کاروان وزشی کشورمان در این دوره از بازی های آسیایی با کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18برنز پایین تر از قزاقستان در مکان پنجم جدول توزیع مدال ها قرار گرفت. در نگاه اول اگر بخواهیم مدال آوری، کاروان ایران را با دوره قبل مقایسه کنیم، از لحاظ رتبه در جدول توزیع مدال ها و تعداد مدال ها نسبت به دوره قبل کمی افت وجود داشته است. در دوره قبلی مسابقات که در گوانژوی چین برگزار شد، کاروان ورزشی کشورمان با 20 طلا، 15 نقره و 24 برنز و مجموع 59 مدال بالاتر از قزاقستان در رتبه چهارم قرار گرفت. این درحالی است که در این دوره در چند رشته جدید مدال هایی برای کاروان ایران کسب شد که ارزش بسیار بالایی داشت.
طلای ناب دوچرخه سواری
با نگاهی جزئی تر به کیفیت مدال ها و رشته هایی که موفق به کسب مدال شدند، می توان بازی های آسیای اینچئون را یکی از موفق ترین دوره ها برای کاروان ورزشی ایران نام گذاری کرد. کسب مدال طلا در رشته هایی که انتظار کسب مدال در آنها وجود نداشت از جمله اتفاقاتی بود که در این دوره برای کشورمان رخ داد. مدال طلای ارزشمند در رشته دوچرخه سواری (ماده کایرینگ) توسط محمد دانشور یکی از شیرین ترین مدال های کاروان ورزشی ایران بود که در کنار نقره و برنز عسگری و معظمی در ماده های دیگر این رشته، دوچرخه سواری را به یکی از رشته های موفق ایران در این بازی ها تبدیل کرد.
موفقیت چشمگیر رشته های تیمی
موفقیت رشته های تیمی در کسب مدال های پرتعداد از دیگر اتفاقات خوبی بود که در این دوره برای کاروان ورزشی ایران رخ داد و بسیار امیدوار کننده و لذت بخش بود. کسب مدال طلا در رشته والیبال گل سر سبد این مدال آوری ها در بین تیم های ورزشی ایران در این رقابت ها بود. نقره مردان و زنان کبدی نیز در این دوره بسیار ارزشمند بود، لازم به توضیح است که مردان کبدی کار ایرانی در دوره قبل نیز موفق به کسب مدال نقره شده بودند ولی در بخش بانوان دوره قبل مدال برنز نصیب ایرانیان شده بود. کسب مدال ارزشمند نقره در بسکتبال در حالی اتفاق افتاد که ملی پوشان ایرانی تا لحظات پایانی رنگ مدالشان طلایی بود ولی متاسفانه اتفاقات لحظات پایانی و چند اشتباه باعث شد مدال طلا از چنگ بلند قامتان ایرانی در برود. تنها نقطه تاریک ورزش های تیمی ایران در این دوره، رشته هندبال بود که به واسطه اختلافات درون فدراسیونی، این رشته نتوانست موفقیت دوره قبلی را تکرار کند.
کشتی بازهم ستاره شد
درخشش قابل انتظار کشتی گیران بار دیگر نقطه عطفی بود بر روند مدال آوری کاروان ایران. کشتی گیران کشورمان در این دوره علی رغم بسیاری از ناداوری ها موفق به کسب 6 طلا، یک نقره و 5 برنز شدند. از لحاظ تعداد طلا کاروان ورزشی ایران در این دوره یک طلا کمتر از دوره قبلی کسب کرد ولی تعداد مدال های این رشته نسبت به دوره قبلی دو عدد افزایش داشته است. با توجه به ناداوری هایی که در این دوره گریبان کشتی کشورمان را گرفت، کسب این تعداد مدال بسیار ارزشمند بود چرا که در صورت اجرای عدالت تعداد مدال های طلای کشتی حداقل به 8 عدد می رسید.
تکواندو، کاراته و قایقرانی بازهم درخشیدند
تکواندو و کاراته هم در این دوره نمایش دلپذیری داشتند و موفق شدند به مانند دوره قبل مدال های خوبی برای کاروان کشورمان به ارمغان بیاروند. قایقرانان کشورمان نیز در این دوره همانند دوره قبل پر فروغ بودند و با کسب 9 مدال رنگارنگ سهم زیادی در ارتقای رتبه کاروان کشورمان در جدول بازی ها داشتند.
نمایش کم فروغ وزنه برداران و دوومیدانی کاران
وزنه برداری که همیشه جزو رشته های پر مدال و پر امید کاروان ورزش ایران در تمامی بازی ها به حساب می آمد، در این دوره فروغ چندانی نداشت و به تک مدال طلای سلیمی و نقره رستمی بسنده کرد. این در حالی است که وزنه برداران ایرانی در دوره قبل موفق به کسب یک طلا، دو نقره و یک برنز شده بودند. دوومیدانی یکی دیگر از رشته هایی بود که 2 طلا، 2 نقره و یک برنز دوره قبلی آن به تک طلای احسان حدادی در پرتاب دیسک و لیلا رجبی در پرتاب وزنه در این دوره تقلیل یافت.
به طور کلی این دوره از رقابت ها از لحاظ کمی و کیفی دوره خوبی برای کاروان ورزشی کشورمان بود و توانست امیدواری را در بین ورزش دوستان افزایش دهد. موفقیت بانوان و کسب مدال در رشته هایی چون تیراندازی، بوکس و شمشیربازی نشان داد که می توان با سرمایه گذاری در رشته های متنوع و ورزش بانوان، مدال های بیشتری را در آینده برای کاروان کشورمان انتظار داشت.