فرزانه فصیحی، متولد 13 دی ماه 1371 در شهر اسفهان است. او که از سال 138 ازدواج کرده است و متاهل است، در یک خانواده ورزشکار به دنیا آمد. برادرش مربی شطرنج و پدرش نیز سابقه حضور در مسابقات والیبال را داشته است. فصیحی در کودکی ورزش را با زیمناستیک آغاز کرد اما پس از حضور در مسابقات دوی مدارس، تصمیم می گیرد که در رشته دو و میدانی به فعالیت حرفه ای خود ادامه بدهد.
مدال ها و رکوردشکنی ها
فرزانه فصیحی در سال 2016 مدال نقرهه بخش تیمی رشتهه دوی ۴ در ۴۰۰ متر امدادی در هفتمین دوره مسابقات قهرمانی دو و میدانی داخل سالن آسیا را در دوحه قطر کسب کرد.
او همچنین در سال 2018 در مسابقات قهرمانی دو و میدانی داخل سالن آسیا در تهران، مدال برنز دوی 60 متر را از آن خود کرد.
فرزانه فصیحی در سال 2018 به بازی های آسیایی جاکارتا دعوت نشد، اتفاقی که باعث شد روحیه او به شدت تعضیف شود و حتی به خداحافظی از ورزش حرفه ای نیز فکر کند. او پس از عدم دعوتش به بازی های آسیایی در اینستاگرام خود نوشت:
به خداحافظی از ورزش حرفه ای و پیست های دوومیدانی فکر میکنم
با نگاهی که نومیدانه بر مدال هایم خیره مانده است…
قهرمانی و کسب مدالهای رنگارنگ سکوی پرتابی نبود.
متاسفم برای زمان های از دست رفته و بهترین روزهای عمرم
اما او به رکوردشکنی نیز معروف است. فرزانه فصیحی سریع ترین دونده دختر ایرانی است. او در سال 1399 در مسابقات باشگاهی ایران در دوی 100 متر موفق شد در لباس تیم سپاهان رکورد 11 ثانیه و 68 صدم ثانیه را بزند و رکورددار ایران شود.
رکورد دوی 60 متر ایران نیز برای فرزانه فصیحی است. او ابتدا در صربستان موفق شد 60 متر را در 7 ثانیه و 29 صدم ثانیه طی کند و رکورد ایران را بشکند. چیزی نگذشت که در مسابقات داخل سالن استانبول رکوردش را بهبود بخشید و به 7 ثانیه و 25 صدم ثانیه رسید.
المپیک توکیو - 2020
فرزانه فصیحی موفق شد با با هماهنگی کمیته ملی المپیک، با استفاده از بند یونیورسالیتی سهمیه المپیک 2020 توکیو را کسب کند تا در مسابقات 100 متر زنان المپیک توکیو شرکت کند.
مطمئنا شانس مدال آوری او در توکیو بسیار پایین است و قطعا کسی از او توقع کسب مدال ندارد، اما امیدواریم که این دختر شایسته ایرانی نمایشی درخور ارائه دهد و از عملکرد خود در این مسابقات راضی باشد.
ساعت بازی های فرزانه فصیحی در توکیو: جمعه 8 مرداد 1400 ساعت 4:30 صبح تا 8 (به وقت ایران)