به گزارش طرفداری؛ بین تمام فدراسیونهایی که با بلاتکلیفی محض و بدون وجود رئیس اداره میشوند، شرایط فدراسیون شمشیربازی به عنوان یکی از مهمترین فدراسیونهای مدنظر دستگاه مدیریتی ورزش برای کسب مدالهای المپیکی و جهانی کمی حساسیت بیشتری داشته و همین حساسیت باعث افزایش نگرانیها در این رشته شده.
فدراسیونی که در المپیک ۲۰۱۶ ریو تا یکقدمی کسب مدال المپیک رفت و با کمی چاشنی شانس و تجربه میتوانست یک سکوی تاریخی را تجربه کند، به فاصله ۶ سال از آن روزها دچار شرایطی شده که اکنون به مدال نهچندان معتبر بازیهای همبستگی اسلامی افتخار میکند و چند حرف و حدیث مایه اعتبار سرپرست این فدراسیون است.
خط مشترک بسیاری از منتقدین به وضعیت فعلی این رشته المپیکی، وجود نگاه قهری نسبت به ۲ اسلحه مهم اپه و فلوره است که این مسئله را کارشناسان خبره شمشیربازی ناشی از توجه بیش از حد به اسلحه سابر و وجود افراد غیرورزشی و ناآشنا به مختصات شمشیربازی در بین اطرافیان سرپرست فدراسیون و کارکنان میدانند.
از رئیس و نواب رئیس تا دبیر و مشاوران این فدراسیون گرفته، همه کوچکترین قرابتی با در دست گرفتن شمشیر نداشتهاند و همین مسئله صدای بسیاری از پیشکسوتان و قدیمیترهای این رشته المپیکی را در آورده. فضلالله باقرزاده هم که سالهاست به عنوان رئیس در این فدراسیون حضور داشته، انگار قصد خداحافظی از میز خدمت را ندارد.
باقرزاده که از صندلی ریاست فدراسیون شمشیربازی به کرسی نایبرئیسی کمیته ملی المپیک هم رسید و این صندلی مهم را رفته رفته به یک پست منفعل و بیخاصیت تبدیل کرد، فعلاً سرپرست فدراسیون شمشیربازی است و در این رابطه البته شنیده شده که به واسطه چند میانجی و رابط بین او و وزیر، در سمت سرپرستی تا مجمع بعدی ابقا شده وگرنه قصدی بر حمایت از او در وزارتخانه وجود ندارد.
حالا که باقرزاده هم در انتخابات روز گذشته کمیته ملی المپیک با تصمیم اعضای مجمع از این نهاد رانده شده و هم مشروعیت خود را بین اهالی شمشیربازی از دست داده، شاید تنها راه برای بقا بر صندلی ریاست فدراسیون را کشتن زمان، استفسار از قوانین اساسنامهای و چند مسئله دیگر بداند. او در مجمع روز گذشته هم موضع شفافی در این رابطه نداشت.
باقرزاده پس از مجمع عمومی انتخاباتی کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار طرفداری عنوان داشت: وزارت ورزش و جوانان روی اساسنامه فدراسیون شمشیربازی کار میکند و تابع هر تصمیمی از سوی این نهاد هستیم. من فعلا سرپرست هستم و به کارم در فدراسیون ادامه میدهم ولی به طرح جدیدی درباره هیاتها و اساسنامه نیاز داریم که در گردهمایی مشترک رؤسای فدراسیونها و مدیران کل استانی، ۲ بحث اصلی درباره آیین نامه هیاتها و اساسنامه بوده.
به نظر میرسد با این اظهارنظر از سوی باقرزاده، کسی از مشاوران یا خود او از این مسئله اطلاع نداشته که به جز اساسنامههای فدراسیونهای فوتبال و کشتی که مصوب و طبق معیارهای فدراسیون بینالمللی فوتبال و اتحادیه جهانی کشتی هستند، مابقی فدراسیونهای ورزشی ملزم به پذیرش تمام مفاد اساسنامه تیپ فدراسیونهای ورزشی مصوب وزارت ورزش و جوانان و شورای نگهبان هستند.
طبق همین اساسنامه تیپ، هیچ رئیس فدراسیونی اجازه حضور برای چهارمین بار پیاپی به انتخابات ریاست فدراسیون و عبور از ۱۲ سال ریاست متوالی در این فدراسیون المپیکی را نخواهد داشت و به نظر تمام بحث باقرزاده این خواهد بود که این قانون عطف بماسبق خواهد شد یا خیر.
از سمت دیگر و اگر حتی این مسئله را هم فاکتور بگیریم، باقرزاده درباره توجه بیش از حد به سابر و رها کردن ۲ اسلحه دیگر ادعا داشت که در همه جای جهان در یکی، ۲ رشته استعداد وجود دارد. این موضعگیری در حالی انجام شده که بسیاری از پیشکسوتان اپه و فلوره از وجود استعداد و بیتوجهی فدراسیون گله دارند و درخشش بانوی شمشیرباز ایرانی به همراه چند شمشیرباز اسلحههای اپه و فلوره در بازیهای همبستگی اسلامی خود گواهی بر این مدعاست.
به نظر میرسد در صورت ادامه این روند و افزایش بلاتکلیفی این فدراسیون مهم المپیکی، وضعیت شمشیربازی برای بازیهای مهم آسیایی و المپیک آتی به شرایط به مراتب بدتر از مسابقات قهرمانی جهان مصر خواهد رسید و اگر وزارت ورزش و جوانان ورودی قاطعانه به مسئله و جلوگیری از هرگونه شائبه مهندسی را نداشته باشد، مسیر شمشیربازی به ناکجا آباد خواهد رسید.