نشست خبری فدراسیون شطرنج با حضور رئیس، دبیر و نایب رئیس فدراسیون برگزار شد.
به گزارش طرفداری، حسن تامینی رئیس فدراسیون شطرنج در نشست خبری ابتدا درباره حضورش در این فدراسیون اظهار داشت:
مدتها شطرنج با سرپرستی اداره میشد و شرایط خوبی نبود. خیلی از گروهها برای شطرنج تصمیم میگرفتند و نیاز بود که روی ریل شطرنجی قرار بگیرد.
وی افزود:
شطرنج نه در داخل شرایط خوبی داشت نه در فیده از حمایتی برخوردار بود. نه رای این ور آب را داشتم، نه رای آنور آب! در فدراسیون کارمان را در ۲ بخش تقسیم کردیم. من هیچفردی را از بیرون با خودم نیاوردم و تمامی انتصابات از خانواده شطرنج و هیاتها بودند. یکی از اولویتها پشتوانه سازی بود. ۵ میلیارد طریق سازمان برنامه وارد وزارت کردیم برای شطرنج اما متاسفانه چون در انتهای دولت بود، این رقم به خزانه بازگشت و به ما نرسید.
رئیس فدراسیون شطرنج درباره سکوت خبری فدراسیون بیان کرد:
ریاست ما کار کردن در سکوت بود. بدون حاشیه و جار و جنجال. ما حتی مشکل اقامت شطرنجبازان را داشتیم. همین فیروزجا همیشه بابت اقامت مشکل داشت. به دلیل اختلافات با هتل ورزش و الان در سوییت داخل فدراسیون اقامت میکنند.
تامینی با اشاره به شرایط علیرضا فیروزجا و اینکه آیا احتمال بازگشت او وجود دارد، گفت:
با خانواده فیروزجا صحبت کردیم که با این شطرنجباز وارد مذاکره شویم، این در حالی بود که او زیر پرچم فیده بازی میکرد. در نخستین حضور بین المللی در جهانی سوچی به دنبال بازگشت فیروزجا بودیم اما متاسفانه زیر پرچم کشور دیگری مسابقه داد و کار سخت شد، اما در یک سال و نیمی که من هستم تا به امروز شطرنجباز دیگری از کشور خارج نشده و سرمایهها را حفظ کردیم.
وی ادامه داد:
فدراسیون خیلی مشکل دارد اما نگذاشتیم بچه ها بروند و کسی نیست از ما تشکر کند. به فیروزجا امکانات بالایی داده شد درحالی که این امکانات در فدراسیون نیست. از وزارت ورزش پول خواستیم اما به ما ندادند که این موضوع را درک میکنیم.
رئیس فدراسیون شطرنج با اشاره به مشکلات اقتصادی تاکید کرد:
وضعیت اقتصادی خوبی نداریم و حتی هزینه سفر به المپیاد را به ما ندادند. درباره بدهیهای خارجی بابت پرداخت جایزه مسابقات قبلی نیز مذاکرات خوبی داشتیم و فعلا خطری ما را تهدید نمیکند.
وی با اشاره با مشکلات و انتقادات ادامه داد:
کارشکنیهای داخلی و خارجی بسیاری داریم و ول کن نیستند. از خارج که کار را مدیریت میکنند تا داخل. به اندازهای شرایط بد بود که من بارها و بارها با منتقدین جلسه داشتم و تاکید کردم دست شما را میبوسم. بیایید و کمک کنید.
وی با اشاره به بدهیهای فدراسیون شطرنج گفت:
از مدیران قبلی فقط بدهی و مشکلات باقی مانده. از سال ۹۲ و مدیریت سابق ۱۴ میلیارد برای ما باقی مانده و به مرحله پرداخت رسیده است.
تامینی در ادامه درباره جذب مربی خارجی صحبت کرد و افزود:
درباره مربی خارجی تمام تلاشمان را گذاشتهایم. سطح شطرنجبازان استاد بزرگ ما به جایی رسیده که دیگر خیلی از مربیان کشش و ظرفیت هدایت آنها را ندارند. از نیازهای اساسی شطرنج ما مربی خارجی درجه یک هست. سطح هم بالا رفته و نیاز است. ما پولی نمیخواهیم، فقط هزینه قرارداد مربی را تامین کنند.
