اگر به خرید گیاهان گلدانی و نگهداری از آن ها علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم یک گلدان گیاه بومادران بخرید. این گیاه را در باغچه نیز می توان کاشت. روش نگهداری از بومادران سخت نیست و علاوه بر آن، این گیاه خواص دارویی فراوانی نیز دارد. گل های زیبای بومادران نیز نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. بنابراین پس از آشنایی با گیاه بوماردان، اگر خواستید آن را تهیه کنید، می توانید به یک گل فروشی آنلاین مراجعه فرمایید.
آشنایی با گیاه بومادران
نام علمی این گیاه Achillea millefolium است.
بومادران یک گیاه چندساله مقاوم و یک گیاه درمانی بسیار قوی است و متعلق به نقاط گرم آمریکای شمالی، اروپا و آسیاست.
برگهای آن پرمانند و بسیار مرتب است. گلهای زیبای بومادران به صورت چندتایی بر روی یک ساقه قرار گرفته اند.
هر گل کوچک شامل 5 گلبرگ است که بر روی یک مرکز زرد سوار شده اند.
بومادران انتخابی هوشمندانه برای باغچههاست، بخصوص که برگهای آن خوراکی است و میتوانید آنها را به سالاد خود اضافه کنید!
با آغاز بهار، برگهای ظریف بومادران کم کم پدیدار میشود. این برگها با گذشت زمان مقاومتر و کلفتتر میشوند. گل بومادران میتواند سفید، زرد، نارنجی، صورتی، بنفش و یا قرمز باشد.
تاریخچه استفاده از بومادران
استفاده دارویی از بومادران، به زمان یونان باستان باز میگردد. در آن زمان، سربازها از بومادران ضمادی تهیه میکردند و آن را برروی جراحات و زخمهای خود قرار میدادند.
نماد و مفهوم بومادران
گل بومادران بیانگر شفا، سلامتی، بخشش و الهام گرفتن است.
عده زیادی از مردم سراسر جهان، این گل را برای هدیه دادن به بیمار انتخاب کرده و به این طریق نگرانی و آرزوی سلامتی خود را ابراز میکنند.
گونه های مختلف گیاه
بومادران به طور طبیعی سفیدرنگ بوده است. اما امروزه با کاشت و تکثیر گسترده آن، انواع مختلفی در رنگها و ابعاد مختلف از آن ایجاد شده است.
مثلا بومادران وحشی، معروفترین گونه بومادران است. گلبرگهای ان سفید و زرد هستند و از بهار تا پایان تابستان شکوفه میدهند.
بومادران عادی، در رنگهای صورتی پررنگ، قرمز و یاسی رشد میکند.
نوع Coronation gold، با گلبرگهای زرد خردلی و برگهای نقرهای رنگش یکی از زیباترین انواع بومادران است.
گل بومادران Fanal قرمز است و ترکیب زیبایی با مرکز زردرنگ خود ایجاد کرده است.
با cerise queen هم میتوانید دنیایی از رنگ صورتی پررنگ را به باغچه خود بیاورید.
بررسی سمی بودن گیاه برای انسان ها و حیوانات
بومادران برای انسانها سمی نیست. در واقع اگر در مقیاسی متناسب خورده شود، عوارضی را ایجاد نخواهد کرد.
اما برای گربهها،سگها و اسبها خطرناک است و در صورت خورده شدن توسط آنها میتواند باعث افزایش حجم ادرار، تهوع، استفراغ و یا عوارض پوستی شود.
کاشت بومادران و نگهداری از آن
بومادران را در آغاز بهار و یا تابستان بکارید. مطمئن شوید که دوره سرما کاملا تمام شده است.
نور مورد نیاز گیاه
آن را در مکانی پرنور قرار دهید، در واقع بومادران برای داشتن رشد خوب و گلهای باطراوت به نور خورشید نیاز دارد؛ اگر نور کافی را دریافت نکند، ضعیف و آویزان رشد خواهد کرد.
آب دهی به بومادران
گیاه بومادران به آبیاری متوسط نیاز دارد اما خشکی را میتواند تحمل کند.
خاک مناسب
خاک آن باید به خوبی زهکشی شده باشد، بومادران در گرما و آب و هوای خشک هم به خوبی رشد میکند، اما نمیتواند خاکی که همیشه خیس است را تحمل کند.
روش هرس کردن
حدودا در اواسط تابستان، تعدادی از گلها شروع به پژمرده شدن میکنند. این گلها را جدا کنید تا بومادران برای رشد مجدد آنها ترقیب شود.
