به نظر می رسد چماق تعلیق از مسئولان فدراسیون فوتبال به دست اعضای سابق فدراسیون رسیده است!
به گزارش طرفداری، روزنامه، رادیو، تلویزیون، رسانه ها، هرجا را نگاه کنید مصاحبه ای از یکی از اعضای فدراسیون فوتبال با این موضوع خواهید دید؛ اساسنامه اصلاح نشود، فوتبال مان را از جام جهانی کنار می گذارند!
فدراسیون فوتبال که کوچکترین انتقادی را "تشویش اذهان عمومی" می خواند، حالا هرروز مسئولان کشور و مردم را می ترساند، آن هم بابت چه چیزی؟ چیزی که قرار نیست هرگز اتفاق بیفتد!
اگر هر روز ترساندن مردم و بازی با احساسات آن ها با کلید واژه "تیم ملی" و "حذف" مصداق بارز تشویش اذهان عمومی نیست، پس چیست؟ مگر تا حالا شده تیمی که مجوز حضور در رقابت های جام جهانی را به دست آورده باشد از سوی فیفا کنار گذاشته شود؟
امروز موضوع عجیب تر هم شد؛ چماق تعلیق از شهاب عزیزی خادم، داریوش مصطفوی، حسن کامرانی فر و دیگر مسئولان فدراسیون فوتبال به دست علی کفاشیان رسید. علی کفاشیان در مصاحبه امروز خود با رادیو تهران صحبت های زیر را به زبان آورد:
متاسفانه در آینده جام جهانی را در پیش داریم و قطعا اگر این مشکلات حل نشود جلوی ما را برای حضور در جام جهانی میگیرند. همین اتفاق برای پرتغال هم رخ داده بود و فیفا به آنها اعلام کرده بود اگر مشکلاتتان حل نشود نمیگذاریم به جام جهانی بروید. از همین الان باید هشدارهای لازم را به مسئولان بدهیم. فیفا میتواند در حوزه خود مخالفت کند، همانطور که در فدراسیون فوتبال مجمع میتواند یک باشگاه و یک عضو را تعلیق کند و نمی تواند در تشکیلات فدراسیون و فوتبال بیاید، فیفا هم میتواند اعلام کند اگر مشکلاتتان حل نشود نمی توانید در مقابل تیم های خارجی قرار بگیرید.
حرف های کفاشیان تاسف آور است؛ در عصر ارتباطات و تکنولوژی که هر چیزی را می توان با کوچکترین جستجویی پیدا کرد، کفاشیان پا را فراتر گذاشته و با تحریف تاریخ مدعی شده فیفا قبلا پرتغال را هم تهدید کرده بود که از جام جهانی کنار می گذارد.
فیفا در ماه مارچ سال 2011 برابر با اسفند ماه سال 1389 و بعد از رقابت های جام جهانی 2010 آفریقا به پرتغال اخطاری داد، اخطاری که به خاطر شائبه دخالت دولت در فوتبال داده شده بود. گویا دولت قصد داشت در مجمع فدراسیون فوتبال پرتغال که تحت حمایت فیفا است دخالت کرده و بخشی از این مجمع را به اعضای باشگاه ها بسپرد ولی این موضوع با مخالفت فدراسیون پرتغال مواجه شده بود، یعنی دقیقا عکس قضیه ما. اصل خبر را با هم مرور می کنیم:
فیفا در نامه ای به فدراسیون پرتغال که در روزنامه ورزشی آبولا نیز به چاپ رسیده است، از نگرانی عمیق خود نسبت به توقف بازبینی در مقررات این فدراسیون از سوی تعدادی از اعضای آن خبر داده است.
این بازبینی ممکن است روی عضویت برخی از اعضای فدراسیون تاثیر بگذارد به همین دلیل با مخالفت تعدادی از مسوولان مواجه شده که ممکن است بخشی از اختیاراتشان را از دست بدهند.
به همین جهت فیفا به فدراسیون پرتغال هشدار داد، در صورتی که بازبینی در آیین نامه خود را طبق برنامه و همسو با مقررات فیفا انجام ندهد، محروم خواهد شد.