وی دربارره تیم مدیریتی فدراسیون گفت:
برای نایب رئیسی نظرسنجی کردم که پریدر ۱۰۰ درصد رای آورد و مقبول همه است. همه پستهای امیررضا پوررمضانعلی (مدیر تیمهای ملی) مثل مربیگری تیم بانوان را از او گرفتهایم تا انتقادات درباره چندشغله بودنش از بین برود.
هاشمی: به اسم فدراسیون شکر، کود، قیر و کلهپاچه وارد کردهاند!
دبیر فدراسیون شطرنج در ادامه صحبت کرد و با اشاره به بدهی فدراسیون شطرنج به اداره مالیات بیان کرد:
بدهیها عجیب است. ۹ میلیارد بدهی، ۵ میلیارد جریمه. شکر، لپ تاپ، کود، کله پاچه و خیلی اقلام معاملاتی به نام فدراسیون انجام شده. ۴ هزار میلیارد معاملات در فدراسیون انجام شده که بسیار عجیب است. آن هم اقلامی که به شطرنج ربطی ندارد. با کد اقتصادی فدراسیون وارد شده است.
عرفان هاشمی افزود: در این رابطه شکایت شده که و به دادگاه تجدیدنظر رفته و چون رئیس وقت (مهرداد پهلوان زاده) شرکت نکرده، به اجرائیات رفته است. عجیب اینکه همین افراد مدعی شطرنج هستند.
وی درباره اقدامات فدراسیون برای حل این مشکل گفت:
وکیل گرفتهایم و از طریق سیستم قضایی شکایت حقوقی کردهایم. به هر حال این مشکل چالش بسیار بزرگی است.
دبیر فدراسیون سپس درباره المپیاد جهانی حرف زد و بیان کرد:
با کمک فدراسیون جهانی شطرنج تیم به المپیاد اعزام شد. نتیجه خوبی گرفتیم. برنز تیمی کتگوری B را کسب کردیم. در بخش مردان در یک بازی حساس و در دور دهم بنا به دلایلی باختیم و همین عامل سقوط ما شد. محمدامین طباطبایی مریض بود پرهام مقصودلو هم بیماری داشت و این ۲ بازیکن اصلی بودند. در رده پنجم بودیم و بازی حساس با هند را باختیم و دیگر روحیهای برای دور یازدهم نماند. در دوره قبلی فیروزجا و سارا خادم الشریعه هم بودند و جانشینان نتیجه خوبی گرفتند. به اندازهای فشار و حاشیه بود که پرهام مقصودلو بی حاشیه در فضای مجازی واکنش نشان بدهد، حتی پویا ایدنی بااستعداد نیز واکنش نشان داد.
پریدر: وزیر فقط برای پارک خودرو به فدراسیون شطرنج آمد!
شادی پريدر نایب رئیس فدراسیون شطرنج در این نشست اظهار داشت:
برای من جای خرسندی داشت که بهترین مربی جهان شدم، شاید همین فرصت بود برای مصاحبه اما من خیلی حرف نمی زنم چون رک هستم، البته ضربه این کار را خوردم چون من مصاحبه نداشتم و علیه تیم بانوان در المپیاد انتقاد شد.
وی با تشریح شرایط دشوار المپیاد گفت:
در المپیاد جهانی روزی ۴ ساعت هم نمیخوابیدم. حتی در جشن هم نبودم. کنگره بود و البته حضور شطرنج ایران حتی آنلاین هم کنسل شده بود.
وی با اشاره به استوری پرهام مقصودلو در واکنش به برخی انتقادها اشاره کرد و گفت:
پرهام گفته وزیر اصلا فدراسیون نیامده در حالیکه اشتباه کرده، وزیر برای یک جلسه به پارکینگ فدراسیون امد اما داخل ساختمان نه!در این یک سال وزیر نه به فدراسیون آمده و نه شطرنجبازان ما را دیده است.
