وزارت ورزش امروز (یکشنبه 27 شهریور) به صورت رسمی، سرپرستی را برای فدراسیون سوارکاری معارفه کرد که قانونیبودن او محل سؤال است.
به گزارش طرفداری، امروز (یکشنبه 27 شهریور) مراسم معارفه سرپرست فدراسیون سوارکاری با حضور مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها وزارت ورزش و جوانان برگزار شد و محمود حیدری از سوی وزارتخانه سکان هدایت این فدراسیون را در دست گرفت.
این در حالی است که همچنان اخبار بسیاری پیرامون برکناری غیرقانونی مسعود خلیلی از سمت ریاست فدراسیون سوارکاری شنیده میشود.
نکته قابل تأمل اینکه حیدری پیشتر برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون سوارکاری از سوی وزارت ورزش و جوانان تأیید صلاحیت نشد و حالا حکم سرپرستی فدراسیون را از سوی همان وزارتخانه دریافت کرده است.
محمود حیدری کاندیدای شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون بود، ولی هم کمیته بدوی و هم کمیته تجدید نظر در وزارت ورزش، 6 ماه پیش او را تأیید نکردند؛ نکتهای که مسعود خلیلی، رئیس برکنارشده فدراسیون سوارکاری هم در گفتوگو با طرفداری به آن اشاره کرد و گفت:
اگر او صلاحیت سرپرستی داشت، چرا کمیته بدوی و کمیته تجدید نظر وزارت ورزش متشکل از معاونان و مدیران کل وزارتخانه او را فاقد صلاحیت دانستند؟ این کاندیدا در کمیته بدوی رد شد، درخواست تجدید نظر داد و در آنجا نیز احراز صلاحیت نشد.
۲۱ خرداد سال جاری، مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری برگزار شد و مسعود خیلی با کسب ۴۵ رأی از ۴۷ رأی به مدت چهار سال در قامت رئیس ابقا شد، اما وزارت ورزش که در مجمع، نمایندهای نداشت از همان ابتدا سر ناسازگاری گذاشت و سرانجام نیز وزیر ورزش، حکم برکناری او را امضا کرد.
حمید سجادی به مدت سه ماه پای حکم ریاست خلیلی را امضا نکرد و سرانجام چهارشنبه (23 شهریور) او را برکنار و محمود حیدری را به عنوان سرپرست انتخاب کرد.
حالا قرار است مجمع فوقالعاده انتخابات فدراسیون سوارکاری با دستور تجدید انتخابات، ۱۶ مهرماه سال جاری برگزار شود و تا آن زمان، حیدری زمام امور را در دست بگیرد.
خطر بیخ گوش سوارکاری
محمود حیدری جزو متقاضیان تصدی پست ریاست در فدراسیون سوارکاری بود و در بازه زمانی ۱۷ بهمن تا اول اسفندماه ۱۴۰۰ با تکمیل فرم ثبت نام برای ورود به انتخابات اعلام آمادگی کرد، اما صلاحیت او در نخستین مرحله رد شد و حتی کار به نهادهای نظارتی نکشید.
بعد از اتمام مهلت ۱۰ روزه، پرونده مدیریتی 10 نامزد در «کمیسیون تطبیق احراز شرایط داوطلبین» وزارت ورزش بررسی شد. نشست این کمیسیون برای فدراسیون سوارکاری ۹ اسفندماه سال گذشته برگزار شد و 7 نفر از جمله محمود حیدری «رد صلاحیت مدیریتی» شدند.
او نسبت به حکم کمیسیون تطبیق برای او اعتراض کرد. «شورای تجدیدنظر داوطلبان احراز پست ریاست» فدراسیون سوارکاری در نشست ۲۴ اسفندماه سال 1400 به اعتراض نامزدها رسیدگی کرد، اما باز هم اعلام شد محمود حیدری مشمول مفاد دستورالعمل شرایط اختصاصی نامزدهای دارای وثاقت و امانت نمیباشد.
اعضای «کمیسیون تطبیق» و «شورای تجدید نظر» همگی از مدیران وزارت ورزش هستند. جالب اینجاست که سید محمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان هم به عنوان رئیس شورای تجدید نظر در نشست اسفندماه حضور داشته، اما حالا زمینهساز ورود همان شخص به فدراسیون شده است.
چنانکه مهر در گزارشی نوشته اساسنامه فدراسیونهای ورزشی اجازه تغییر و انتصاب برای فدراسیونی با شرایط سوارکاری را به وزارت ورزش نمیدهد و بر همین اساس اقدام انجام شده برای کنار گذاشتن «رئیس منتخب مجمع» و «تعیین سرپرست» خلاف قانون تلقی میشود.
باید به این نکته نیز اشاره کرد که مسعود خلیلی از سوی کمیته ملی المپیک به عنوان رئیس فدراسیون سوارکاری به رسمیت شناخته شد و حتی با امضای مورد تأیید کمیته بینالمللی المپیک در انتخابات کمیته شرکت کرد.
با این وجود وزارت ورزش تصمیم گرفته حرف خود را به کرسی بنشاند، اما بعید نیست اعضای مجمع با ارائه گزارش به فدراسیون جهانی و حتی IOC وزارت ورزش را مجبور به پاسخگویی کنند؛ البته اگر علیه آنها جرمانگاری صورت نگیرد!