عطر گیاه بومادران
بومادران گلی معطر است. اگر آن را در دستان خود فشار دهید، عطر مطبوع و تند آن بیشتر خارج میشود. رایحه این گل تقریبا شبیه به رایحه رزماری است.
کاربرد بومادران
همانطور که میدانید، بومادران یک گل زیبا با خواص دارویی فراوان است.
آن در درمان تب، سرماخوردگی، تب یونجه، تنظیم چرخه قائدگی، اسهال خونی، کاهش اشتها، بیماریهای معده وروده، ناراحتی دستگاه گوارش و کاهش میزان تعریق استفاده میشود.
عدهای هم گل بومادران را به صورت خام میجوند تا میزان درد دندان آنها را کم کند.
از اسانس این گل برای تهیه نوشدنی ها استفاده میکنند.
پاسخ برخی از سوالات متداول شما در مورد روش نگهداری گیاه بومادران
1. دلیل گل ندادن بومادران چیست؟
یکی از مهمترین دلایل عدم گلدهی یا گلدهی ضعیف در این گیاه نور نامناسب و کم است. اگر گیاه نور کافی دریافت نکند انرژی لازم برای گلدهی خوب را نخواهد داشت. همچنین اگر گیاه شما در خاکی بسیار غنی زندگی کند یا کود بیشازحد دریافت کند تبدیل به گیاهی سرسبز میشود که توانایی گلدهی در آن ضعیف میشود. برخی از باغبانان حرفهای برای حل این مشکل اقدام به هرس کردن گلهایی میکنند که عمر خود را کردهاند تا گیاه بتواند دوباره از همان محل گل جدید و قویتری شکوفا کند. درنظر داشته باشید گلهای بومادران پس از مدتی پژمرده و قهوهای رنگ میشوند، بنابراین نهتنها بهخاطر کمک به گلدهی مجدد، بلکه بهخاطر زیبایی و سلامت گیاه نیز باید آنها را هرس کنید.
2. بومادران به چه میزان آب نیاز دارد؟
بومادران گیاهی سرسخت است که نیاز زیادی به آبیاری ندارد و میتواند کمآبی را بهخوبی تحمل کند، بهطوریکه این گیاه میتواند حتی فاصله یک ماهه بین آبیاری را نیز تحمل کند و آسیبی نبیند. در مورد آبیاری بومادران درنظر داشته باشید که آبیاری کم برای بومادران بسیار بهتر و رضایت بخشتر از آبیاری زیاد است، زیرا آبیاری زیاد میتواند بهراحتی باعث پژمرده شدن و حتی مرگ گیاه شود.
3. بومادران چه به میزان نور نیاز دارد؟
این گیاه در ابتدای کاشته شدن نیاز به نور کامل و زیاد دارد. بومادران میتواند در نور کم و کمی سایه نیز زندگی کند و سالم بماند، اما توانایی آن در گلدهی ضعیف میشود و گیاه کمپشت و خلوت میشود. بنابراین بهتر است گیاه را در محلی با نور کامل خورشید قرار دهید تا بتواند تمام زیبایی خود را به رخ بکشد.
4. دلیل قهوه ای شدن برگ های بومادران چیست؟
این گیاه توانایی تحمل کمآبی را دارد و درواقع نیاز به آبیاری زیادی ندارد. آبیاری زیاد میتواند باعث ایجاد بیماریهای قارچی و پوسیدگی ریشه گیاه شود که نتیجه آن تبدیل برگهای سبز گیاه به برگهای قهوهای است.
5. علت زرد شدن برگ های بومادران چیست؟
زرد شدن برگهای این گیاه میتواند دلایل مختلفی مثل آفات یا یک بیماری به اسم زنگ زدگی داشته باشد. این گیاه همانطور که پروانهها را به خود جذب میکند، حشرات و آفات را نیز به خود جذب میکند که میتوانند به گیاه آسیب بزنند.
6. روش کوددهی به بومادران چگونه است؟
این گیاه نیاز خاصی به کوددهی ندارد و میتوانید با ریختن کمی کمپوست بهصورت سالانه در پای گیاه، نیاز آن را تامین کنید. فقط درنظر داشته باشید که کوددهی زیاد میتواند باعث رشد بیشازحد و گسترش بدون کنترل گیاه شود و همچنین توانایی گلدهی در گیاه را نیز ضعیف کند.