کمیته تعیین وضعیت فدراسیون صبح امروز (یکشنبه 23 آبان) رای خود در خصوص پرونده شکایت ولی خرسندی از عیسی آل کثیر را صادر کرد. رایی که رقم قرارداد عیسی آل کثیر را فاش می کند.
رسانه طرفداری در ماه های گذشته و همین طور سال گذشته، هم از مشکل عیسی آل کثیر و ولی خرسندی و هم از دستمزد دو ساله این بازیکن خبر داده بود، اخباری که با واکنش منفی هواداران پرسپولیس در فضای مجازی روبرو شد اما حالا صحت آنها اثبات می شود.
زمانی که قرارداد آل کثیر با پرسپولیس امضا شد، طرفداری جزئیات این قرارداد را اعلام کرد. برخی از هواداران باشگاه پرسپولیس اتهام دروغگویی و ضدیت با باشگاه پرسپولیس را به رسانه طرفداری وارد کردند. این بخش از هواداران با وام گرفتن از خبر دروغ چند کانال بی هویت تلگرامی که به برخی دلالان وابسته هستند، از دستمزد 4.5 میلیاردی آل کثیر (2 میلیارد سال اول و 2/5 میلیارد سال دوم) گفتند!
حال کمیته تعیین وضعیت آل کثیر را به پرداخت مبلغ 504 میلیون تومان بابت اصل حق کارگزاری به ولی خرسندی محکوم کرده است.
طبق قانون، هر فوتبالیست باید بین سه تا 10 درصد از مبلغ قرارداد خود را به ایجنت رسمی خود پرداخت کند و اگر بازیکن از پرداخت این حق کارگزاری امتناع کند، ایجنت می تواند از بازیکن شکایت کرده و جلوی بازی کردن او را بگیرد. توافق ولی خرسندی با عیسی آل کثیر مطابق مدارک و قراردادی که این ایجنت به کمیته تعیین وضعیت ارائه کرده، 8 درصد است. یعنی هشت درصد از مبلغ قرارداد عیسی آل کثیر با پرسپولیس، پورسانت کارگزارش است.
با این حساب، این 504 میلیون تومان، 8 درصد از مبلغ قرارداد عیسی آل کثیر است که با یک نسبت و تناسب ساده، مبلغ 6 میلیارد و سیصد میلیون تومانی قرارداد عیسی آل کثیر مشخص می شود.
اما اگر قرارداد آل کثیر 4.5 میلیارد بود، 8 درصد قراردش 360 میلیون تومان می شد.
مبلغ 6.5 میلیاردی که طرفداری روز اول اعلام کرد به رقم اصلی قرارداد آل کثیر نزدیک تر است یا مبلغ 4.5 میلیارد تومانی که یک کانال بی هویت مدعی اش بود؟
در ماه های آغازین حضور عیسی آل کثیر در پرسپولیس و همچنین محرومیت این بازیکن در آسیا، باشگاه پرسپولیس نتوانست مطالبات این بازیکن را پرداخت کند. همین موضوع سبب اختلاف عیسی آل کثیر با ایجنت خود یعنی ولی خرسندی شد. عیسی آل کثیر تصور می کرد مدیر برنامه هایش نتوانسته مطالبات او را از باشگاه پرسپولیس بگیرد و به همین خاطر حق ترانسفر (حق کارگزاری) خود را به ولی خرسندی پرداخت نکرد.
ولی خرسندی که در شرکت آرکا ایرانیان به مدیریت حمیدرضا مشهدی و غلامرضا گنجی حضور دارد، برای شکایت علیه آل کثیر صبر کرد چرا که حمیدرضا مشهدی به نوعی مدیر برنامه یحیی گل محمدی محسوب می شود و همین ارتباطات مایه تردید ولی خرسندی در حکم گرفتن علیه آل کثیر شد.
همزمان چکی که محمدحسین مرادمند از باشگاه استقلال گرفته بود نیز برگشت خورد و همین موضوع یک دعوا میان استقلال و سرمربی پرسپولیس (یحیی گل محمدی) ایجاد کرد.
