جودوی ایران سالهاست با معضلات گوناگونی دست به گریبان است و مسئولان فدراسیون نیز راه چارهای برای برونرفت از بحران نیافتهاند.
به گزارش طرفداری، «جودو» در ایران با کلمات و عباراتی مانند «مهاجرت» و «ناکامی» همتراز شده و روزنه امیدی روی دیوار بلند شکست دیده نمیشود.
جودوی ایران تعلیق شده و اعتراض ایران هم راه به جایی نبرده است. چهار روز پیش خبر آمد «دادگاه حکمیت ورزش» (CAS) پس از هشت بار تعویق در صدور رأی پرونده، سرانجام محرومیت چهار ساله جودو ایران از حضور در میادین بینالمللی را تأیید کرد. همچنین فدراسیون جودوی ایران باید 40 هزار فرانک سوئیس بابت جریمه به فدراسیون جهانی بپردازد.
با این وجود جودوکاران ایرانی اجازه پیدا کردند در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی به روی تشک بروند، اما نه تنها دست خالی از قونیه برگشتند، بلکه با درگیری در دهکده بازیها دومینوی ناکامی را تکمیل کردند.
در این میان انگشت اتهامات بیش از هر فرد دیگری به سوی رئیس فدراسیون جودوی ایران نشانه رفته است. آرش میراسماعیلی که مدالهای رنگارنگ آسیایی و جهانی در کارنامه دارد بعد از دوره موفق به عنوان جودوکار، از سال 1397 سکان هدایت این رشته را در دست گرفت. با توجه به این موضوع که او از اعضای خانواده جودو به شمار میرفت، بسیاری امیدوار به ایجاد تحولات مثبت بودند، ولی در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.
راه حل؟ میراسماعیلی برود!
حالا سرمربی سابق تیم ملی جودو، تنها راه حل محرومیت جودوی ایران پس از چهار سال را استعفای رئیس فدراسیون جودو دانسته و گفته:
امیدوارم او با این کار آرامش را به جودوی ایران بازگرداند.
مسعود خسروینژاد که وکیل دادگستری نیز به شمار میرود درباره قطعی شدن محرومیت چهار ساله جودوی ایران از سوی دادگاه بینالمللی حکمیت ورزش، اظهار کرده:
از روز نخست که بحث محرومیت جودوی ایران پیش آمد، رئیس فدراسیون جودو بارها در مصاحبههای احساسی و نسنجیده خود و بدون در نظر گرفتن منافع جودو، مصاحبههای متعددی را علیه رئیس فدراسیون جهانی جودو انجام داد که همین امر نیز باعث شد راههای مذاکره و جلب نظر رئیس فدراسیون جهانی برای حل مسالمتآمیز این پرونده بسته شود.
سرمربی سابق تیم ملی جودو، افزود:
البته رئیس فدراسیون در این اواخر پختهتر عمل کرد و دست از انجام صحبتهای احساسی برداشت، اما این اتفاق دیر رخ داد چرا که رأی محرومیت ۴ ساله صادر شده و میتوان گفت دیگر کار از کار گذشته بود. او به عنوان رئیس فدراسیون نباید در مباحث حقوقی که هیچ سررشتهای در آن نداشت ورود میکرد و اظهار نظر درباره این موارد را باید به طور کامل به وکیل پرونده میسپرد. متإسفانه این کار انجام نشد و باعث شد گرهای که شاید با ورود عقلا میشد با دست باز کرد را دیگر با دندان هم نتوان باز کرد.
این وکیل دادگستری، با اشاره به تأیید محرومیت ۴ ساله جودو از سوی دادگاه CAS، پس از چند مرتبه وقفه، گفت:
به هر حال اینکه دادگاه حکمیت چند مرتبه در صدور رأی نهایی تعلل کرد و شاید خیلی به درازا کشید، اما در امر قضاوت طبیعی است و نمونه آن در دیگر پروندهها نیز رخ داده است. در حال حاضر نیز وکیل پرونده باید صحبت کند، اما میبینیم باز هم مسائلی مطرح میشود که هیچ ارتباطی به موضوع ندارد و تنها جنبه گمراه کردن افکار عمومی را دارد.
خسروینژاد درباره راهکار برونرفت جودو از این وضعیت و اینکه آیا احتمال تمدید محرومیت جودوی ایران پس از شهریور ۱۴۰۲ نیز وجود دارد یا خیر، گفت:
شخصا برای اوضاع پیش آمده و اینکه جامعه جودو از حق خود محروم شده بسیار ناراحت، متاسف و نگرانم و امیدوارم با تدبیر مسئولان ورزش این موضوع حل شود و دیگر شاهد تمدید محرومیت جودو نباشیم. به هر حال با توجه به حساسیت بیش از اندازه شخص رئیس فدراسیون جهانی جودو روی این موضوع به دلیل برخی رفتارهای مسئولان فدراسیون، احتمال هر اتفاقی وجود دارد. امیدوارم در چنین شرایطی که بسیاری از اهالی جودو از وضعیت به وجود آمده خسته شدهاند، میراسماعیلی با استعفای خود یک بار هم شده در حق جودو خوبی کند و آرامش را به جودو بازگرداند.
او که با ایسنا صحبت کرده، در پایان گفت:
به عنوان یک حقوقدان این را میگویم که با این اتفاق ممکن است شرایط تغییر کند و بتوان در عین دفاع از مصالح نظام، با استفاده از تعقل و دیپلماسی، نظر فدراسیون جهانی را در این باره تأمین کرد تا مشکل محرومیت جودو نیز حل شود.