نایب رئیس فدراسیون شطرنج با بیان اینکه مسئولان ملی پوشان شطرنج را نمی بستند، تصریح کرد:
بارها نامه زده ایم و مکاتبه داشته ایم اما اصلا توجهی نمی شود، چرا فیروزجا از ایران رفت؟ واقعا دلیل همه ورزشکاران برای رفتن از کشور یکی است؟
پریدر با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی امین طباطبایی مشکل سربازی است، افزود:
هر بار به خارج از کشور میرود مشکلاتی از بابت سربازی ایجاد میشود. مگر شطرنج مانند فوتبال جام جهانی ندارد که این ورزشکاران مشکل سربازیشان حل شود. ۵۰ سکه پاداش ایدنی گم شده و بارها نامه زدهایم اما رسیدگی نمیکنند. من چقدر تلاش کنم تا این ورزشکاران را در ایران نگه دارم وقتی هیچ گونه حمایتی نمیشود. این تیم بدون هیچ پولی از وزارت ورزش راهی المپیاد جهانی شطرنج شد.
نایب رئیس فدراسیون شطرنج تصریح کرد:
وزارت ورزش و امضای معاونین وزارتخانه پای قراراداد مسابقاتی که به فیده بدهکاریم را امضا کرده است اما هیچ حمایتی نمیکند. واقعا وزارت ورزش خجالت نمیکشد که اینگونه با شطرنج برخورد میکند. وزارت ورزش پول نداد اما نماینده حراست این وزارتخانه با ما آمد و همان باعث بروز حواشی درخصوص کاپیتانی تیم ملی شد.
وی با اشاره به حواشی حضور یک کاپیتان مرد در ترکیب تیم زنان بیان کرد:
تمام این سالها کاپیتان تیم زنان مرد بوده؛ از دوره من تا حالا. در این مسابقات من کاپیتان باشم اما به دلیل نداشتن پول تا شب اعزام همه چیز به هم خورد. کاپیتان براساس قوانین اجازه مکالمه ندارد.
وی درباره مشکلات اعزام تیم به المپیاد گفت:
با کمک فدراسیون جهانی به این سفر رفتیم. ۳ جای رایگان داستیم که یکی از آنها متعلق به من بود چون عضو کمیسیون زنان فیده، جایزه بین المللی و نماینده ایران در کنگره بودم و جای رایگان داشتم اما قابل واگذاری نبود.
وی با اشاره به بدهی خارجی فدراسیون شطرنج گفت:
بدهی جهانی اصلا به ما مربوط نیست. وزارت ورزش وقت و معاونین امضا کردند. چرا ما باید چوبش را بخوریم؟
پریدر با بیان اینکه چون در بازی های آسیایی هستیم و کمیته ملی المپیک ۱۰ هزار یورو به ما اختصاص داد، گفت:
البته در ابتدا ۵ هزار یور دادندبه مربیان خارجی پیشنهاد دادم و یا وقت نداشتند و یا این پول را قبول نکردند. از کمیته ملی المپیک هر وقت کمک خواستیم حامی شطرنج بودند.
نایب رئیس فدراسیون شطرنج تاکید کرد:
درخصوص هیات رئیسه باید بگویم که انتخابات خرداد ماه برگزار شد و همین الان تاکید میکنم که تایید صلاحیت اعضای معرفی شده آمده، اما وزارت ورزش اعلام نمیکند. در داخل اساسنامه آمده که هیات رییسه باید در ابتدا اساسنامه را تایید کند و سپس روند انتخابات آغاز شود. واقعا کارهایی که وزارت ورزش انجام میدهد عجیب است.
وی با اشاره ماجرای فعالیت اقتصادی در فدراسیون شطرنج در ادوار گذشته بیان کرد: در این رابطه به حراست و بازرسی وزارت ورزش بارها نامه زدیم و مستندات ارائه کردیم و درخواست بازرس داشتیم اما هیچ واکنشی انجام ندادند