استقلالی ها در بیانیه خود نوشتند:
بعد از اظهارات گستاخانه یحیی گل محمدی، از این مربی به کمیته اخلاق و کمیته انضباطی شکایت کردیم اما اعداد و ارقامی که گل محمدی از آن صحبت می کند، متصل به کدام منبع و مرجع است؟ اگر طبق شنیده ها است، ما هم اجازه داریم پیرامون ارتباط ایشان با افرادی مثل میم و گاف قضاوت کنیم؟
اما چرا استقلال در بیانیه خود اینطور در مورد سرمربی پرسپولیس گفت؟
در همین راستا بخشی از گزارش روز 21 تیر را می خوانید:
«گویا محمدحسین مرادمند چکی که از باشگاه استقلال برای پرداخت به حمیداوی و باشگاه شهر خودرو سابق و پدیده فعلی می گیرد را خرج می کند و چک شخصی خود را به حمیداوی می دهد و از او می خواهد این چک امانت دستش باشد تا هر وقت از استقلال پول گرفت، پول او را پرداخت کند و چک را پس بگیرد. استقلال بدقولی می کند و به موقع این مبلغ را به مرادمند نمی پردازد. حمیداوی هم که صادق صادقی و احمد الجبوری را از طریق شرکت آرکا ایرانیان برای تیمش به خدمت گرفته بود، چک مرادمند را به عنوان حق الزحمه به ولی خرسندی یکی از اعضای این شرکت می دهد و آنها هم چک مرادمند را به اجرا می گذارند.
باشگاه استقلال از این شاکی است که همین گروه مدیر برنامه ها و ایجنت ها چون با باشگاه پرسپولیس همکاری دارند، با وجود شکایت از عیسی آل کثیر و گرفتن حکم علیه او، حکم مهاجم پرسپولیس را به اجرا نمی گذارند تا جلوی بازی این بازیکن گرفته نشود اما وقتی به استقلال می رسند چک بازیکن این تیم را شب قبل از مسابقه برگشت می زنند.
استقلالی ها که از این موضوع دلخور هستند، وسط دعوا با پرسپولیس، پای حمید مشهدی و غلامرضا گنجی را هم وسط کشیدند. آنها همچنین با توجه به حرف هایی که مهدی رسول پناه درباره ارتباط گل محمدی با برخی مدیر برنامه ها زده بود، به سرمربی پرسپولیس طعنه زدند که صد البته باشگاه پرسپولیس هم جواب بیانیه استقلال را داد و بازیکنان پرسپولیس نیز در فضای مجازی از سرمربی خود حمایت کردند.»
روزی که طرفداری این گزارش را نوشت، باز هم عده ای از هواداران پرسپولیس مدعی شدند شکایت ایجنت از عیسی آل کثیر دروغ است و به قصد ایجاد حاشیه نوشته شده اما حکم امروز کمیته تعیین وضعیت ثابت کرد این گزارش هم دروغ نبود.
هوادار صبر کند و به رسانه بدبین نباشد
با حکم همین امروز، صحت هر سه گزارش طرفداری اثبات می شود. گزارش هایی که برخی هواداران پرسپولیس آن ها را دروغ و خلاف منافع باشگاه دانستند!
ممکن است گزارش یک رسانه خلاف منافع یک باشگاه، یک فدراسیون یا هر نهاد ورزشی دیگری باشد اما وظیفه یک رسانه حفظ منافع باشگاه ها نیست. رسالت طرفداری گردش آزاد اطلاعات، رساندن خبر درست و واقعیت به جامعه است. حال ممکن است این واقعیت در راستای منافع یک شخص، یک باشگاه، یک فدراسیون باشد یا خلاف آن.
برخی هواداران باشگاه ها متاسفانه به محض دیدن خبر یا گزارشی که فکر می کنند در ضدیت با باشگاه است، شروع به مخالفت با رسانه می کنند و برچسب دروغگویی به رسانه می زنند.
این اتفاق را در ماجرای دو بازیکن تاجیکی پرسپولیس هم شاهد بودیم. شاید هواداران تصور کنند گزارش طرفداری خلاف منافع پرسپولیس بود اما اگر این دو بازیکن بدون استعلام گرفتن از فیفا در ترکیب پرسپولیس قرار بگیرند چه اتفاقی رخ می دهد؟ مسلما جریمه و محرومیت گریبان گیر پرسپولیس خواهد شد. ثبت قانونی قرارداد و استفاده قانونی از بازیکن بهتر است یا محرومیت و جریمه باشگاه؟
با اینکه برخی هواداران باشگاه پرسپولیس گزارش طرفداری را خلاف واقع و در ضدیت با پرسپولیس دانستند اما می بینیم که هنوز قرارداد دو بازیکن تاجیکی ثبت نشده است. البته پرسپولیس کار عاقلانه ای انجام داده که می خواهد از فیفا استعلام بگیرد چون این استعلام راه شکایت رقیبان داخلی و خارجی را می بندد. استعلام فیفا مشخص می کند پرسپولیس از دی ماه و همزمان با باز شدن دوباره پنجره نقل و انتقالات می تواند از دو بازیکن تاجیک خود استفاده کند یا زودتر؟