فدراسیون با انتشار هر سندی، یک قدم بیشتر در مخمصه ای که خودش درست کرده، گرفتار می شود. فدراسیون دیروز نامه ای منتشر کرد که بگوید داشتن امکانات VAR برای میزبانی ضرورت بود اما اتفاقا آن نامه مشخص کرد کنفدراسیون فوتبال آسیا گفته بود؛ برای اعضای کنفدراسیون که از فناوری وار در لیگهای داخلی خود استفاده نمیکنند، AFC قبل از اتخاذ تصمیم نهایی، امکان استفاده از وار را بعد از مشورت با ارائهدهندگان خدمات و تمامی طرفین درگیر ارزیابی خواهد کرد. اگر به هر دلیلی، ارزیابی نهایی حاکی از آن باشد که استفاده از وار در ورزشگاه مدنظر آن عضو کنفدراسیون عملی نباشد، به کارگیری این فناوری در بازیای که آن کشور میزبان است، مدنظر قرار نخواهد گرفت.
حالا اما نامه بعدی کنفدراسیون فوتبال آسیا به دست طرفداری رسیده است. روز گذشته بعد از ترجمه نامه کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون های آسیایی که در بیانیه اهانت آمیز فدراسیون قرار گرفته بود، با یکی از مقامات فدراسیون ارتباط برقرار کردیم تا از سرنوشت این نامه نگاری و نتیجه نهایی بازدید نمایندگان کنفدراسیون از ورزشگاه آزادی با خبر شویم که این تماس پرده از راز تازه ای برداشت.
امروز مشخص شد کنفدراسیون فوتبال آسیا در روز 16 آگوست برابر با 25 مرداد ماه با ارسال نامه ای به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرده بود اصلا امکان نصب سیستم کمک داور ویدیویی در ایران وجود ندارد و ایران از این بابت مشکلی برای میزبانی نخواهد داشت.
متن نامه ای که کنفدراسیون فوتبال آسیا برای سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال ایران نوشته به شرح زیر است؛
ترجمه کامل نامه کنفدراسیون فوتبال آسیا
16 آگوست 2021 (25 مرداد 1400)
آقای حسن کامرانی فر
سرپرست دبیرکلی
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران (IFFIRI)
جناب آقا
مقدماتی جام جهانی در آسیا- مسیر حرکت به قطر (دور نهایی)
کمک داور ویدیویی (VAR)
این نامه در ارجاع به نامه ما در 17 ژوئن 2021 (27 خرداد) در خصوص موضوع بالا و نامه شما در اول آگوست 2021 (10 مرداد) ارسال میشود.
به عنوان بخشی از آمادهسازیها، AFC با ارائهکننده فناوری سیستمی (STP) در خصوص امکان پیادهسازی وار در این رقابتها، در حال مذاکره بوده است. این صحبتها، نگرانیهای قابل توجهی در خصوص توانایی STP برای تحویل دقیق سیستم وار براساس پروتکلها و نیازمندی حداقلی IAAP منتشر شده توسط فیفا در جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد.
متاسفانه باید اعلام کنیم براساس توصیه STP مدنظر ما، به دلیلی تحریمهای شدید بینالمللی و چالشهای مختلف پیرامون واردات تجهیزات مورد نیاز به ایران، نمیتوانیم سیستم وار را در بازیهایی که در ایران انجام میشود، به کارگیری کنیم.
برای فدراسیون فوتبال ایران در راه آمادهسازی برای رقابتهای آتی، بهترینها را آرزو میکنیم و امیدواریم همکاری مناسب و درک متقابل شما در این خصوص را شاهد باشیم.
با احترام
داتو ویندزور جان
دبیر کل
رونوشت به
-
فیفا
-
فدراسیونهای عضو حاضر- گروه A
یک روز پس از ارسال این نامه به فدراسیون فوتبال، حسن کامرانی فر به صراحت می گوید میزبانی ما دیگر در گرو سیستم کمک داور ویدیویی نیست (اینجا بخوانید) اما باز هم شهاب عزیزی خادم وقتی روز 29 شهریور ماه به بخش خبری شبکه سه می رود، به مردم راست نمی گوید و ادعا می کند از الزامات نهاد بالا دستی ما (فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا) این است که برای میزبانی مقابل کره جنوبی VAR داشته باشیم! (اینجا بخوانید)
کنفدراسیون فوتبال آسیا دیگر با چه زبانی به شما می گفت برای میزبانی نیاز به سیستم کمک داور ویدیویی نیست؟ ابتدا در نامه خرداد ماه تاکید کرد کشوری که در لیگ داخلی اش VAR ندارد، نیازی نیست این امکانات را داشته باشد و بار دیگر مرداد ماه نامه زد به خاطر تحریم ها امکان فرستادن VAR به ایران نیست اما دوستان با وجود تمام تاکیدهای کنفدراسیون فوتبال آسیا یک فراخوان عجله ای گذاشتند و از شرکت های ایرانی نامه و مجوز پدافند غیرعامل خواستند و در عوض حتی قابل دسترس نبودن سایت شرکت هنگ کنگی شاخک های شان را تیز نکرد که شاید داستانی پشت این شرکت که حاضر شده به شریک تجاری حمیدرضا مهرعلی نمایندگی بدهد، باشد.
حالا معلوم می شود چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا حتی برای VAR آفلاین هم داور و اپراتور به ایران نفرستادند.
فدراسیونی که اصرار دارد تمام کارهایش قانونی بوده به مردم توضیح بدهد چرا در مورد الزامات میزبانی راست نمی گوید؟ چرا ادعاهایش با متن نامه 16 آگوست کنفدراسیون فوتبال آسیا تفاوت دارد؟
پی نوشت: رسانه طرفداری تلاش می کند هزینه راست نگفتن را در ورزش ایران بالا ببرد.