به نام خداوند جان و خرد. سلام. امروز و در این مطلب، تمام مدل های خودروی محبوب ایرانیان یعنی «پیکان» را به شما معرفی میکنم. از اولین مدل های پیکان گرفته تا آخرین مدلش.
۱. پیکان کارلوکس
از اولین سری های پیکان در ایران با نام «کارلوکس». این خودرو ظاهری شبیه همان هیلمن هانتر داشت با این تفاوت که عقب هیلمن، متفاوت بود. کارلوکس خودرویی بسیار محبوب بود و در آن دوره، یک ماشین لوکس، راحت و مناسب برای تمام قشر های جامعه به حساب می آمد. به حدی دوست داشتنی بود که بسیاری از افراد مشهور و حتی سیاستمداران از کارلوکس (و دولوکس) استفاده میکردند.
۲. پیکان دولوکس
دولوکس در واقع همان کارلوکس است که کمی تغییرات سبب تغییر نام این خودرو شد. دولوکس نیز ماشین دوست داشتنی و محبوبی بود که ایرانیان همه از آن استقبال کردند. خودرویی که برای بسیاری از افراد معروف نیز خودروی روزمره و مورد علاقه شان بود.
۳. پیکان کار
خودرویی بود که ایران ناسیونال، برای قشر زحمتکش جامعه مثل مهندسان، کارگران، کشاورزان و... تولید کرد و با قیمتی پایین تر از دولوکس و کارلوکس وارد بازار کرد تا یک خودروی ارزان قیمت اما بسیار مناسب را برای قشری که اقتصاد کشور دست آنان است و بسیار زحمتکش هستند، ساخته باشد.
۴. پیکان تاکسی
فرق چندانی با مدل های دیگر نداشت و صرفا نام تاکسی گرفته بود تا رانندگان تاکسی از آن استفاده کنند و یک سواری نرم و راحت به رانندگان و مسافران بدهد.
۵. پیکان وانت چراغ گرد
خودرویی بود جهت سهولت مردمان برای باربری و جابه جایی وسایل مورد نظر. تا به امروز خودروی مشهوری است چرا که شکل و شمایل خاص چراغ های گرد آن که کاملا فابریک آن هستند، احساس خاص و نوستالژی ای میدهد.
۶. پیکان استیشن
پس از تولید پیکان سواری، ایران ناسیونال به این فکر افتاد که خودرویی نیز جهت مسافرت و گردش طراحی و تولید کند که هم بزرگ و جادار باشد و سواری نرم و راحتی داشته باشد. اینگونه پیکان استیشن روانه بازار شد. هرچند گاهی سواری راحتی نداشت اما ماشین «دنج» و جالبی بود.
۷. پیکان اتوماتیک
نمونه ای کمیاب و بسیار خاص از پیکان بود که جلو پنجره اش شمایل هیلمن هانتر داشت و پشت آن به انگلیسی نوشته شده بود: اتوماتیک. پنجره های این ماشین نیز برقی بودند و مثل دیگر مدل ها، نیازی به دستی بالا و پایین دادن شیشه ماشین نبود.
۸. پیکان جوانان
به جرعت یکی از محبوب ترین و جوانپسند ترین خودرو های که میانسال ها و پیر ها نیز دوستش داشتند، پیکان جوانان بود. یک ماشین با شمایل کاملا اسپرت، با رینگ های اسپرت و ظاهری جذاب که دو رنگ محبوب آن زرد قناری و گوجه ای بودند. این نوع پیکان نیز نسخه ای از هیلمن هانتر بود. امروزه پیکان جوانان بسیار کمیاب شده است و این به خودی خود، پیکان جوانان را ارزشمند تر می سازد.
۹. پیکان پژویی
نسلی بعد از انقلاب، نسلی از پیکان دولوکس چراغ بنزی که آن هم بعد از انقلاب تولید شد. این خودرو بجای موتور پیکان، موتور پژو داشت. کدام پژو؟ پژو ۵۰۴. خودرویی که امروزه نیز فراوان است.
۱۰. پیکان دولوکس چراغ بنزی
پس از مدل های قبل از انقلاب، این پیکان محبوب ترین خودرو بعد از انقلاب بود. خودرویی که با تغییرات زیادی همراه شده بود از شکل چراغ های عقب و جلو گرفته تا داخل ماشین و فرمان و صفحه و کیلومتر و... اما با این حال این ماشین بسیار پر فروش و محبوب شد. خصوصا نسخه سفید رنگ آن که در حال حاضر نیز کاملا قابل یافتن و خرید است.
۱۱. پیکان چراغ گرد
مدلی از اولین پیکان ها در ایران بود که پیکان وانتش هم ساختند. به نسبت کارلوکس و دیگر نسخه های پیکان بسیار کمیاب تر است و در زمان خودش هم نسبت به دیگر خودرو ها کمتر یافت میشد. به این پیکان، پیکان ۱۶۰۰ نیز میگفتند.
۱۲. پیکان وانت
نسخه وانت پیکان چراغ بنزی است که مثل مدل سواری اش، بسیار زیاد است و بسیاری از فروشندگان میوه جات و از این دسته کالا، با این نوع پیکان کالای خود را جا به جا میکنند.
۱۳. پیکان سپر جوشن
نسخه تغییر یافته پیکان چراغ بنزی از لحاظ ظاهری. آن هم از نظر سپر عقب و جلو و عوض شد. این نوع پیکان در حد دیگر پیکان ها معروف و محبوب نشد و فروش زیادی نیز نداشت. سر انجام خیلی زود خط تولیدش بسته شد و مردم آن را نخواستند. ظاهر آن سلیقه ای است. بسیاری آن را دوست دارند. بسیاری هم نه.
• نکته: اسامی بالا به ترتیب سال ساخت و معرفی نیستند.