فدراسیون تنیس روی میز، سیاست قابل تأملی را در قبال اعزام ملیپوشان به مسابقات بینالمللی در پیش گرفته است.
به گزارش طرفداری، پینگپنگبازان ایرانی در حال حاضر در اردوهای آمادهسازی به سر میبرند تا برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان آماده شوند.
این مسابقات برای ملیپوشان اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که نخستین رویداد مورد تأیید فدراسیون جهانی بوده و نقش پررنگی در توزیع سهمیه تیمی المپیک 2024 پاریس نیز دارد.
بهغیر از قهرمانان قارهها و میزبان المپیک، 8 تیم برتر مسابقات قهرمانی جهان سهمیه میگیرند، بنابراین اگر ایران بتواند در جمع ۱۲ تیم برتر مسابقات قرار بگیرد، مجوز حضور در المپیک پاریس را کسب خواهد کرد.
تیم ملی تنیس روی میز مردان در همین راستا راهی بابل شده و تیم ملی زنان هم در کمپ بینالمللی شهید عضدی تهران اردو زده است.
هرچند قهرمانی هر دو تیم تنیس روی میز مردان و زنان ایران در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی، حکایت از روزهای خوش در این رشته ورزشی داشت، اما گلایههای ملیپوشان نشان میدهد اوضاع در داخل فدراسیون تنیس روی میز به هیچ وجه خوب نیست.
فدراسیون ظاهراً با خزانه خالی مواجه شده و هنگام اعزام ملیپوشان به مسابقات برونمرزی، بخش اعظمی از هزینه اعزام را بر دوش آنها میگذارد؛ اتفاقی که با اعتراض و انتقاد پینگپنگبازان مواجه شده است. نکته قابل تأمل اینکه در صورت افتخارآفرینی ملیپوشان تنیس روی میز، فدراسیون اشارهای به این مسائل نکرده و البته عناوین را هم به پای خود مینویسد.
به نظر میرسید پینگپنگبازان ایران با آمادگی کامل جسمی و ذهنی راهی چنگدو چین خواهند شد تا از هفتم مهرماه، رقابتهای جهانی را آغاز کنند، ولی انتقادهای صریح ملیپوش ایران خبر از آرامش قبل از طوفان میدهد.
انتظاری نداشته باشید!
البته هیچگاه از تنیس روی میز ایران انتظار مدالآوری وجود نداشته، چرا که کشورهای شرق آسیایی بهویژه چین قدرت بلامنازع جهان محسوب میشوند، بهطوری که این کشور به تنهایی در المپیک 2020 توانست 7 مدال رنگارنگ بگیرد و ژاپن هم 4 مدال کسب کرد. به این جمع باید آلمان و چین تایپه را هم اضافه کرد.
با این وجود کسب مدال در بازیهای آسیایی 2018 توسط نوشاد عالمیان بعد از 52 سال، دوستداران این رشته را به آینده امیدوار کرد، ولی حالا نیما عالمیان، برادر نوشاد و یکی دیگر از ستارههای تنیس روی میز میگوید نباید انتظاری از آنها داشت.
نیما عالمیان تأکید کرده اگر نتیجهای به دست بیاید حاصل تلاش و هزینههای ملیپوشان بوده و فدراسیون در حق آنها کمکاری کرده است.
ملیپوش تنیس روی میز ایران در این باره اظهار داشت:
شرایط تنیس روی میز با خیلی از رشتههای دیگر فرق دارد. ما از تمرین صرف نتیجه نمیگیریم. باید در مسابقات حضور دائم داشته باشیم تا هم آمادگیمان را ارتقا دهیم، هم کسب تجربه کنیم و هم رنکینگ جهانی خود را ارتقا دهیم و از بازیکنان دیگر کشورها عقب نمانیم، اما واقعا همکاری لازم را از فدراسیون نمیبینیم. برای رقابتهای کانتندر عمان، فدراسیون فقط پول بلیت را پرداخت کرد و هزینه هتل با خودمان بود.
او با بیان اینکه بیشتر اوقات برای حضور در مسابقات از جیب هزینه میکنیم، به مهر گفت:
هر زمان خواستهمان برای حضور در میادین مختلف را مطرح کردیم فدراسیون گفت که نمیتوانیم، چون بودجه زیادی نداریم. واقعا این مسئله را درک نمیکنم؛ یعنی واقعا نمیشود که برای چهار نفر اول تیم ملی برنامهریزی ویژه شود؟ هزینه اعزام هر یک از ما در طول سال به طور متوسط ۱۵۰ میلیون تومان میشود؛ یعنی واقعا نمیتوانند این هزینه را برای ما داشته باشند؟
عالمیان خاطرنشان کرد:
ما تیم و بازیکنانی خوبی در اختیار داریم، اما در حقشان کمکاری شده است. هیچ احدی نباید هیچ انتظاری از ما بابت نتیجهگیری در مسابقات داشته باشد، چون آنقدر که باید برای ما هزینه نشده است. اگر هم ما به مراحل بالا صعود کردیم نتیجه زحمت و هزینه خودمان است.
او در پایان گفت:
البته شرایط فدراسیون و اوضاع مالی ورزش را میدانیم، اما به هر حال ما هم نیاز داریم حمایت شویم. بازیکنان تیم ملی شناختهشده هستند و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.