persia 8778برق سخترین رشته دانشگاهیه مخصوصا گرایش مخابراتش ولی کلا می توان این طور نتیجهگیری کرد که هم مهندسی برق و هم مهندسی مکانیک از دشوارترین رشتههای تحصیلی در جهان هستند اما اینکه کدامشان از دیگری دشوارتر است، سوالی است که به فرد، علائق و تواناییهای خاص او بستگی دارد.
مفاهیم عینی و قابل مشاهده سروکار دارند.
قواعد حاکم بر رفتارهای مواد را میدانند
و در تلاشند این قوانین را به تسخیر خود در بیاورند.
هواپیماهای غول پیکر، قطارهای سریع السیر تا زیر دریاییهای فوق سبک محصول علم و فناوری مهندسان مکانیک است.
گفته میشود که :” در همه جای دنیا یک فارغ التحصیل مهندسی مکانیک، مثل یک موم خام است که دانش کافی دارد و در هر زمینهای که کار کند، میتواند در آن زمینه متخصص شود.”
اما در مقابل، مهندسان برق:
ذهن انتزاعی تری دارند
بیشتر با ریاضیات درگیر هستند.
از قدیم نیز یک تضاد سنتی میان رشتههای برق و مکانیک وجود داشتهاست. به این معنی که علاقمندان به رشته برق، علاقهای به رشته مکانیک ندارند و بالعکس.
کسی که میخواهد در رشته برق تحصیل کند، باید علاقه شدیدی به تکنولوژی داشته باشد.
کسی که پایه ریاضی و فیزیکش قوی باشد، در تحصیلات دانشگاهی به مشکل بر نمیخورد اما در اشتغال، علاقه به کارهای عملی، خلاقیت و فنی بودن مهمتر است.
برای انتخاب رشته مکانیک نیز علاقه نقش مهمی دارد اما همانطور که گفتهشد تفاوت عمده میان رشته برق و مکانیک، این است که در رشته برق، مفاهیم بهشدت انتزاعی هستند و برعکس در مکانیک مفاهیم راحتتر و ملموستر از برق هستند.
جوهرهی مهندسی توانایی حل مسئله است. هم مهندسان مکانیک و هم مهندسان برق باید در مواجهه با پدیدهها و کاربردهای مختلف و با استفاده از خلاقیت خود توانایی طراحی و تحلیل داشته باشند.
اگر در درک مفاهیم انتزاعی موفق هستید و علاقه زیادی به علم ریاضیات دارید، رشته برق برایتان چندان دشوار نخواهد بود اما اگر به مفاهیم فیزیکی، عینی و ملموس علاقه بیشتری دارید، رشته برق برایتان دشوارتر است و مکانیک برای شما انتخاب بهتری است.
مهندس برق کجا کار می کند؟
محیط کار این رشته ، محیطی تمیز است و معمولا آلودگی ندارد. محیط کار اصولا در داخل شهر است و شبیه یک محیط اداری است (هرچند اداری نیست). به طور خلاصه اکثر مهندسین برق در اتاق هایی کار می کنند که با ابزارهای تمیز مجهز شده ( به جز مهندسین قدرت که در محیطهای کارخانه ای کار می کنند).
مهندس مکانیک کجا کار می کند؟
مهندس مکانیک معمولا یا در دفاتر شرکت ها و یا در واحدهای تولید کارخانه ها کار می کند. مهندس مکانیکی که در سازمان، شرکت یا کارخانه استخدام می شود، معمولا به صورت تمام وقت و در ساعات اداری مشغول به کار است. البته گاهی بسته به نوع پروژه های کاری و زمانبندی آنها (به ویژه در بخش خصوصی) ساعت کاری اش می تواند تغییر کند. مهندس مکانیکی هم که به صورت مستقل فعالیت کرده و شرکت شخصی دارد، تعیین ساعت کاری بر عهده خودش است.
دستمزد مهندسی برق در خارج بیشتره ولی همه چیزا بستگی به خودت و مهارتت داره.