البته این خبر در فضای رسانه ای ایران بازتاب متفاوتی داشت. با یک سرچ ساده به خبری که خبرگزاری ایسنا در تاریخ 14 اسفند 1389 منتشر کرده می رسیم:
فيفا به فدراسيون فوتبال پرتغال هشدار داد تا در ساختار فوتبالش تجديدنظر كند، در غير اين صورت با محروميت روبرو خواهد شد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دولت پرتغال با تنظيم اصلاحيهاي خواهان تجديدنظر در روند انتخاب اعضاي فدراسيون و كميتههاي زيرمجموعهي آن شده كه اين موضوع دخالت سران سياسي و دولتي در فوتبال تشخيص داده شده و به همين دليل فيفا به اين كشور هشدار داده است. ژروم والكه، دبيركل فيفا از فدراسيون فوتبل پرتغال درخواست كرده تا ضمانت بدهد كه طرح اصلاحي جديد در چارچوب قوانين اجرا خواهد شد، در غير اين صورت هيچ تيم پرتغالي حق شركت در رقابتهاي بين المللي را نخواهد داشت.
فیفا نه قبل از جام جهانی بلکه بعد از جام جهانی آن هم به خاطر دخالت مستقیم دولت در فوتبال به پرتغالی ها اخطار داده بود؛ کجای این موضوع شبیه وضعیت امروز ما است؟ فیفا به تیمی که مجوز حضور در جام جهانی را پیدا کرده اخطار داده بود که آن ها کنار می گذارد؟ اصلا این موضوع را کنار بگذاریم. مگر اکنون دخالت مستقیم از سوی دولت در فوتبال ما اتفاق افتاده است؟ دخالت مستقیم یعنی چیزی مثل زمانی که علی آبادی به صورت مستقیم وارد عمل شد و محمد دادکان را از سمتش برکنار کرد.
اصلا بگوییم علی کفاشیان هم به اشتباه خبر ایسنا را خوانده، باز هم موضوع به ما ارتباطی پیدا نمی کند.
بحث در مورد ایران چیز دیگری است. وزارت ورزش به فیفا قول داده طی یک سال اساسنامه را از طریق پارلمان اصلاح کند و اگر چنین چیزی رقم نخورد، فیفا انتخابات فدراسیون فوتبال را باطل می کند و با تشکیل کمیته عادی سازی، به قول معروف وسط کار می آید تا اساسنامه را با توجه به خواسته فیفا و مجلس اصلاح کند. کمیته ای که متشکل از 6 ایرانی خواهد بود، نه خارجی؛ 3 ایرانی از کمیته ملی المپیک و 3 ایرانی عضو AFC و فیفا. کجای این موضوع شبیه ماجرای سال 2011 پرتغال است؟ اصلا بر فرض محال که شبیه باشد؛ کدام جام جهانی قرار بود در سال 2011 برگزار شود که علی کفاشیان می گوید فیفا تهدید کرده بود پرتغال را از جام جهانی کنار می گذارد؟
آقای کفاشیان، حالا وقت تحریف تاریخ نیست یا بهتر است بگوییم دیگر در عصر ارتباطات تحریف تاریخ معنایی ندارد. فیفا هیچکسی را بعد از دریافت مجوز حضور در رقابت های بین المللی، حذف نمی کند. فیفا شاید روز 12 اسفند با باطل اعلام کردن انتخاباتی که منجر به ریاست عزیزی خادم شد، اداره فدراسیون را تا اصلاح اساسنامه جدید به کمیته عادی سازی بسپارد اما هیچ کاری با تیم ملی ایران ندارد همان طور که بعد از تشکیل کمیته انتقالی در سال 2006 هیچ کاری با تیم ملی ما نداشت و تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا 2007 شرکت کرد.
خود آقایان بهتر از هرکسی این موضوع را می دانند ولی برخورد نشدن با فدراسیون فوتبال بابت تخلف های قبلی باعث شده حالا کسانی مثل شهاب عزیزی خادم و داریوش مصطفوی جرات پیدا کنند در برنامه های تلویزیونی برای کشور خط و نشان بکشند؛ داریوش مصطفوی که به جای پاسخگویی در تلویزیون بارها نماینده مجلس را مورد اهانت قرار داد و به نوعی از پاسخ دادن فرار کرد تا مبادا چماق تعلیق از دستانش بیفتد و شهاب عزیزی خادم هم با حضور در برنامه شب های شهابی به دوربین زل زد و علاوه بر طلبکار شدن در ماجرای VAR اسراییلی، باز هم مردم را از اتفاقی که خودش هم می داند رقم نمی خورد ترساند.
چماق تعلیق فدراسیون نشین ها حالا به علی کفاشیان رسیده، علی کفاشیانی که زمانی دونده بود و حالا باید دید این دونده چماق تعلیق یا همان چوب امدادی را به چه کسی می سپرد؟