5. ورزشگاه شهر آموزش (اجوکیشن سیتی)
♦ ظرفیت 40.000نفر
♦ زیر نظر برخی از دانشگاه های برجسته قطر
این استادیوم که در اصل برای مسابقات جام جهانی قطر ۲۰۲۲ ساخته شد، در زمان شیوع کرونا و برای برگزاری یک مراسم مجازی به افتخار پرسنل پرستاری و حوزه سلامت قطر افتتاح شد. معماری ورزشگاه شهرک آموزش، به شکل یک الماس است که در نورِ روز، رفلکتیو بوده و تلالو خاصی دارد و در طول شب، با درخشش خود، نمای زیبایی به وجود میآورد. این استادیوم در شهرک آموزش قطر ساخته شده است و گنجایش ۴۰ هزار نفر جمعیت را دارد.
***************************************************************
6. ورزشگاه شهر آموزش (اجوکیشن سیتی)
♦ ظرفیت 40.000نفر
♦ یکی از قدیمی ترین مناطق دائماً مسکونی قطر
این استادیوم توسط گروه معماری زاها حدید معمار معروف عراقی که پیش از این به عنوان استادیوم الوکره شناخته میشد طراحی و ساخته شده است . این طرح در الوکره، یکی از قدیمیترین مناطق مسکونی جنوب دوحه ساخته شده و در یک مکان فرهنگی غنی با میراث باستانشناسی عمیق قرار دارد. ساخت و طراحی سقف این استادیوم از قایقهای سنتی عربی که برای صید مروارید استفاده میشد، الهام گرفته شده است. این ورزشگاه ۴۰ هزار نفری در ۱۶ می ۲۰۱۹ همزمان با فینال جام امیر قطر افتتاح شد و پس از برگزاری مسابقات جام جهانی، ظرفیت آن به ۲۰ هزار نفر کاهش مییابد، درحالیکه ۲۰ هزار صندلی دیگر آن به پروژههای توسعه فوتبال در خارج از کشور اختصاص داده خواهد شد.
***************************************************************
7. ورزشگاه 974 (رأس اَبوعبود)
♦ ظرفیت 40.000نفر
♦ بازتاب بندر تاریخی دریایی دوحه
استادیوم ۹۷۴ که در گذشته با نام راس ابو عبود شناخته میشد، یکی از اولین و خلاقانهترین طرحهای ممکن است که از تجارت بینالمللی و دریانوردی قطر الهام گرفته است. شماره ۹۷۴ یک علامت مهم و قابل توجه در این پروژه است، زیرا این کد تلفن بینالمللی قطر و همچنین تعداد کانتینرهای حملونقل مورد استفاده در ساخت آن است. این سازه در ساحل افق خلیج غربی دوحه واقع شده است.
***************************************************************
8. ورزشگاه لوسیل
♦ ظرفیت 80.000نفر
♦ مرکز شهر Lusail: یک کلانشهر پیشرفته
دیدار فینال جام جهانی 2022 قطر در همین ورزشگاه در 27 آذر و ساعت 18:30 برگزار خواهد شد.
در میان استادیومهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نام لوسیل بسیار درخشان است. طراحی این ورزشگاه از تعامل نور و سایه الهام گرفته است و فرم ساختاری و نمای آن منعکسکننده نقوش پیچیده هنری است که در سراسر جهان عرب و اسلام در طول تمدنهای اولیه یافته میشود. با توجه به موقعیتهای برجسته این استادیوم در لوسیل (یک کلانشهر تازه ساخته شده در قطر) برنامهریزی اصلی استادیوم دارای سیستم تراموا و فضاهای سبز است و آن را به عرصهای متمرکز بر پایداری تبدیل میکند که بر نیازهای انسانی و حفاظت از محیط زیست تمرکز دارد.
ورزشگاه لوسیل، آخرین ورزشگاهی است که کار ساخت و ساز آن همچنان ادامه دارد. این استادیوم در لوسیل سیتی قطر ساخته شده است و ۸۰ هزار نفر ظرفیت دارد، این ورزشگاه میزبان شما در جام جهانی قطر ۲۰۲۲ خواهد بود.
***************************************************************