزار بلکه در نرم افزار است هر جسمی به روح احتیاج دارد و هر رقابتی نیاز به بررسی و تحلیل .
برای درک این عقب ماندگی کافی است برنامه های تحلیلی آمریکایی و انگلیسی را دنبال کرده باشیم . جردن باروز انتخابی المپیک توکیو را به کایل داک باخت و در این مسابقات به عنوان تحلیلگر در رسانه ها حضور یافت . کافی است نوع تحلیل و ادبیات و کلمات و توصیفات او را با کارشناسان و مجریهای ایرانی ک فقط از کلمتی مثل خوب و جنگند و غریتی کشتی گرفت یا آماده بود و نبود و ... استفاده میکنند مقایسه کنید.
یا اگر فوتبال را دنبال میکنید ریتم و ضرب آهنگ و تحلیل و ادبیات برنامه ای مثل مسابقه امروز یا همان مچ آف تودی ک تنها ساعتی پس از مسابقات فوتبال انگلیس پخش میشود را با برنامه ای مثل نود و فوتبال برتر و فوتبال 120 را مقایسه کنید که از شدت کندی برنامه و وقتگیر بودن سؤال پیامکی و آیتم لگو ها سرتان را میخواهید به دیوار بکوبید . یکبار یک مسابقه بسکتبال ویلچر را ک هیچ شناختی از دو تیم نداشتم را نشستم تا آخر دیدم و محو گزاش و توصیفات آیدین مقیمی شدم . در کتاب فارسی نمیدانم چندم دبیرستان نوشته بود شاعر پر آوازه آلمانی عاشق اشعار و ادبیات یک شاعر پر آوازه ایرانی شده بود .
آیا ما وقتی چشمانمان را باز کردیم و دیدیم از دیگران چند متر عقبیم ک در فکر و ذهنمان کیلومترها عقبتر بودیم؟