مسعود اقبالی از بازی کردن مهدی طارمی در بازی ایران و عراق انتقاد کرد.
به گزارش طرفداری، مصاحبه مسعود اقبالی مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا را می خوانید:
شرایط صعود تیم ملی ایران به جام جهانی در این مدت را چطور ارزیابی کردید؟
تیمی که میخواهد به جام جهانی صعود کند باید پروسه کاملی را سپری کند. ما ابتدا تیم ملیمان را دیدیم که با مشکلات عدیده ای در مرحله قبل مواجه شد ولی با تغییر سرمربی بازیهای پایانی را بردیم و با حضور لژیونرهایی که باعث تقویت تیم میشدند در دور نهایی مقدماتی با یک ترکیب تقریباً ثابت توانستیم شرایط خوبمان را حفظ کنیم و در نهایت به بازی با عراق برسیم.
بازی با عراق چطور بود؟
با توجه به بیماری کرونا و برخی کمبودها و اینکه مسابقات تدارکاتی نداشتیم، در کنار همه مشکلات مدیریتی و مالی شکر خدا توانستیم صعود کنیم. البته گروه ما هم خیلی سخت نبود و تنها تیم قابل توجه در این گروه کره جنوبی به شمار میرفت. بحث اصلی این است که کار ما حالا که جواز را گرفته ایم تازه شروع شده است.
بیشتر در این مورد توضیح میدهید؟
باید از این به بعد با تدارک بازیهای خوب با تیمهای بزرگ دنیا آماده جام جهانی شویم. هر چند که مشکلاتی در ارتباط با مسائل سیاسی و تحریمها وجود دارد. ولی ما با نگاهی به تیمهای آفریقایی میبینیم که حتی آنها تا چه اندازه پیشرفت کردهاند. قطعاً یکی از این تیمها و تیمهای اروپایی در گروه ما قرار میگیرند به همین خاطر ما اگر بخواهیم با این استانداردهای پایین تکنیکی، تاکتیکی و فیزیکی به جام جهانی برویم قطعاً بازهم نمیتوانیم به دور دوم صعود کنیم.
چاره کار چیست؟
باید در زمان باقیمانده تا شروع مسابقات جام جهانی تدارک خیلی خوبی برای تیم ملی داشته باشیم. اگر بازیهای تدارکاتی انجام ندهیم و در تورنمنتهای خوب ملی حضور پیدا نکنیم، با همین شرایط میرویم و دوباره حذف میشویم.
عملکرد اسکوچیچ را چطور دیدید؟
اسکوچیچ هم شانس آورده که با چنین تیم خیلی خوبی کار میکند. ولی انتقاداتی در رابطه با تعویضهایش به او دارم. چرا کاپیتان دوم تیم ملیمان فقط باید یک دقیقه به میدان برود؟ در حالیکه جهانبخش تقریباً کارش را تا دقیقه ۷۵ انجام داد و ما هم یک بر صفر جلو بودیم. ظاهراً یا اسکوچیچ قدرت تصمیم گیری خوبی ندارد و یا کمکهایش به موقع در این باره با او صحبت نمیکنند.
چه برنامهای برای بازیهای تشریفاتی پیش رو باید مدنظر قرار بگیرد؟
هر اتفاقی تا روز ورود ما به جام جهانی ممکن است باعث شود مهرههایی از این تیم نتوانند به جام جهانی برسند. تعدادی که سن و سالشان بالاست و مشکلاتی مثل مصدومیت و یا مسائل فرهنگی و اقتصادی هم ممکن است موجب شود برخی بازیکنان در نهایت خط بخورند. به نظرم باید در این فرصت چندین بار تیم ملی را از فیلتر رد کنیم. میتوان در همین سه بازی به بازیکنان با انگیزه بیشتر بازی بدهیم.
چه طور؟
طبیعی است که ۵۰ درصد انگیزه بازیکنان برای حضور مقابل امارات از بین رفته است. چون ما دیگر جواز را گرفتیم و هر چقدر هم که بگوییم بچهها انگیزه دارند ولی مثل بازی قبل با عراق نیستند. شاید روی غیرت و تعصب بخواهند بازی خوبی بکنند ولی میتوان با فرصت دادن به بازیکنان کمتر به میدان رفته این انگیزه را دوباره در تیم ملی ایجاد کرد.
امارات تا چه اندازه میتواند برای ما دردسرساز باشد؟
این تیم بازی قبلی اش را برده و هنوز به عنوان یکی از تیمهای سوم صعود کننده، این شانس را برای خودش متصور است که جواز بگیرد ولی آنها از نظر تاکتیکی و فیزیکی به ما نمیرسند اما هرازگاهی یقه حریفانشان را میگیرند.
تیم ملی چه مشکلی در بازی با عراق داشت که به چشم آمد؟
مهم ترین ایرادی که میتوان به تیم ملی گرفت بازی دادن به طارمیبود. یک رفتار غیرحرفه ای صورت گرفت. بازیکنی که هنوز ۲۴ ساعت نشده به تیم ملی رسیده و آن مسیر سخت را پشت سر گذاشته بدون تمرین و ریکاوری چرا باید ۹۰ دقیقه برای تیم ملی بازی کند؟ اگر رباط صلیبی پاره میکرد چه کسی پاسخگوی مسئولان باشگاه پورتو بود؟ متاسفانه ما به دنبال خواستههای خودمان بودیم و اصلاً رعایت حال مهدی طارمیرا نکردیم. نکته دیگر درباره تیمملی، بحث قانون ۵ ثانیه انتقال تیم از حمله به فاز دفاع است. ما در فاز تهاجمیخوب هستیم و در همین بازی هم دیدیم که سههافبک پشت مهاجم یعنی قدوس، جهانبخش و قلی زاده وظایفشان را به درستی انجام دادند ولی مشکل مان در انتقال از حمله به دفاع است. عراق دو یا سه بار توپ را روی دروازه ما آورد که نزدیک بود کار دستمان بدهد. با چنین شرایطی قطعاً در جام جهانی حذف میشویم. تیم ملی ایران زمان کی روش در فاز دفاعی خوب کار میکرد حالا در فاز حمله خوب شدیم. مادامیکه نتوانیم بین این دو سبک بالانس ایجاد کنیم، نمیتوانیم به حضور شایسته در جام جهانی امیدوار باشیم. تنها ممکن است برویم و نهایتاً کیسه گل نشویم.