✍️فریم ورک برنامه نویسی مجموعه ای از کتابخانهها، استانداردها و قوانین کدنویسی است که در بستر یک چارچوب نرم افزاری در اختیار توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار میگیرد. برای زبانهای برنامه نویسی مختلف، فریم ورکهای متعددی توسعه داده شده است.
استفاده از فریم ورک باعث میشود برنامه نویسان بسیاری از کد های تکراری که در اکثر برنامه ها وجود دارد و مورد نیاز برنامه نویسان می باشد را بازنویسی نکنند . همچنین با قوانین موجود در فریم ورک ها، امنیت را بهبود می بخشند، سرعت توسعه را افزایش می دهند.
*تعدادی از فریم ورک های مطرح و قدرتمند:🔻
◀️1.پی اچ پی(لاراول):
لاراول فریم ورکی است که به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است. این فریم ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد و برنامه نویسی را برای آن ها لذت بخش تر می کند.
این فریم ورک در بین سایر فریم ورکهای PHP از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار است و از طریق آن شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخش ها را تغییر دهید.
◀️2.سی شارپ(دات نت):
دات نت فریمورک توسعه داده شده توسط مایکروسافت برای توسعه نرم افزار ویندوز و تحت وب ... میباشد.
دات نت تقریبا برای هر مشکلی که یک برنامه نویس با آن مواجه میشود، یک راه حل دارد و از چندین ابزار تشکیل شده است. منظور از ابزار، تکه کدهایی است که از قبل برای انجام وظیفهای خاص نوشته شدهاند. بعضیها .Net را به کتابخانه هم تشبیه میکنند که این تعریف هم درست به نظر میرسد.
در فریم ورک دات نت علاوه بر #c میتوان از زبانهایی مانند vb ؛ #f و... هم استفاده کرد.
◀️3.پایتون(جنگو):
این فریم ورک تحت وب با بهره گیری از زبان قدرتمند پایتون به عنوان هسته ی اصلی خود توانایی های بسیاری را برای برنامه نویسان جهت پیاده سازی پروژه های بزرگ و حرفه ای ایجاد می کند.
برخلاف سادگی کار با این فریم ورک ، پروژه هایی نظیر Instagram ، YouTube ، Spotify ، Udemy و بسیاری دیگر در هسته ی اصلی خود از Django استفاده میکنند.
◀️4.جاوا اسکریپت(آنگولار جی اس):
اگر بخواهید صفحه خود را تعاملی کنید مجبورید که این کار را با استفاده از جاوا اسکریپت خام انجام دهید. البته با صرف وقت معمولا زیاد!
اما با عرضه فریم ورک Angular.js توسط گوگل، میتوانید از مجموعهای از ابزارهای جاوا اسکریپتی استفاده کنید. با این فریم ورک شما میتوانید تحت معماری MVC، کدهای پروژه را بنویسید.
جاوا اسکریپت علاوه بر آنگولار درای فریمورک های قدرتمند دیگری مانند: react؛نکست؛vue.js و...نیز هست.
◀️5.سی پلاس پلاس(qt):
کیوت مجموعهای از کتابخانهها و سرآیندهای نوشتهشده به زبان سی++ است که به برنامهنویس امکان توسعهی آسان نرمافزارهای کاربردی را میدهد. کیوت شامل چندین کلاس برای کار با واسط گرافیکی، چندرسانه، ابزارهای پایگاهداده، شبکه و … میباشد.
جالب است که بدانید، بسیاری از شرکتهای بزرگ و نرمافزارهای کاربردی با استفاده از این فریمورک، نرمافزارهای مختلفی را به کاربران خود ارائه کردهاند. از آن جمله میتوان به نرمافزار Telegram Desktop اشاره نمود که با استفاده از Qt توسعه یافته است. همچنین نرمافزارهای مشهوری مانند Google Earth و Skype نیز از Qt برای برنامهنویسی استفاده کردهاند.
📝نکته:برای زبان های برنامه نویسی بالا و سایر زبان های برنامه نویسی چندین فریمورک برای کارهای مختلف توسعه داده شده که ما فقط معروف ترین فریمورک ها رو مثال زدیم.
⚙️